Σοτέ μπρόκολο με σκόρδο και παρμεζάνα

Course: Σνακ, ΣυνοδευτικόCuisine: Ελληνική, ΥγείαDifficulty: Εύκολο
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

461

kcal

Ας δούμε μια απλή συνταγή με μπρόκολο υγιεινή και νόστιμη…

Υλικά

  • 1 μπρόκολο (μεγάλο , κομμένο σε μικρότερα μέρη)

  • 2-3  σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

  • ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει ελαφρά, αλλά να παραμένει τραγανό, για περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίστε το καλά.
  • Σοτάρισμα – Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετέ το για 1-2 λεπτά μέχρι να αρωματιστεί.
  • Προσθέστε το μπρόκολο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά, ώστε να συνδυαστεί με το σκόρδο. Σοτάρετέ το για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά, ώστε η παρμεζάνα να λιώσει και να καλύψει ομοιόμορφα το μπρόκολο.
  • Σερβίρισμα – Το σοτέ μπρόκολο με σκόρδο και παρμεζάνα είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση σας και ανακατέψτε ξανά πριν το σερβίρετε.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 461 kcal
    Πρωτεΐνη: 21,16 g
    Λίπος: 36,05 g
    Υδατάνθρακες: 21.61 g
  • Τα οφέλη
    Περιέχει φυτοχημικά όπως φλαβονοειδή, καροτενοειδή, γλουκοζινολιτικά, και άλλα συστατικά που σχετίζονται με τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών προβλημάτων και καρκίνου.
Share.
Exit mobile version