Servings
4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
25
minutesCalories
–
kcalΑυτό το σπανακόρυζο με ντομάτα είναι νόστιμο, υγιεινό και πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Απολαύστε το ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό σε ένα γεύμα!
Υλικά
1 κούπα ρύζι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κούπα κριθαράκι σπανακιού (ή φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο)
2 κούπες ντομάτατα κονκασέ, ψιλοκομμένες (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τοματίνια και να τα ψιλοκόψετε)
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Λίγο νερό (περίπου 1/2 κούπα)
Εκτέλεση
- Πλύνετε καλά το ρύζι σε κρύο νερό και αφήστε το να στραγγίσει.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει διαφανές.
- Προσθέστε τον κύμινο, τον σπανάκι και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε λίγο νερό (περίπου 1/2 κούπας) για να βοηθήσετε το ρύζι να μαγειρευτεί και να διαλυθούν οι ντομάτες. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Καλύψτε την κατσαρόλα και μειώστε τη φωτιά. Αφήστε το σπανακόρυζο να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το σπανακόρυζο να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά πριν σερβίρετε.
Τα οφέλη
- Χάρη στο λυκοπένιο από την ντομάτα το πιάτο αυτό έχει αντικαρκινικές ιδιότητες