Νέα αντιπαράθεση με το ΚΚΕ είχε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Μανώλης Συντυχάκης για την υποστελέχωση του ΠΑΓΝΗ.
Η παρότρυνση του βουλευτή προς τον υπουργό Υγείας να επισκεφθεί το νοσοκομείο για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο ήταν αυτή που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη. «Δεν έχω αντίρρηση αρκεί να μην με περιμένουν στην είσοδο μέλη του συνδικάτου οικοδόμων» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας ότι αυτό συνέβη κατά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στο «Αττικόν».
«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι αυτοί που διαδηλώνουν έξω από τα νοσοκομεία δεν είναι οι υγειονομικοί αλλά οικοδόμοι» είπε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος απέρριψε τους ισχυρισμούς του βουλευτή για αύξηση των ελλείψεων προσωπικού. Το 2019 το νοσοκομείο είχε 431 γιατρούς και πλέον διαθέτει 529. Έχουμε 98 επιπλέον. Στους νοσηλευτές είχε 656 και πλέον διαθέτει 770. Έχουμε 114 περισσότερους στην 5ετία του Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στο ΚΚΕ και για την επιμονή του να ζητά την νομιμοποίηση των συμβασιούχων η οποία απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα. Για την επίκληση του Συντάγματος, ο Μανώλης Συντυχάκης στη δευτερολογία του, επεσήμανε ότι ενώ δόθηκε η δυνατότητα και στη ΝΔ και στα άλλα κόμματα ν’ αλλάξει το επίμαχο άρθρο 103 του Συντάγματος, στην τελευταία αναθεώρηση, μετά από πρόταση του ΚΚΕ, το αρνήθηκαν γιατί δεν θέλουν ν´ αλλάξει…
«Το γεγονός πως γνωρίζετε ότι εξακολουθεί να ισχύει το άρθρο 103 του Συντάγματος αποδεικνύει το μέγεθος της πολιτικής σας απάτης… Κάνετε το αίτημα μόνο και μόνο για να παίξετε με τον πόνο των ανθρώπων» ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως ο ίδιος ως βουλευτής δεν θα δεχόταν ποτέ την αλλαγή του συγκεκριμένου άρθρου καθώς σε αυτό εδράζεται το ΑΣΕΠ και η διαφάνεια των προσλήψεων στο δημόσιο.
Σε ότι αφορά τα κενά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι σύμφωνα με τον ήδη ανεπαρκή Οργανισμό του Νοσοκομείου, παραμένουν κενές 400 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 30 θέσεις μαιών, 51 θέσεις τραυματιοφορέων και 35 θέσεις βοηθών θαλάμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Οργανισμός αυτός χρονολογείται από το 2012, οπότε το νοσοκομείο είχε διαφορετική ανάπτυξη και δραστηριότητες.
Ενδεικτικά για την κατάσταση στο νοσοκομείο ανέφερε ότι για το άνοιγμα της νέας ΜΕΘ δεν προστέθηκαν επιπλέον νοσηλευτές, μεταφορείς, καθαρίστριες, φυσικοθεραπευτές, βοηθοί θαλάμου. Η λειτουργία της στηρίχθηκε σε ανακατανομή του ήδη υπάρχοντος προσωπικού. Ενώ τα κρεβάτια είχαν φτάσει τα 27 την περίοδο της πανδημίας, τώρα λειτουργούν 20 λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι αναλογίες νοσηλευτή ανά κλίνη, που ορίζονται σε 4 προς 1 από διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και από το ΚΕΣΥ, δεν εφαρμόζονται, ενώ ένας μεταφορέας καλύπτει και τις δύο ΜΕΘ και δεν υπάρχει μόνιμος φυσικοθεραπευτής σε όλες τις βάρδιες. Την ίδια ώρα, στο Αναισθησιολογικό λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού συνήθως δεν λειτουργούν 2 χειρουργικά κρεβάτια. Παρόμοιες ελλείψεις παρατηρούνται σε όλες τις κλινικές του ΠΑΓΝΗ, όπου 2 ή 3 νοσηλευτές ανά βάρδια αναλαμβάνουν 30 ή περισσότερους ασθενείς.
Η έλλειψη προσωπικού, σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό ασθενών, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα και την ασφάλεια της παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας και οι ελάχιστοι εργαζόμενοι δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια και συνεχόμενες μέρες πρόσθεσε ο κ. Συντυχάκης.