Κινόα με Λαχανικά και Φέτα
Δοκιμάστε έναν γευστικό συνδυασμό που θα αγαπήσει όχι μόνο ο ουρανίσκος σας, αλλά και η καρδιά σας!
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 1 κούπα ψιλοκομμένα λαχανικά της αρεσκείας σας ( (π.χ. πιπεριά, καρότο, κολοκύθα))
- 2 φλιτζάνια νερό
- 100 γρ φέτα (κομμένη σε κύβους)
- Ελαιόλαδο
- Χυμός λεμονιού
- Αλάτι
- πιπέρι
Ξεπλύνετε καλά την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό.
Σε μια κατσαρόλα, βράστε τα 2 φλιτζάνια νερό. Προσθέστε την κινόα, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει αφράτη.
Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε την κινόα στα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι για γεύση.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τη φέτα κομμένη σε κύβους. Ανακατέψτε απαλά.
Σερβίρετε το πιάτο κινόας με λαχανικά και φέτα ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό.
Τα οφέλη
η κινόα περιέχει ποικιλία αντιοξειδωτικών και πιο συγκεκριμένα, τα φλαβονοειδή κερσετίνη και καμφερόλη που συμβάλλουν στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου