Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Όλο και περισσότερες οι ευρωπαϊκές χώρες όπου παρέχεται εμβολιασμός με επικεφαλής φαρμακοποιούς

    24/04/2026

    Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανοσοποίησης :  «Εμβολιαστικά Προγράμματα: Θεμελιώδης Πυλώνας για τη Δημόσια Υγεία»

    24/04/2026

    Πανελλήνια Έρευνα για τη Μεταμόσχευση Πνευμόνων: Μοιραστείτε την εμπειρία σας

    24/04/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Όλο και περισσότερες οι ευρωπαϊκές χώρες όπου παρέχεται εμβολιασμός με επικεφαλής φαρμακοποιούς

      24/04/2026

      Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανοσοποίησης :  «Εμβολιαστικά Προγράμματα: Θεμελιώδης Πυλώνας για τη Δημόσια Υγεία»

      24/04/2026

      Πανελλήνια Έρευνα για τη Μεταμόσχευση Πνευμόνων: Μοιραστείτε την εμπειρία σας

      24/04/2026

      Σε πλήρη λειτουργία κλινικές του ΑΧΕΠΑ που αναβαθμίστηκαν από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης

      24/04/2026

      Η καρδιά στο επίκεντρο: Διεπιστημονική συνεργασία και ενημέρωση για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

      24/04/2026
    • Επιστημονικα

      Καύσωνας και νεφροί: Τι αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη και τι αναφέρει ο καθηγητής Γ. Σακκάς

      23/04/2026

      Καρκίνος του παγκρέατος: Ενθαρρυντικά δεδομένα από τη δοκιμή ενός νέου πειραματικού φαρμάκου

      22/04/2026

      Παχυσαρκία και εμβόλια: Γιατί μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους και η νέα ελπίδα από τα Τ-κύτταρα

      17/04/2026

      Γάμος, ανύπαντρη ζωή και κίνδυνος καρκίνου – Τι δείχνει μεγάλη αμερικανική μελέτη

      16/04/2026

      Οι επιστήμονες μελετούν τις επιπτώσεις της έντονης ζέστης στην υγεία των εργαζομένων

      16/04/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Άδωνις Γεωργιάδης: Στο επίκεντρο των πολιτικών για τον καρκίνο βρίσκεται ο ασθενής

      22/04/2026

      Μ.Θεμιστοκλέους: Εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα Υγείας του Ταμείου Ανάκαμψης

      21/04/2026

      Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη σύσταση Ταμείου Καινοτομίας Φαρμάκου

      14/04/2026

      Τι αλλάζει με την τροποποίηση του συστήματος παραπομπών σε ειδικό γιατρό – Πώς θα κλείνουμε ραντεβού μαζί του

      08/04/2026

      Μητσοτάκης: Ενίσχυση του Προσωπικού Παιδιάτρου και αναβαθμίσεις στα δημόσια νοσοκομεία

      06/04/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Φαρμακειο » «Μαζί μια Αγκαλιά»: Η πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας έγινε θεσμός
    Φαρμακειο

    «Μαζί μια Αγκαλιά»: Η πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας έγινε θεσμός

    10/05/2024Updated:11/07/20249 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

    Για τρίτη χρονιά είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες του –το Σάββατο 11 Μάϊου- και να υποδεχτεί τους πολίτες στην κεντρική πλατεία της πόλης της Λάρισας το πρωτότυπο φεστιβάλ Υγείας και αλληλεγγύης που με πρωτοβουλία του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας ξεκίνησε το 2022 και χρόνο με το χρόνο αναδεικνύει όλο και περισσότερο τη σπουδαιότητά του.

    Η κ. Ιωάννα Τσακμακίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Λάρισας Διαβήτη (ΣυλΛαΔι) μιλώντας στο DailyPharmaNews για το «Μαζί μια Αγκαλιά» έκανε λόγο για μία «πάρα πολύ ωραία προσπάθεια που προάγει τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.  Είναι η τρίτη χρονιά που γίνεται και κάθε χρόνο είναι και πιο δυνατή. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να παρέχουμε ό,τι είναι δυνατό στα άτομα με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2» με τον Σύλλογο να είναι ανοικτό και για τους φίλους των ατόμων με διαβήτη, τους φροντιστές είτε είναι συγγενικά πρόσωπα, γονείς είτε άνθρωποι που νοιάζονται και προσπαθούν να προσφέρουν ό,τι μπορεί ο καθένας από την πλευρά του».

