Η σχολή χορού «Escuela de Arte Flamenco Stefania Maria» διοργανώνει σεμινάρια γνωριμίας για άτομα με οπτική αναπηρία στις 9 Μαρτίου 2024 και για άτομα με σύνδρομο Down στις 10 Μαρτίου 2024. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων (με διαχωρισμό παιδιών-εφήβων-ενηλίκων) και των δύο φύλων, με ή χωρίς γνώσεις χορού.

Η σημασία της αισθητηριακής και κινητικής αγωγής για τα άτομα με σύνδρομο Down και με οπτική αναπηρία έχει τονιστεί από όλους τους θεωρητικούς και πρακτικούς μελετητές της ειδικής αγωγής, οι οποίοι διακήρυξαν τη σπουδαιότητα του τομέα αυτού ως μέσου για την ενίσχυση της διάνοιας.

Το σεμινάριο αποτελεί ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι όπου οι συμμετέχοντες θα νιώσουν με βιωματικό και έμπρακτο τρόπο τον παλμό του ισπανικού χορού και την χαρά της έκφρασης των συναισθημάτων τους μέσα από την εφαρμογή ειδικών ασκήσεων αισθητηριακής και κινητικής αγωγής προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις του χορού flamenco και στις ιδιαιτερότητες των ατόμων με σύνδρομο Down και οπτική αναπηρία, σχεδιασμένων από τη χορεύτρια/ χορογράφο και ειδική παιδαγωγό Στεφανία Μαρία Σιδέρη.

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν κάποιες από τις βασικές δομές του χορού αυτού τόσο σε επίπεδο κινησιολογικό όσο και σε επίπεδο ρυθμολογίας και μουσικής, βιώνοντας και εκφράζοντας συναισθήματα μέσω του flamenco.

Παράλληλα το σεμινάριο στοχεύει και στην προώθηση της ψυχοσωματικής ωριμότητας των συμμετεχόντων. Μέσα από την εφαρμογή ασκήσεων αισθητηριακής και κινητικής αγωγής προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις του χορού φλαμένκο, σχεδιασμένων από την χορεύτρια και χορογράφο Στεφανία Μαρία Σιδέρη, απόφοιτο του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (με κατεύθυνση Ψυχολογίας) του ΕΚΠΑ, ο μαθητής μαθαίνει να χορεύει φλαμένκο ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί και ενισχύει μια σειρά από ικανότητες όπως:

-Συντονισμός Κινήσεων στα δάχτυλα, χέρια, πόδια και κορμό.

-Βελτίωση συγκέντρωσης προσοχής και μνημονικής ικανότητας.

-Ισχυροποίηση Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και αντιληπτικής ικανότητας.

-Απόκτηση αντοχής, ταχύτητας και ισορροπίας.

-Βελτίωση της οξύτητας, της ακρίβειας και της λεπτότητας των αισθήσεων.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για κράτηση θέσης. Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια:

Fb: facebook – AuthenticFlamencoGreece
Insta: instagram – authenticflamenco_greece
TikTok: @stefaniamariaflamenco
Email: info@escueladearteflamenco.gr
Τηλέφωνο: 6907856638

Share.
Exit mobile version