Σαλάτα βακαλάου με σαφράν για καλύτερη πέψη

Course: Σαλάτα, ΒραδινόCuisine: ΥγείαDifficulty: Εύκολο
Servings

6

servings
Prep time
Cooking time

20

minutes
Calories

820

kcal
Resting Time

30

minutes

Φτιάξτε σε λιγότερο από 20 λεπτά μια δροσερή σαλάτα με βακαλάο και κρόκο Κοζάνης για καλύτερη υγεία του πεπτικού

Υλικά

  • 2 μικρά φιλέτα βαακαλάου

  •  ½ λεμόνι

  • μερικά φύλλα σαλάτας

  • ½ κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

  • 1/2 γιαούρτι • σαφράν σε σκόνη

  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

  • αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

  • Τρίβετε τα φιλέτα τον Ψαριού με το αλάτι και τα κόβετε σε μεγάλούς κύβους.
  • Ανακατεύετε το χυμό τον λεμονιού με το σαφράν σε σκόνη και το ελαιόλαδο και μετά ρίχνετε το πιπέρι. Περιχύνετε τα φιλέτα τον Ψαριού και τα βάζετε στο Ψυγείο για 3ο λεπτά.
  • Σουρώνετε το Ψάρι και μετά ενσωματώνετε το γιαούρτι και την κρέμα στη μαρινάδα.
  • Τοποθετείτε τα φύλλα σαλάτας σε 4 πιάτα, περιχύνετε με τη μαρινάδα και μοιράζετε το Ψάρι στο Κεντρο.
  • Σερβίρεται δροσερό.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 820 kcal
    Πρωτεΐνη: 41,5 g
    Λίπος: 61,56 g
    Υδατάνθρακες: 28.33 g
  • Τα οφέλη
    Ο κρόκος Κοζάνης ανακουφίζει από τον στομαχόπονο,  καταπραΰνει τους πόνους των νεφρών, διεγείρει την όρεξη και διευκολύνει την πέψη, ενώ περιορίζει τις γαστραλγίες, τους σπασμούς και τους κωλικούς.
Share.
Exit mobile version