    Το «Μαζί μία Αγκαλιά» έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να βρουν οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη στη Λάρισα αυτή τη στήριξη. Η κ. Τσακμακίδου, Αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, η οποία έχει προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα αφού μεγαλώνει παιδί με διαβήτη, εξήγησε το γιατί.

    «Υπήρχε παλιότερα Σύλλογος για τα άτομα με διαβήτη στη Λάρισα ο οποίος αδράνησε. Οπότε για την εκπροσώπηση όλων αυτών των ατόμων δεν υπήρχε κάποιος φορέας να τα στηρίξει είτε με ενημέρωση είτε με πρόληψη» όπως είπε.

    Μετά από συζητήσεις με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Θάνο Κουτσούκη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) κ. Δημήτρη Συκιώτη προχώρησε η ιδέα για σύσταση Συλλόγου ο οποίος τελικά ξεκίνησε επίσημα να υφίσταται από τον Νοέμβριο του 2023 μετά τη σχετική έγκριση του καταστατικού του από το Πρωτοδικείο Λάρισας.   

    Ωστόσο άτυπα είχε ξεκινήσει να υφίσταται κάποιους μήνες νωρίτερα, ήδη πριν τη περσινή διοργάνωση του «Μαζί μια Αγκαλιά». Εκεί γιγαντώθηκε.

    «Ξεκινήσαμε με 33 ιδρυτικά μέλη και τώρα έχουμε φτάσει γύρω στα 300 μέλη» ανέφερε η κ. Τσακμακίδου. Η εκδήλωση αυτή όμως φέρνει πολλούς φορείς, ιδίως στον τομέα της υγείας σε επαφή με το ευρύ κοινό. Πέρσι υπήρχε περίπτερο της ΕΛΟΔΙ στο χώρο των εκδηλώσεων, όπου σε συνεργασία με την Ενδοκρινολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας γίνονταν μετρήσεις σακχάρου κι ενημέρωση του κόσμου. Εκεί λοιπόν δόθηκε η ευκαιρία να εγγραφούν νέα μέλη στον ΣυλΛαΔι που είχε ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται αλλά δεν είχε ακόμη επίσημα εγκριθεί η σύστασή του ως Σύλλογος.

    Ο ρόλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου και γενικότερα των φαρμακοποιών πάντως δεν έχει να κάνει μόνο με τη διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης. Είναι έτσι κι αλλιώς πολύ σημαντικός, αφού όπως λέει η κ. Τσακμακίδου «είναι άμεσος και καταλυτικός γιατί οι ασθενείς με διαβήτη θα απευθυνθούν στο φαρμακείο για τα αναλώσιμά τους, οπότε ο φαρμακοποιός είναι εκ των πραγμάτων είναι μία από τις πολύ σημαντικές καθημερινές επαφές με επαγγελματία υγείας που έχει ο ασθενής με διαβήτη».

    Θεωρεί δε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα πρέπει να υπάρξουν και σε άλλες επαρχιακές πόλεις. «Θα βοηθήσουν να υπάρχει παντού εκπροσώπηση για τα άτομα με διαβήτη, να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι τους, να ξέρουν ότι υπάρχει πάντα κάποιος στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν για το οτιδήποτε. Ενημέρωση, σωστή διατροφή, σωστή διαχείριση, ψυχολογική υποστήριξη κτλ. Είναι πάρα πολλοί οι τομείς που μπορεί ένας Σύλλογος να βοηθήσει».

    Το πόσο πολύ βοήθησε η ίδρυση του ΣυλΛαΔι φάνηκε πολύ πέρσι τον Σεπτέμβριο. «Ακόμη και στις πλημμύρες που είχαμε εδώ στη Θεσσαλία ο Σύλλογος βοήθησε πολύ τα άτομα αυτά καθώς σε πολλές περιπτώσεις έπρεπε να αφήσουν το σπίτι τους, τα αναλώσιμά τους, τις ινσουλίνες τους. Έμειναν χωρίς φάρμακα. Σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο μπορέσαμε και καλύψαμε ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων με ό,τι χρειάζονταν σε αναλώσιμα».

