Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Μ. Βρετανία: Φόβοι για νέα λουκέτα από τη μείωση της χρηματοδότησης στα κοινοτικά φαρμακεία

    27/02/2026

    ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ: Η παχυσαρκία δεν είναι ζήτημα αισθητικής αλλά χρόνια νόσος – Ενημερωτική δράση του συλλόγου

    27/02/2026

    Η τοξίνη κερεουλίδη εντοπίστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά σε βρέφος που νοσηλεύθηκε μετά την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος

    27/02/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Μ. Βρετανία: Φόβοι για νέα λουκέτα από τη μείωση της χρηματοδότησης στα κοινοτικά φαρμακεία

      27/02/2026

      ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ: Η παχυσαρκία δεν είναι ζήτημα αισθητικής αλλά χρόνια νόσος – Ενημερωτική δράση του συλλόγου

      27/02/2026

      Η τοξίνη κερεουλίδη εντοπίστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά σε βρέφος που νοσηλεύθηκε μετά την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος

      27/02/2026

      Με προηγμένο σύστημα ηλεκτροχειρουργικής διαθερμίας εξοπλίστηκε το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

      27/02/2026

      Γαστρικός Δακτύλιος: Γιατί πρέπει να αφαιρείται;

      27/02/2026
    • Επιστημονικα

      Διαβήτης Τύπου 1 & Παχυσαρκία: Το Τέλος του «Αδύνατου» Ασθενούς

      27/02/2026

      Ταχύτερη βιολογική γήρανση στους άνδρες μέσης ηλικίας από τα «παντοτινά χημικά»

      26/02/2026

      Ελληνική έρευνα συγκαταλέγεται από το περιοδικό «Cephalalgia» στις σημαντικότερες για την ημικρανία του 2025

      26/02/2026

      Τεχνητή νοημοσύνη στο χειρουργείο: Οι υποσχέσεις, τα ιατρικά σφάλματα και το ρυθμιστικό κενό

      26/02/2026

      Α.Ι: Οι νέες προοπτικές που δίνει στην κατανόηση και διαχείριση της άνοιας

      25/02/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Κοινωνική ασπίδα για τη νέα γενιά: Το νομοσχέδιο που βάζει «φρένο» στα social media για τους κάτω των 15

      24/02/2026

      Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα προστίθενται στο ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες για πρόσληψη διασωστών

      19/02/2026

      Άδωνις Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ αλλάζει πρόσωπο με έργα πνοής και νέες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις»

      18/02/2026

      ΕΣY 2.0: Η ψηφιακή επανάσταση και το στοίχημα της πρόληψης στην Ελλάδα του 2026

      17/02/2026

      Ενίσχυση και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας στον Πειραιά προτείνει ο ΙΣΠ

      13/02/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » ΕΟΔΥ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο κορωνοϊό – COVID-19
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΟΔΥ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο κορωνοϊό – COVID-19

    26/02/2020Updated:25/10/20248 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Έναν πλήρη οδηγό με απαντήσεις στις πιθανές ερωτήσεις του κοινού για τα μέτρα προφύλαξης από τον νέο κορωνοϊό – COVID-19 έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

    Ενημερωτικά στοιχεία για τον ιό αλλά και συμβουλές για προστασία από τη μόλυνση και την εφαρμογή της μάσκας αλλά και βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το σωστό πλύσιμο των χεριών που είναι ιδιαίτερα σημαντικό βρίσκονται στη διάθεση του κοινού στο site του ΕΟΔΥ.

    Τί είναι οι κορωνοϊοί;

    Οι κορωνοϊοί είναι μία μεγάλη οικογένεια ιών που μπορεί να προκαλέσουν νόσο τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο. Εάν ένα άτομο μολυνθεί από τον ιό, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα τα οποία ποικίλλουν από ήπια, όπως αυτά του κοινού κρυολογήματος, έως και πολύ σοβαρά.

    Τί είναι ο νέος κορωνοϊός 2019-nCoV;

    Ο νέος κορωνοϊός ονομάζεται 2019–nCoV και αποτελεί ένα καινούργιο στέλεχος κορωνοϊού, που δεν είχε ανιχνευθεί πριν από την πρόσφατη επιδημία στην περιοχή Wuhan στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

    Είναι ο καινούργιος ιός ίδιος με τον ιό του SARS;

    Όχι. Ο 2019–nCoV ανήκει στην ίδια οικογένεια ιών όπως ο ιός που προκαλεί Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS-nCoV), αλλά δεν είναι ο ίδιος ιός.

    Πόσο επικίνδυνος είναι ο νέος κορωνοϊός – nCoV;

    Όπως και με τις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, η λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό 2019–nCoV μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα, όπως καταρροή, πονόλαιμο, πυρετό και βήχα. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές εκδηλώσεις, όπως πνευμονία ή δυσκολία στην αναπνοή. Σπάνια, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) είναι περισσότερο ευάλωτοι στην εμφάνιση σοβαρής νόσου.

