Το πρόγραμμα Parent2Parent SUPPORT αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ.

Το Parent2Parent SUPPORT είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα άτυπης υποστήριξης της ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ που στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών και στήριξης γονέων παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο.

Μέσω του προγράμματος, οι γονείς/φροντιστές έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με γονείς (peermentors) που έχουν κοινά βιώματα και κατανοούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς που το παιδί τους έχει διαγνωστεί με καρκίνο και που επιθυμούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Στόχοι τουParent2Parent Support

  • Παροχή και λήψη «άτυπης» υποστήριξης μεταξύ γονέων παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο.
  • Δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος όπου μπορούν οι γονείς να μοιράζονται τις εμπειρίες τους στο πλαίσιο μιας ισότιμης σχέσης.
  • Ανάπτυξη κοινότητας που στοχεύει στην ενδυνάμωση οικογενειών παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο.

Τι Προσφέρει τοParent2Parent Support

  • Ανταλλαγή εμπειριών – πρόσβαση σε ένα δίκτυο γονέων με κοινά βιώματα.
  • Ανταλλαγή πρακτικών γνώσεων ώστε οι γονείς να αισθάνονται έτοιμοι να αναλάβουν το ρόλο του φροντιστή των παιδιών τους.
  • Δυνατότητα των γονέων να λάβουν, και να προσφέρουν βοήθεια.
  • Ενίσχυση αυτοπεποίθησης στη διαχείριση μεταβατικών σταδίων όπως: η ολοκλήρωση της θεραπείας, η προσαρμογή στη νέα κανονικότητα, η επανένταξη των παιδιών και εφήβων στο σχολείο, καθώς και η μακροπρόθεσμη παρακολούθηση των επιβιωσάντων.

Πώς να Συμμετέχετε:

Εάν είστε γονέας παιδιού ή εφήβου που έχει ολοκληρώσει τη θεραπεία του, και ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμαParent2Parent SUPPORT, επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο210 749 9306 καιστοinfo@karkinaki.gr.

Share.
Exit mobile version