Καρδιές αγκινάρας με αυγά για πρόληψη του διαβήτη

Course: ΣυνοδευτικόCuisine: ΕλληνικήDifficulty: Εύκολο
Servings

3

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes
Calories

1348

kcal

Υλικά

  • 4 καρδιές αγκινάρας

  • 2 αυγά

  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 2 μικρά κρεμμύδι

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • Μαϊντανός

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβετε τις αγκινάρες σε φέτες.
  • Στη συνέχεια κόβετε σε ροδέλες το κρεμμύδι.
  • Πολτοποιείτε το σκόρδο.
  • Στο λάδι σοτάρετε τις αγκινάρες, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Χτυπάτε το αυγό με πιρούνι σε βαθύ πιάτο και το ρίχνετε πάνω από τα λαχανικά.
  • Όταν η ομελέτα γίνει από τη μια πλευρά  τη γυρνάτε από την άλλη και τη σερβίρετε προσθέτοντας τον μαϊντανό.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 1358 kcal6
    Πρωτεΐνη: 41,75 g
    Λίπος: 101,5 g
    Υδατάνθρακες: 88.46 g
  • Τα οφέλη
    Οι αγκινάρες είναι πολύ ωφέλιμες για την υγεία καθώς χάρη στα συστατικά τους  συμβάλλουν στην ισορροπία των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, την καλύτερη πέψη, και την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς και του ήπατος.
Share.
Exit mobile version