Τηγανητά ζυμαρικά με σολομό

Course: Κυρίως γεύμαCuisine: ΕλληνικάDifficulty: Εύκολο
Servings

6

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

1404

kcal

Φτιάξτε μια απολαυστική μακαρονάδα με σολομό στο τηγάνι σας πλούσια σε ω3 λιπαρά

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι ζυμαρικά ολικής αλέσεως (δοκιμάστε κοχύλια)

  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο

  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 κονσέρβα σολομό, στραγγισμένο (περίπου 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο φρέσκο σολομό)

  • 2 μικρές ντομάτες, ψιλοκομμένες

  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  • Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στραγγίζουμε και μετά αφήνουμε στην άκρη.
  • Ενώ ψήνονται τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέστε μαγειρεμένα ζυμαρικά, σολομό, ντομάτα, χυμό λεμονιού, μαϊντανό και αλάτι.
  • Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 1404 kcal
    Πρωτεΐνη: 111,87 g
    Λίπος: 46,23 g
    Υδατάνθρακες: 141.84 g
  • Τα οφέλη
    Ο σολομός είναι μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων. Εκτός από την καρδιά, η κατανάλωση του έχει σημαντικά οφέλη για το δέρμα, το ανοσοποιητικό και τον εγκέφαλο.
Share.
Exit mobile version