Σορμπέ μάνγκο

Course: ΕπιδόρπιοCuisine: Ελληνική, ΥγείαDifficulty: Εύκολο
Servings

servings
Prep time

20

minutes
Cooking timeminutes
Calories

69

kcal
Resting Time

3

hours 

Σήμερα σας έχουμε την πιο εύκολη εκδοχή σπιτικού παγωτού. Σορμπέ μάνγκο με 3 υλικά. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc, Επιστημονικό Διευθυντή Nutrimed.
Το μάνγκο, εκτός από την δροσερή γλυκιά του γεύση, ιδανική για σορμπε και smoothies,
είναι και ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά,
καθώς αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και πολλών διαφορετικών πολυφαινολων.

Υλικά

  • 2 μάνγκο ώριμα

  • 1 κ.σούπας μέλι

  • χυμός από 1 λάιμ

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το μάνγκο σε κυβάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες
  • Βάζουμε τα κομματάκια μάνγκο στο μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε ξανά.
    Καταναλώνουμε άμεσα, ή αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος στην κατάψυξη.

Διατροφική ανάλυση (ανά 100 γρ.)

  • Ενέργεια: 69 kcal
    Πρωτεΐνη: 0,8 g
    Υδατάνθρακες: 17,7 g – σάκχαρα: 15,9 g
    Λιπαρά: 0,3 g – κορεσμένα: 0,08 g
    Φυτικές ίνες: 1,5 g
Share.
Exit mobile version