«Η κυβέρνηση σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στον ρ/σ «Κανάλι Ένα 90.4 FM», ασκώντας έντονη κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε «άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ», με τρόπο όμως που δεν θα αντιμετωπίζει την πανδημία «ως ευκαιρία για να κερδοσκοπήσουν οι κλινικάρχες, όπως γίνεται με το διπλασιασμό της ημερήσιας αποζημίωσης από τα 800 στα 1.600 ευρώ». Επισήμανε επίσης ότι «χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα τεστ με δημόσια κάλυψη», τονίζοντας ότι «δεν γίνεται το οικονομικό βάρος για τη διενέργεια τεστ να πέφτει στις πλάτες των πολιτών, όπως γίνεται στα σχολεία, στα οποία η ίδια η οικογένεια κάθε μαθητή επιφορτίζεται με την ευθύνη του τεστ, όταν εμφανίζονται κρούσματα». Ακόμη, τάχθηκε υπέρ της διατίμησης της μάσκας ως «αυτονόητο μέτρο», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί το μέσο που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει αποκαλέσει “εμβόλιο πριν το εμβόλιο” να το αφήνει να ρυθμίζεται με τους νόμους της αγοράς και της ζήτησης».
Κάνοντας λόγο για «εγκληματική πολιτική», ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «είχε όλο το χρονικό διάστημα να μειώσει τους μαθητές στις τάξεις και να προσλάβει περισσότερους εκπαιδευτικούς», όμως «αντίθετα, τα σχολεία άνοιξαν φέτος με περισσότερους μαθητές ανά τάξη και με 20.000 λιγότερους αναπληρωτές απ’ ό,τι πέρυσι». Υποστήριξε ότι «οι καταλήψεις είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης» και πως «για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων είναι κίνημα υπεράσπισης της δημόσιας υγείας συνολικά».
Σχολίασε επιπλέον ότι «το χειρότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι να εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία», αναφέροντας ότι «δεν είναι δυνατόν τα περίπτερα και τα mini market να κλείνουν στις 12.00 το βράδυ για να αποτραπεί ο συνωστισμός και την ίδια στιγμή το πρωί οι πολίτες να στοιβάζονται στα μέσα μεταφοράς, που μετατρέπονται πλέον σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού». Αναφερθείς, δε, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είπε ότι φέτος εργάζονται σε αυτό 5.000 λιγότερα άτομα σε σχέση με πέρυσι καθώς και ότι «σε συνθήκες πανδημίας, η κυβέρνηση δεν προχώρησε ούτε σε μία πρόσληψη μόνιμου γιατρού».