Στο επίκεντρο, η χρήση της Τέχνης ως θεραπευτικό μέσο για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

ΕΠΙΟΝΗ ΠΟΣΤ V2

Το Σωματείο Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών-ΕΠΙΟΝΗ διοργανώνει το 2ο πολυθεματικό Φεστιβάλ «Τέχνη και Ψυχική Υγεία» στο όμορφο νησί της Αίγινας (Ξενοδοχείο LaLiBay), στις 24 & 25 Μαΐου 2024, με ελεύθερη συμμετοχή.

Το φεστιβάλ επιδιώκει να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα ψυχικής υγείας και να προωθήσει την χρήση της τέχνης ως θεραπευτικό μέσο. Στο φεστιβάλ, που τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αίγινας και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, θα συμμετέχουν πολίτες, καλλιτέχνες, επαγγελματίες ψυχικής υγείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ψυχικά πάσχοντες και  οικογενειακοί φροντιστές.

Η κοινοτική αυτή δράση έχει ως στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας της Αίγινας σε ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η τέχνη, που αποτελεί μοχλό έκφρασης ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Το 2o φεστιβάλ “Τέχνη και Ψυχική Υγεία”, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με φορείς ψυχικής υγείας από το Βέλγιο, την Δανία, την Γαλλία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Πορτογαλία, θα φιλοξενήσει εργαστήρια, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, εικαστικά, φωτογραφικά δρώμενα και σύγχρονες μουσικές παραστάσεις από την Αίγινα.

Στις 23.5.2024 στις 9:00 το πρωί στο ξενοδοχείο Danae θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα την πρόσβαση στην απασχόληση για άτομα με ψυχική νόσο. Θα προβληθεί η ταινία του ΚΟΙΣΠΕ Διάπλους με αγγλικούς υπότιτλους:  ΕΔΩ

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: ΕΔΩ

Share.
Exit mobile version