Τα τμήματα θα ξεκινήσουν την εβδομάδα 1 με 5 Ιουλίου 2024 και θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες.

O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΜ) ανακοινώνει την έναρξη νέων τμημάτων γραφής και ανάγνωσης Braille. Τα τμήματα θα ξεκινήσουν την εβδομάδα 1 με 5 Ιουλίου 2024, θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα δια ζώσης.

Οι εκπαιδευόμενοι με οποιαδήποτε αναπηρία 67% και άνω, καθώς και οι συγγενείς πρώτου βαθμού τυφλού ατόμου ΔΕΝ καταβάλλουν δίδακτρα. Επίσης οι εκπαιδευόμενοι με οποιαδήποτε αναπηρία 50% έως 66%, καθώς και οι συγγενείς πρώτου βαθμού ατόμου με αναπηρία όρασης 50% έως 66% έχουν έκπτωση 50% στα δίδακτρα, δηλαδή πληρώνουν 130 ευρώ. Απαραίτητη σε όλες τις περιπτώσεις η προσκόμιση πιστοποιητικού αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. ή Α.Σ.Υ.Ε. ή Απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ που να αποδεικνύει την αναπηρία.

Το κόστος των μαθημάτων για όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευόμενους ανέρχεται στο ποσό των 260 ευρώ. Μετά την λήξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις πιστοποίησης από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μόνο δια ζώσης. Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά.

Περισσότερες πληροφορίες: Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών – ΠΕΚΜ, τηλεφωνικό κέντρο 2310-250111, www.pstpekm.gr.

Share.
Exit mobile version