    Πέρα από τον ΣυλΛαΔι, το «Μαζί μια Αγκαλιά» έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη σύσταση ενός ακόμη τοπικού Συλλόγου Ατόμων με διαβήτη στα Τρίκαλα με τις διαδικασίες για τη λειτουργία του να εξελίσσονται.

    Ο Πρόεδρος της ΕΛΟΔΙ κ. Δημήτρης Συκιώτης μίλησε στο DailyPharmaNews με τα καλύτερα λόγια για την πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας. «Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας μας κάλεσε να συμμετέχουμε σε αυτό που κάνει. Είπαμε άμεσα το ναι γιατί ειλικρινά είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και πολύ καλό όχι μόνο για την Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη και για τα άτομα με διαβήτη αλλά για όλους τους ασθενείς. Είμαστε από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και χαρήκαμε πάρα πολύ που ο κ. Κουτσούκης πήρε την πρωτοβουλία να κάνει μία μεγάλη εκδήλωση και να καλέσει να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Ερχόμενοι και συμμετέχοντας στο Μαζί μια Αγκαλιά είδαμε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρχε για τον διαβήτη από τον κόσμο που περνούσε από το περίπτερό μας κι έτσι αποφασίσαμε με τα άτομα που είχαν έρθει εκεί να συγκεντρώσουμε 20-30 ενδιαφερόμενους κι έτσι έγινε από την πρώτη στιγμή ένας Σύλλογος καταπληκτικός, πολύ δυνατός με πολλή διάθεση για δράση».

    Και ο κ. Συκιώτης αναφέρεται στη μεγάλη αξία της συνεργασίας συλλόγων ασθενών και φαρμακοποιών. «Εμείς έχουμε άριστες σχέσεις με τους φαρμακοποιούς μας καθώς, όπως γνωρίζετε, υπάρχουν μέρη της χώρας στα οποία δυστυχώς δεν υπάρχει καμία πρόσβαση σε γιατρό, πόσο μάλλον σε διαβητολόγο. Φαρμακείο όμως υπάρχει, οπότε εμείς θέλουμε ως ΕΛΟΔΙ να έχουμε μία άριστη συνεργασία με τους φαρμακοποιούς».

    Ήδη αυτή η συνεργασία ενισχύεται τόσο με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας όσο και με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων αλλά για τον κ. Συκιώτη είναι σημαντικό να επεκταθεί και με άλλους Συλλόγους. Μάλιστα προς αυτήν την κατεύθυνση η ΕΛΟΔΙ έχει ζητήσει να έχει επαφές και με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

    Πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση

    Το ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη Λάρισα, και είναι μία εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων, κρατικών και μη οργανισμών και εθελοντικών οργανώσεων έχει ανοίξει έναν δρόμο για τέτοιου είδους συνεργασίες. 

    Φέτος η έναρξη θα πραγματοποιηθεί, όπως προαναφέρθηκε  το Σάββατο 11 Μαΐου και θα διαρκέσει επτά ημέρες  ως και την Παρασκευή 17-05-2024 με τους διοργανωτές να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι τα αποτελέσματα θα είναι για μια ακόμη φορά εντυπωσιακά.  

    Οι εκδηλώσεις της δράσης, θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για θέματα πρόληψης, υγείας και αλληλεγγύης και θα πλαισιωθούν με παράλληλες δράσεις έμπρακτης και άμεσης χορήγησης βοήθειας σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε θέση ανάγκης. 

    Στη δράση θα συμμετάσχουν δεκάδες φορείς, οργανισμοί και εθελοντικές οργανώσεις όπως, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Χαμόγελο του Παιδιού, η Πανθεσσαλική ένωση ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών , ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, ο Σύλλογος ατόμων με διαβήτη, ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Νεφροπαθών, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, το Εθελοντικό Κοινωνικό Δίκτυο Κανείς Μόνος, η οργάνωση Νεανική Αρωγή, το Όραμα Ελπίδας – τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, οι Πανεπιστημιακές Κλινικές Νευρολογική, Ενδοκρινολογίας και Μεταβολικών Νόσων, Καρδιολογική, το Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Φροντίδα Τραύματος και Ασφάλεια Ασθενή της Νοσηλευτικής Κλινικής και οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου.

    Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργούν:

    • Ειδικά διαμορφωμένα οχήματα του Χαμόγελου του Παιδιού και περίπτερα 4 πανεπιστημιακών κλινικών για τη διεξαγωγή προληπτικών, διαγνωστικών τεστ και οδοντιατρικών εξετάσεων, για εκπαίδευση μικρών μαθητών και για παροχή συμβουλών υγείας για τους πολίτες.
    • Σταθμός αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
    • Χώρος ενημέρωσης και εγγραφής για δωρεά μυελού των οστών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.
    • Χώρος ενημέρωσης και εγγραφής για δωρεά οργάνων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
    • Ειδικός χώρος της οργάνωσης Χαμόγελο του Παιδιού και παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με την οργάνωση, που αφορούν δημιουργική απασχόληση παιδιών και ενημέρωση και συζήτηση με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στα σχολεία της περιοχής που θα επισκεφτούν το χώρο.
    • Περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για επίδειξη, εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με τις πρώτες βοήθειες.
    • Σημείο συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης Ανάγκης.
    • Περίπτερα όλων των συλλόγων ασθενών της περιοχής μας.
    • Περίπτερο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας.
    • Περίπτερο του ΟΚΑΝΑ για ενημέρωση και βοήθεια σε άτομα με εξαρτήσεις.
    • Περίπτερα των Επιστημονικών φορέων για ενημέρωση σχετικά με την ορθή χρήση των αναπνευστικών συσκευών, των ηλεκτρονικών συσκευών μέτρησης σακχάρου, πίεσης, και οξυγόνου και με απαντήσεις σε απορίες για τη φαρμακευτική αγωγή των πολιτών.

    Καθημερινά θα λαμβάνουν χώρα πολλές και ποικίλες δράσεις που ξεκινούν με zumba από τα Σύλλογο Ατόμων με Αυτισμό, περιλαμβάνουν τη γιορτή της Μητέρας στις 12 Μαΐου με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για τη μαμά και το παιδί, καθώς και για τις κακοποιημένες γυναίκες και οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με παρασκευή υγιεινών γευμάτων που μοιράζονται δωρεάν, με γυμναστικές ασκήσεις για την προώθηση της αξίας της σωματικής άθλησης, με διάφορες μετρήσεις, τεστ μνήμης και ισορροπίας, ειδικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα υγείας και πρόληψης και διάφορα events για τους μικρούς φίλους που θα πραγματοποιούνται μέχρι και την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων την Παρασκευή 17 Μαΐου.

    Θα γίνουν ομιλίες και συζητήσεις για τη δωρεά οργάνων, τη δωρεά μυελού των οστών, την αιμοδοσία και την αναγκαιότητά τους, θα υπάρξει ενημέρωση για την ηλιοπροστασία και το μελάνωμα, για την άσκοπη κατανάλωση αντιβιοτικών, για τους εμβολιασμούς ενηλίκων και παιδιών και για άλλα πολύ ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την υγεία.

    Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας θεωρεί ότι «είναι πολύ σημαντικό να προβληθεί πανελλαδικά η πολυθεματική δράση του ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ, καθώς είναι κάτι μοναδικό και πρωτοπόρο, τουλάχιστον για τα δεδομένα της επαρχίας. Σκοπός μας είναι η εξύψωση μεγάλων εννοιών, όπως αυτής του αλτρουισμού και του εθελοντισμού, έννοιες που τείνουν να εξαλειφθούν στις μέρες μας, λόγω των έντονων και γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας. Πρέπει να γίνει οικεία, στον Έλληνα πολίτη, η εικόνα ενός εθελοντή αιμοδότη και να τονιστεί η αναγκαιότητα για τη δωρεά οργάνων και τη δωρεά μυελού των οστών, αλλά και να υπάρξει με εύσχημο τρόπο ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας και πρόληψης καθώς και εμπεριστατωμένη επιστημονική ενημέρωση».

    Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

    Τα εγκαίνια της δράσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11/5/2024 στις 20.00 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Λάρισας.

    Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα και τις δράσεις του «Μαζί μια Αγκαλιά».

