Bars από πλιγούρι βρώμης και μήλο

Course: ΣνακCuisine: ΓλυκάDifficulty: Εύκολο
Servings

11

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

35

minutes
Calories

1393

kcal

Φτιάξτε το ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Αμερικανικής Εταιρίας Καρδιάς, Low Calorie Cookbook.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ωμό πλιγούρι βρώμης

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως (ζαχαροπλαστικής ή για όλες τις χρήσεις)

  • 2/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη

  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα

  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

  • 1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

  • 3 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο

  • 1 βάζο (περίπου 280 γραμμ.) μαρμελάδα μήλο

  • 3 κουτ. σούπας αμύγδαλα σε φέτες

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.  Αλείψτε με λάδι ένα ταψί 30x20x5.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το πλιγούρι, το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα
  •  Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφριά  το ασπράδι του αβγού με ένα πιρούνι. 
  • Προσθέστε το λάδι ανακατεύοντας καλά.  Ρίξτε το μείγμα πάνω στο πλιγούρι και ανακατέψτε καλά.
  •  Από αυτό το μείγμα ρίξτε το  μισό στο ταψί και φτιάξτε μία στρώση.
  • Απλώστε από πάνω τη μαρμελάδα με μία σπάτουλα και στη συνέχεια φτιάξτε άλλη μία στρώση με το υπόλοιπο πληγούρι. 
  • Ψήστε μέχρι να  ροδίσει (25-35΄). Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε τα bars.

Διατροφική αξία

  • Ενέργεια(θερμίδες): 1393 kcal
    Πρωτεΐνη: 19.39 g
    Λιπαρά: 47.73 g
    Υδατάνθρακες: 227.24 g
Share.
Exit mobile version