Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για την πρεσβυοσμία (απώλεια όσφρησης λόγω ηλικίας), η ανακούφιση από διαταραχές της όσφρησης που προέρχονται από άλλες αιτίες είναι δυνατή για πολλούς ηλικιωμένους.
Ανάλογα με την υποκείμενη αιτία της απώλειας όσφρησης ενός ηλικιωμένου, ένας γιατρός μπορεί να είναι σε θέση να τη θεραπεύσει ή τουλάχιστον να προτείνει τρόπους αντιμετώπισής της.
Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές της όσφρησης. Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους για τα φαρμακευτικά τους σχήματα, τις πιθανές οσφρητικές παρενέργειες, τα εναλλακτικά φάρμακα ή/και τη μείωση των δόσεων για να διατηρήσουν την όσφρησή τους.
Από την άλλη πλευρά, ορισμένα φάρμακα μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της όσφρησης και μερικές φορές στη γεύση. Εάν υφίστανται αλλεργίες που προκαλούν διαταραχή στην όσφρηση, τα αντιισταμινικά φάρμακα μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τη ρινική συμφόρηση και τη φλεγμονή βελτιώνοντας την όσφρηση. Ο γιατρός μπορεί να προτείνει βραχυπρόθεσμη χρήση από του στόματος στεροειδών φαρμάκων, όπως η πρεδνιζόνη ή ρινικά σπρέι στεροειδών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους για τη μείωση της φλεγμονής. Τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται, επίσης, για την καταπολέμηση των ρινικών λοιμώξεων. Η αποτελεσματικότητα αυτών των φαρμάκων εξαρτάται από τη σοβαρότητα και τη διάρκεια του ρινικού οιδήματος ή της μόλυνσης που προκαλεί την απώλεια της όασφρησης. Πιο σοβαρές περιπτώσεις φλεγμονής και αναπτύξεων στη ρινική κοιλότητα, όπως οι ρινικοί πολύποδες, μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστούν χειρουργικά.