Τσιπούρες με ντομάτα

Course: ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Servings

3

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

300

kcal

Δοκιμάστε μια υγιεινή συνταγή με λίγες θερμίδες και πολλά οφέλη για την υγεία σας. Δείτε πώς θα κάνετε τσιπούρες με ντομάτα στο φούρνο και που σας ωφελούν

Υλικά

  • 1/2 κιλό τσιπούρα

  • 15 ml ελαιόλαδο

  • 60 ml χοντρό σέλινο κομμένο

  • 60 ml κρεμμύδι κομμένο

  • 30 ml πιπεριά πράσινη

  • 100 ml σάλτσα ντομάτα

  • 15 ml χυμό λεμονιού

  • 1 ντομάτα, φρέσκια, τριμμένη

  • Τριμμένο σκόρδο

  • ρίγανη

  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε την τσιπούρα, αφού την καθαρίσετε καλά, σε ελαφρώς λαδωμένο αντικολλητικό ταψί
  • Ραντίστε τη με το λάδι του χυμού λεμονιού και το σκόρδο.
  • Ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά.
  • Στο μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα σε βαθύ κατσαρολάκι.
  • Αναμείξτε το σέλινο, την πιπεριά και το κρεμμύδι με τη σάλτσα ντομάτας και την τριμμένη ντομάτα.
  • Προσθέστε τη ρίγανη και το πιπέρι και σοτάρετε για 10 λεπτά.
  • Βγάλτε τη τσιπούρα από το φούρνο.
  • Αφαιρέστε τα υγρά που έχουν βγει στο ταψί και περιχείστε με τη σάλτσα λαχανικών.
  • Τοποθετήστε το ταψί ξανά στο φούρνο, ψήστε για 15 λεπτά και απολαύστε.
  • Με την ίδια συνταγή, μπορείτε να απολαύσετε πολλά ψάρια, όπως λ.χ. πέρκες, γαύρο, λαβράκια, μουρμούρες κτλ

Τα οφέλη

  • Τα ω-3 λιπαρά που περιέχουν οι τσιπούρες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας, συμβάλλοντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, προάγοντας την υγεία της καρδιάς
Share.
Exit mobile version