Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε μέσω των κοινωνικών δικτύων στην κριτική που δέχεται για την κατάσταση του νοσοκομείου της Μυτιλήνης, παρουσιάζοντας ως απάντηση την πρόσφατη επιτυχία της ιατρικής ομάδας στην εμφύτευση προηγμένου συστήματος παρακολούθησης καρδιακής λειτουργίας.

«Σύμφωνα με αριστερής εμπνεύσεως δημοσιεύματα το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης είναι “υπό διάλυση”», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός. «Δείτε λοιπόν τί πετύχαμε χθες σε αυτό το σπουδαίο Νοσοκομείο (όχι μόνον δεν είναι υπό διάλυση αλλά είναι ένα από τα καλύτερα Περιφερειακά Νοσοκομεία):»
Όπως ανέφερε στην ανάρτησή του, «με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εμφύτευση εξειδικευμένης συσκευής παρακολούθησης της καρδιακής λειτουργίας CardioMEMS™ HF System στο αιμοδυναμικό εργαστήριο της καρδιολογικής κλινικής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Λέσβου».

Η επέμβαση, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε «με τη συνεργασία ομάδας ιατρών και εξειδικευμένων τεχνολόγων από την Αμερική, την Ισπανία, την Ιταλία και την Αθήνα» και «στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία». Ο ασθενής, όπως αναφέρει, αναρρώνει στην καρδιολογική κλινική και «αναμένεται να λάβει εξιτήριο σε 24 ώρες».
Η συγκεκριμένη ιατρική πράξη εντάσσεται, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «σε ένα προσεκτικά μελετημένο σχέδιο δράσης για την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών με σοβαρού βαθμού καρδιακή ανεπάρκεια μέσω εξειδικευμένων συστημάτων τηλεϊατρικής, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα ρύθμισης της φαρμακευτικής αγωγής και συνολικά της κλινικής τους κατάστασης».
Ο υπουργός κατέληξε γράφοντας: «Ένας νέος δρόμος ανοίγεται στην παρακολούθηση ασθενών της νησιωτικής Ελλάδας με στόχο τη βελτίωση της ιατρικής φροντίδας την οποία λαμβάνουν. Θερμά συγχαρητήρια για το πολύ επιτυχημένο αυτό ξεκίνημα».
Ολόκληρη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη
Σύμφωνα με αριστερής εμπνεύσεως δημοσιεύματα το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης είναι «υπό διάλυση». Δείτε λοιπόν τί πετύχαμε χθες σε αυτό το σπουδαίο Νοσοκομείο (όχι μόνον δεν είναι υπό διάλυση αλλά είναι ένα από τα καλύτερα Περιφερειακά Νοσοκομεία): «Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εμφύτευση εξειδικευμένης συσκευής παρακολούθησης της καρδιακής λειτουργίας CardioMEMS™ HF System στο αιμοδυναμικό εργαστήριο της καρδιολογικής κλινικής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Λέσβου. Με τη συνεργασία ομάδας ιατρών και εξειδικευμένων τεχνολόγων από την Αμερική την Ισπανία την Ιταλία και την Αθήνα η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο ασθενής αναρρώνει στην καρδιολογική κλινική ενώ αναμένεται να λάβει εξιτήριο σε 24 ώρες. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα προσεκτικά μελετημένο σχέδιο δράσης για την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών με σοβαρού βαθμού καρδιακή ανεπάρκεια μέσω εξειδικευμένων συστημάτων τηλεϊατρικής τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα ρύθμισης της φαρμακευτικής αγωγής και συνολικά της κλινικής τους κατάστασης. Ένας νέος δρόμος ανοίγεται στην παρακολούθηση ασθενών της νησιωτικής Ελλάδας με στόχο τη βελτίωση της ιατρικής φροντίδας την οποία λαμβάνουν. Θερμά συγχαρητήρια για το πολύ επιτυχημένο αυτό ξεκίνημα.»
