Ψητές ντομάτες με τυρί

Course: ΣνακCuisine: ΕλληνικήDifficulty: Εύκολο
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes
Calorieskcal

Ετοιμάστε μέσα σε μόλις 5 λεπτά ένα νόστιμο πιάτο με τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ντομάτας

Υλικά

  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες

  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (δοκιμάστε παρμεζάνα, ελβετικό ή τσένταρ)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάθε αλάτι και πιπέρι

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Σε ένα ρηχό ταψί τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας σε μονή στρώση.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τυρί, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
  • Πασπαλίζουμε το μείγμα πάνω από τις ντομάτες. Ψήστε για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να γίνει χρυσαφένιο και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
  • Σερβίρετε το πιάτο ζεστό.

Τα οφέλη

  • Το λυκοπένιο που περιέχει η ντομάτα να ισχυρό αντιοξειδωτικό που επιτίθεται στις ελεύθερες ρίζες, υπεύθυνες για τη γήρανση, ορισμένες στεφανιαίες παθήσεις και καρκίνους. Η μαγειρεμένη μάλιστα ντομάτα περιέχει ψηλότερες συγκεντρώσεις λυκοπένιου.
Share.
Exit mobile version