Βίδες με ντοματίνια και σπανάκι για περισσότερο σίδηρο

Course: Κυρίως γεύμαCuisine: ΕλληνικήDifficulty: Εύκολο
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes
Calories

471

kcal

Φτιάξτε σε λίγα λεπτά ένα απολαυστικό πιάτο που θα ενισχύσει τα αποθέματα σιδήρου στον οργανισμό σας

Υλικά

  • 150 γρ. βίδες

  • 3 ντοματίνια

  • 100 γρ. σπανάκι

  • ½ κ.γ. θυμάρι

  • 50 γρ. μικρές κατεψυγμένες γαρίδες, καθαρισμένες

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζετε τα ζυμαρικά ανάλογα με το πόσο σκληρά τα θέλετε σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  • Στη συνέχεια, πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα ντοματίνια κατά μήκος στη μέση.
  • Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Όταν ζεσταθεί, ρίχνετε το σπανάκι, τις γαρίδες, το θυμάρι και σοτάρετε για λίγο.
  • Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε σ’ ένα μπολ. Προσθέτετε το μίγμα με το σπανάκι και τα ντοματίνια. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Διατροφική αξία

  • Ενέργεια (θερμίδες): 471 kcal
    Πρωτεΐνη: 6,11 g
    Λίπος: 29,36 g
    Υδατάνθρακες: 31.8 g
Share.
Exit mobile version