    Θεσμός Μαζί μια Αγκαλιά Φαρμακευτικός σύλλογος Λάρισας
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Όλο και περισσότερες οι ευρωπαϊκές χώρες όπου παρέχεται εμβολιασμός με επικεφαλής φαρμακοποιούς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Θ. Κουτσούκης: Το πνεύμα του «Μαζί μια Αγκαλιά» σχετίζεται απόλυτα κι αναδεικνύει τον παραδοσιακό ρόλο του φαρμακοποιού

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Οι μειώσεις τιμών στα φάρμακα στις ΗΠΑ και ο ρόλος των φαρμακείων της κοινότητας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τι ζητά με Ψήφισμά της η ΓΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Έρευνα: Τα κοινοτικά φαρμακεία «υποαξιοποιήθηκαν» στα πρώτα στάδια της διάθεσης του εμβολίου κατά της Covid

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ερωτηματικά για τη δεύτερη αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του ΠΦΣ για τα ΦΥΚ στο ΣτΕ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Φάρμακα Υψηλού Κόστους: Στη σωστή κατεύθυνση η διαδικασία για τους ασθενείς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Έρευνα: Η χορήγηση φαρμάκων παραμένει η υπηρεσία για την οποία ο πολίτης εκτιμά περισσότερο το φαρμακείο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Διαχείριση δεδομένων φαρμακείου: Ένα σημαντικό «όπλο» του φαρμακοποιού προς αξιοποίηση

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Βασίλης Μπιρλιράκης: Τα φαρμακεία δεν είναι μονάδες έντασης κεφαλαίου – είναι μονάδες έντασης γνώσης

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Φαρμακοεπαγρύπνηση: Πώς τεχνητή νοημοσύνη, real world data και ασθενείς βοηθούν το ρόλο του φαρμακοποιού

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Οι φαρμακοποιοί θα κατέβουν στους δρόμους εάν δουν παιχνίδια σε βάρος τους με το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ανησυχία για τη διαφήμιση των ενέσιμων σκευασμάτων απώλειας βάρους στη Βρετανία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    APhA2026: Οι Φαρμακοποιοί της Κοινότητας βελτιώνουν τα αποτελέσματα στο Καρδιο-Νεφρικό-Μεταβολικό Σύνδρομο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Θέμα εθνικής ασφάλειας η αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων, σύμφωνα με την RPS

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τριετές Μνημόνιο Συνεργασίας για την Αυτοφροντίδα μεταξύ φαρμακοποιών και εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ο Φαρμακοποιός στην πρώτη γραμμή της προσήλωσης των ασθενών στη θεραπεία – Η περίπτωση των ΦΥΚ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    FIP: Νέο σύνολο εργαλείων για την ενίσχυση της επικοινωνίας εμβολιασμού από τους φαρμακοποιούς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Όλο και περισσότερες οι ευρωπαϊκές χώρες όπου παρέχεται εμβολιασμός με επικεφαλής φαρμακοποιούς

    24/04/20265 Mins Read
    Αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των χωρών. όπου η υπηρεσίες εμβολιασμού από φαρμακοποιούς αποζημιώνονται

    Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανοσοποίησης :  «Εμβολιαστικά Προγράμματα: Θεμελιώδης Πυλώνας για τη Δημόσια Υγεία»

    24/04/2026

    Πανελλήνια Έρευνα για τη Μεταμόσχευση Πνευμόνων: Μοιραστείτε την εμπειρία σας

    24/04/2026

    Σε πλήρη λειτουργία κλινικές του ΑΧΕΠΑ που αναβαθμίστηκαν από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης

    24/04/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Όλο και περισσότερες οι ευρωπαϊκές χώρες όπου παρέχεται εμβολιασμός με επικεφαλής φαρμακοποιούς
    • Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανοσοποίησης :  «Εμβολιαστικά Προγράμματα: Θεμελιώδης Πυλώνας για τη Δημόσια Υγεία»
    • Πανελλήνια Έρευνα για τη Μεταμόσχευση Πνευμόνων: Μοιραστείτε την εμπειρία σας
    • Σε πλήρη λειτουργία κλινικές του ΑΧΕΠΑ που αναβαθμίστηκαν από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης
    • Η καρδιά στο επίκεντρο: Διεπιστημονική συνεργασία και ενημέρωση για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.