Κεφτεδάκια φακής

Recipe by devs_cx2clgyy
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

20

minutes
Calorieskcal

Αν θέλετε να μειώσετε το κρέας, ή απλά ψάχνετε έναν έξυπνο τρόπο να βάλετε περισσότερα όσπρια στην διατροφή σας, αυτά τα κεφτεδάκια θα σας σώσουν. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.
Είναι χορτοφαγικά και πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, που μας προσφέρουν κορεσμό
Βάλτε τα σε τορτίγιες και στην σαλάτα σας για ένα τέλειο ελαφρύ γεύμα!

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 καρότο

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 60 γρ. νιφάδες βρώμης

  • 200 γρ. φακές, βρασμένες (150 γρ. ξερές)

  • 2 κ.σ. τοματοπελτέ

  • ½ ματσάκι μαϊντανό

  • 1 αυγό

  • αλάτι, mix μπαχαρικών

  • 3 κ. Σουπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 7-8 λεπτά, και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
  • Βάζουμε στο μούλτι τη βρώμη και μπλεντάρουμε μέχρι να γίνει σκόνη.
  • Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, τον τοματοπελτέ, τον μαϊντανό και το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και μπλεντάρουμε καλά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα της βρώμης και τα λαχανικά, και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά, σκεπασμένο, για να σφίξει (10-20 λεπτά).
  • Πλάθουμε σε 18 κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε σκευός με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Σημειώσεις

Share.
Exit mobile version