Ψητά λαχανάκια Βρυξελλών με μουστάρδα και μέλι

Course: Κυρίως γεύμαCuisine: Ελληνική, vegeterian, veganDifficulty: Εύκολο
Servings

1

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

15

minutes
Calories

144

kcal

Υλικά

  • Λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση

  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη ή βούτυρο, λιωμένο

  • 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού έτοιμη μουστάρδα

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200.
  • Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη, το μέλι, τη μουστάρδα και τη σκόνη κρεμμυδιού σε ένα μεγάλο μπολ.
  • To αφήνετε στην άκρη. Απλώστε τα λαχανάκια στο ταψί και ψήστε για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέστε τα ψητά λαχανάκια στο μείγμα μουστάρδας και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
  • Σερβίρετε ζεστό.

Σημειώσεις

  • Διατροφική αξία:
    Ενέργεια (θερμίδες): 144 kcal
    Πρωτεΐνη: 0,73 g
    Λίπος: 7,76 g
    Υδατάνθρακες: 19.63 g
  • Τα οφέλη
    Οι ενώσεις θείου στα λαχανάκια Βρυξελλών θεωρείται ότι μειώνουν τον κίνδυνο έλκους περιορίζοντας την ανάπτυξη του ελικοβαλτηρίδιου του πυλωρού.
Share.
Exit mobile version