Σπανακόρυζο με ντομάτα

Course: Κυρίως πιάτοCuisine: ΕλληνικήDifficulty: Εύκολο
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes
Calories

kcal

Αυτό το σπανακόρυζο με ντομάτα είναι νόστιμο, υγιεινό και πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Απολαύστε το ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό σε ένα γεύμα!

Υλικά

  • 1 κούπα ρύζι

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1 κούπα κριθαράκι σπανακιού (ή φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο)

  • 2 κούπες ντομάτατα κονκασέ, ψιλοκομμένες (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τοματίνια και να τα ψιλοκόψετε)

  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο

  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

  • Λίγο νερό (περίπου 1/2 κούπα)

Εκτέλεση

  • Πλύνετε καλά το ρύζι σε κρύο νερό και αφήστε το να στραγγίσει.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει διαφανές.
  • Προσθέστε τον κύμινο, τον σπανάκι και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε λίγο νερό (περίπου 1/2 κούπας) για να βοηθήσετε το ρύζι να μαγειρευτεί και να διαλυθούν οι ντομάτες. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  • Καλύψτε την κατσαρόλα και μειώστε τη φωτιά. Αφήστε το σπανακόρυζο να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά.
  • Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το σπανακόρυζο να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά πριν σερβίρετε.

Τα οφέλη

  • Χάρη στο λυκοπένιο από την ντομάτα το πιάτο αυτό έχει αντικαρκινικές ιδιότητες
Share.
Exit mobile version