Το κρουασάν σοκολάτας είναι αναμφισβήτητα ένα αγαπημένο γλυκό πρωινό, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η παράδοση μας μπορεί να κρύβει αρτοσκευάσματα εξίσου νόστιμα αλλά και υγιεινά. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc, Επιστημονικό Διευθυντή Nutrimed.
Τι διαφορές λοιπόν έχει ένα κρουασάν σοκολάτας με ένα παραδοσιακό ταχινόψωμο Ρόδου;
Ας τα βάλουμε κάτω από το διατροφικό μας μικροσκόπιο.
Το κρουασάν σοκολάτας, είναι ένα αρτοσκεύασμα με βάση το αλεύρι που φτιάχνεται με αρκετό βούτυρο, για να δημιουργηθεί η σφολιάτα.
Ένα μεσαίο κρουασάν σοκολάτας, είναι πλούσιο σε θερμίδες, περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά (χάρη στο βούτυρο) και αρκετή ζάχαρη, λόγω της γλυκιάς πραλίνας φουντουκιού.
Το ταχινόψωμο φτιάχνεται από αλεύρι, μαγιά, ταχίνι και σουσάμι και είναι νηστίσιμο γλυκό, καθώς δεν περιέχει καθόλου λάδι.
Είναι χαμηλότερο σε θερμίδες και σε σάκχαρα από το κρουασάν, και περιέχει αρκετά ωφέλιμα λιπαρά, όπως τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα, αλλά και βιταμίνες Β, χάρη στο ταχίνι.
Το συμπέρασμα
Το γαλλικό croissant δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα παραδοσιακά μας ταχινόψωμα. Επενδύστε με όρεξη και μεράκι στις συνταγές της παράδοσης μας, και σίγουρα θα βγείτε κέρδισμενοι!