Μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Πελοποννήσου και «προς αποκατάσταση της αλήθειας», η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ εξέδωσε, το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου, ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει πως υπάρχει μείωση του ιατρικού προσωπικού, αντιθέτως, υποστηρίζει πως, σε κάποιες περιπτώσεις, παρατηρείται αύξηση του ιατρικού προσωπικού.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση – διάψευση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ:
«Σημειώνουμε ότι στις αναφερόμενες δομές, με εξαίρεση το Κ.Υ. Άργους, σε καμία δομή δεν παρατηρείται μείωση του ιατρικού προσωπικού, σε σχέση με τον αριθμό των ιατρών οι οποίοι μεταφέρθηκαν και εντάχθηκαν στην οργανωτική δομή των ΔΥΠΕ με τη μεταρρύθμιση του 2014.
Παρά τις δυσκολίες, οι οποίες έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία έτη ως προς την εύρεση ιατρών, σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται αύξηση του ιατρικού προσωπικού όπως: KY Καλαμάτας 20 ιατροί το 2014, 22 σήμερα, ΚΥ Κορίνθου 7 ιατροί το 2014, 13 σήμερα).
Σήμερα το Κ.Υ. Άργους στελεχώνεται με έξι (6) ιατρούς (συμπεριλαμβανομένου του συστεγαζόμενου ΤΟΜΥ) και το Κ.Υ. Ναυπλίου με πέντε (5) (συμπεριλαμβανομένου του συστεγαζόμενου ΤΟΜΥ).
Επιπρόσθετα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Άργους-Μυκηνών, εκτός από το Κέντρο Υγείας Άργους, εδράζουν επτά (7) Περιφερειακά Ιατρεία από τα οποία τα τρία (3) είναι διθέσια, στελεχωμένα με ειδικευμένους ιατρούς ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 10 χλμ.
Αντίστοιχα στο Δήμο Ναυπλιέων, εκτός από το Κέντρο Υγείας Ναυπλίου, εδράζουν τρία (3) διθέσια Περιφερειακά Ιατρεία τα οποία απέχουν απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από το Κέντρο Υγείας Ναυπλίου και είναι στελεχωμένα με ειδικευμένους ιατρούς Γενικής Ιατρικής.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι και στα δύο (2) Κέντρα Υγείας (Άργος, Ναύπλιο) πραγματοποιούνται βιοπαθολογικές εξετάσεις για τους πολίτες.
Τέλος, εντύπωση προκαλεί η αναφορά περί προβλημάτων στελέχωσης στο Κ.Υ. Καλαμάτας το οποίο στελεχώνεται με είκοσι επτά (27) ιατρούς (5 από τους οποίους είναι των συστεγαζόμενων ΤΟΜΥ) και επιπλέον πενήντα οκτώ (58) (εκ των οποίων 17 είναι των συστεγαζόμενων ΤΟΜΥ) άτομα προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.
Είναι γεγονός ότι μετά την κρίση της πανδημίας το εθνικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει πολύπλοκα προβλήματα και υφίσταται ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το οποίο θα απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών».