Σαλάτα καρότο τζίντζερ

Course: ΣαλάταCuisine: Ελληνική, vegan, vegeterianDifficulty: Εύκολο
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking timeminutes
Calories

444

kcal

Με χρόνια προετοιμασίας μόλις 20 λεπτά δεν χρειάζεται να χάνετε το χρόνο σας στην κουζίνα: απολαύστε μια νόστιμη σαλάτα για τα μάτια σας μόνο!

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια καρότα ψιλοκομμένα (περίπου 4 μέτρια καρότα)

  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη ή κόκκινη πιπεριά

  • 1/4 φλιτζάνι σταφίδες ή κραισίν

  • 1/4 φλιτζάνι ανάλατα κάσιους ή ηλιόσπορους

  • Ασιατικό dressing
  • 1/4 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού (χυμός από 1/2 πορτοκάλι)

  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι ή ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ

  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βάλτε τα καρότα, τις πιπεριές, τις σταφίδες και τους ηλιόσπορους σε ένα μπολ.
  • Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το φυτικό έλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το αλεσμένο τζίντζερ, τη σκόνη σκόρδου και το μέλι ή τη ζάχαρη σε ένα βάζο. 
  • Σκεπάζουμε και ανακινούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέστε το ντρέσινγκ για ασιατική σαλάτα ή το αγαπημένο σας ντρέσινγκ σαλάτας
  • Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Βάλτε τα υπολείμματα στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 444 kcal
    Πρωτεΐνη: 9,5 g
    Λίπος: 29,64 g
    Υδατάνθρακες: 41.47 g
  • Τα οφέλη
    Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα καρότα έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο πολλών καρκίνων, ενώ αποτελούν την πλουσιότερη φυτική πηγή σε βήτα-καροτίνη. Η οποία, συμβάλλει στην προστασία της όρασης και ειδικά της νυχτερινής.
Share.
Exit mobile version