Παγωτό cheesecake

Recipe by devs_cx2clgyyCourse: ΣκανCuisine: ΙταλικήDifficulty: Εύκολο
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking timeminutes
Calories

123

kcal

Το πιο θρεπτικό, νόστιμο και δροσερό γλυκό που μπορείτε να δοκιμάσετε. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc, Επιστημονικό Διευθυντή Nutrimed.

Υλικά

  • 450 gr τυρί cottage

  • 8 φράουλες

  • 2 μπισκότα dijestive

  • 1/4 φλ. μέλι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το τυρί cottage, τις μισές φράουλες και το μέλι στο μίξερ μέχρι να έχουμε κρεμώδες αποτέλεσμα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, μαζί με τριμμένα μπισκότα και κομματάκια φράουλας.
  • Αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 3-5 ώρες, ανακατεύοντας ενδιάμεσα ανά ώρα, για να σπάσουμε τα παγωμένα μέρη.

Σημειώσεις

  • Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα = 100 γρ)  
    Ενέργεια: 123 kcal
    Πρωτεΐνη: 7,7 g
    Υδατάνθρακες: 17,7 g – σάκχαρα: 14,2 g
    Λιπαρά: 2,9 g – κορεσμένα: 2,3 g
    Φυτικές ίνες: 0,6 g
  • Τα οφέλη
    Το παγωτό αυτό έχει ως βάση τυρί cottage, που σημαίνει ότι : περιέχει ελάχιστα λιπαρά και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, άρα μας προσφέρει μεγαλύτερο κορεσμό. Γι αυτό έγινε και το πιο viral trend της εποχής.
Share.
Exit mobile version