Σοτέ μπρόκολο με σκόρδο και παρμεζάνα
Course: Σνακ, ΣυνοδευτικόCuisine: Ελληνική, ΥγείαDifficulty: ΕύκολοServings
1
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesCalories
461
kcalΑς δούμε μια απλή συνταγή με μπρόκολο υγιεινή και νόστιμη…
Υλικά
1 μπρόκολο (μεγάλο , κομμένο σε μικρότερα μέρη)
2-3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει ελαφρά, αλλά να παραμένει τραγανό, για περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίστε το καλά.
- Σοτάρισμα – Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετέ το για 1-2 λεπτά μέχρι να αρωματιστεί.
- Προσθέστε το μπρόκολο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά, ώστε να συνδυαστεί με το σκόρδο. Σοτάρετέ το για άλλα 2-3 λεπτά.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά, ώστε η παρμεζάνα να λιώσει και να καλύψει ομοιόμορφα το μπρόκολο.
- Σερβίρισμα – Το σοτέ μπρόκολο με σκόρδο και παρμεζάνα είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση σας και ανακατέψτε ξανά πριν το σερβίρετε.
Σημειώσεις
- Διατροφική αξία:
Ενέργεια (θερμίδες): 461 kcal
Πρωτεΐνη: 21,16 g
Λίπος: 36,05 g
Υδατάνθρακες: 21.61 g - Τα οφέλη
Περιέχει φυτοχημικά όπως φλαβονοειδή, καροτενοειδή, γλουκοζινολιτικά, και άλλα συστατικά που σχετίζονται με τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών προβλημάτων και καρκίνου.