Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών – ΕΠΙΟΝΗ, σε συνεργασία με τις ενώσεις ασθενών «Η Καρδιά του Παιδιού», «Σκυτάλη» και «Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών Π.Ν. – Λ.Σ. και Φίλων» θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 17/5/2024 ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο (Ακαδημίας 42, Αθήνα), στις 15:30 μμ.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι παρακάτω εισηγητές που υποστηρίζουν ασθενείς με καρδιακές παθήσεις:

-O Φώτιος Μπάρκας, MSc, PhD παθολόγος και μεταδιδακτορικός ερευνητής, τμήμα ιατρικής, πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα μιλήσει για τις κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων.

-Ο Αντώνιος Ψαρουδάκης, Αρχιπλοίαρχος (ε.α.) ΠΝ BSc κοινωνικής ανθρωπολογίας και ιστορίας θα κάνει μία βιωματική κατάθεση ψυχής με θέμα “Ήθελε να Ζήσω”.

-Ο Κωνσταντίνος Μακρής Πλοίαρχος (ε.α) ΠΝ και βετεράνος πολέμου θα αναφερθεί στo έργο της Ένωσης Καρδιοπαθών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος και Φίλων: 14 χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο.

-Ο Αναστάσιος Μίλκας, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών θα μιλήσει για τις μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις στη θεραπεία ατόμων με καρδιακή ανεπάρκεια. Ποια η αξία της συμβολής εξειδικευμένων φροντιστών.

-Ο Γεώργιος Γεωργιόπουλος, Επίκουρος Καθηγητης Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών θα αναφερθεί στο θέμα Κλινικές δοκιμές: Γιατί να συμμετάσχω ως ασθενής.

-Η Δρ. Ελίζαμπεθ Μεσθεναίου, Μέλος ΔΣ 50+ Ελλάς, Δρ. Κοινωνιολογίας και ερευνήτρια θα παρουσιάσει την πλατφόρμα www.careplatform.gr.

-Τέλος, η Παναγιώτα Μιχαηλίδου, πρώην φροντιστής θα αναφερθεί στον ρόλο των φροντιστών σε ασθενείς με καρδιοπάθειες εις μνήμην του Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας Ανδρέα Π. Μιχαηλίδη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Global HEART Hub και γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης την 17/5/2024. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Share.
Exit mobile version