    Μπορεί να μεταδοθεί ο νέος κορωνοϊός 2019–nCoV από ζώο σε άνθρωπο;

    Διάφορες μελέτες έχουν ο SARS–CoV μεταδόθηκε από μοσχογαλές στους ανθρώπους στην Κίνα το 2002 και ο MERS-CoV από καμήλες σε ανθρώπους στη Σαουδική Αραβία το 2012. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, αρκετοί κορωνοϊοί κυκλοφορούν στα ζώα, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα μεταδοθεί σε ανθρώπους. Καθώς τα συστήματα επιτήρησης νοσημάτων βελτιώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι πολύ πιθανό να ανιχνευθούν περισσότεροι κορωνοϊοί.

    Όσον αφορά τον νέο κορωνοϊό 2019–nCoV, δεν έχει εντοπισθεί ακόμα η πηγή προέλευσης του στα ζώα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο 2019–nCoV μεταδίδεται από οποιοδήποτε ζώο ή το κατοικίδιο σας. Το πιο πιθανό είναι ότι η μετάδοση στον άνθρωπο προήλθε από κάποιο ζώο σε αγορά ζωντανών ζώων στην Κίνα. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, αποφύγετε την άμεση επαφή με ζωντανά ζώα ή με επιφάνειες που έχουν έρθει σε επαφή με ζώα.

    Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση ωμών ή ατελώς μαγειρεμένων ζωικών προϊόντων. Κατά την διαχείριση ωμού κρέατος, γάλακτος και ζωικών εντόσθιων, θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως ορίζονται από τους κανόνες ασφαλούς διαχείρισης τροφίμων, προκειμένου να αποφεύγεται η επιμόλυνση.

    Μπορώ να κολλήσω 2019–nCoV από το κατοικίδιο μου;

    Όχι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα ζώα συντροφιάς ή κατοικίδια, όπως είναι οι γάτες και οι σκύλοι, μεταδίδουν τον 2019–nCoV.

    Μεταδίδεται ο2019–nCoV από άνθρωπο σε άνθρωπο;

    Ναι, ο 2019–nCoV προκαλεί αναπνευστική νόσο η οποία μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, συνήθως κατόπιν στενής επαφής με ασθενή μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον ή σε χώρο παροχής φροντίδας υγείας.

    Τί μπορώ να κάνω για να προστατεύσω τον εαυτό μου;

    • Τακτικό πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή νερό και σαπούνι.

    Γιατί; Το πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή με νερό και σαπούνι, σκοτώνει τον ιό εάν βρίσκεται στα χέρια μας.

    • Διατηρήστε αποστάσεις, τουλάχιστον 1 μέτρου, από εσάς και τους άλλους ανθρώπους, ιδιαίτερα από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό.

    Γιατί; Όταν κάποιος νοσεί από λοίμωξη του αναπνευστικό, όπως 2019 – nCoV , βήχει ή φτερνίζεται και παράγει μικρο-σταγονίδια τα οποία περιέχουν τον ιό. Εάν είστε πολύ κοντά, μπορεί να εισπνεύσετε τον ιό.

    • Αποφύγετε να αγγίζετε τη μύτη, το στόμα και τα μάτια σας.

    Γιατί; Τα χέρια αγγίζουν πολλές επιφάνειες που μπορεί να είναι μολυσμένες με τον ιό. Εάν αγγίξετε τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη σας, μπορεί να μεταφέρετε τον ιό από την επιφάνεια στον εαυτό σας.

    • Εάν έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια. Ενημερώστε τον θεράποντα ιατρό σας εάν έχετε ταξιδέψει στη Κίνα ή εάν έχετε έρθει σε επαφή με άτομα από την Κίνα ή με άτομα που έχουν επιστρέψει από πρόσφατο ταξίδι στην Κίνα, τα οποία παρουσιάζουν αναπνευστικά συμπτώματα.

    Γιατί; Όποτε έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατό, καθώς μπορεί να πάσχετε από αναπνευστική λοίμωξη ή πιο σοβαρή νόσο. Η εμφάνιση αναπνευστικών συμπτωμάτων μαζί με πυρετό μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες και, αναλόγως του ιστορικού ταξιδιού σας και των συνθηκών, ο 2019 – nCoV μπορεί να είναι μία από αυτές.

    • Εάν έχετε ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης και δεν έχετε ταξιδέψει στην Κίνα, μείνετε σπίτι μέχρι την ανάρρωση σας, τηρώντας όλους τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

    Θα πρέπει να φοράω μάσκα;

    Η χρήση ιατρικής μάσκας μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης ορισμένων αναπνευστικών νοσημάτων. Ωστόσο, η χρήση μάσκας από μόνη της δεν διασφαλίζει πλήρη προστασία και θα πρέπει να συνδυάζεται με τη λήψη και άλλων προστατευτικών μέτρων όπως είναι η σωστή υγιεινή των χεριών και η αποφυγή στενών επαφών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χρήση μάσκας συνιστάται σε άτομα που εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα (βήχα ή φτέρνισμα) ή σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα και υποψία λοίμωξης με 2019 – nCoV ή σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς για τους οποίους υπάρχει η υποψία λοίμωξης με 2019 – nCoV. Η υποψία λοίμωξης με 2019 – nCoV σχετίζεται με πρόσφατο ταξίδι στην Κίνα ή με στενή επαφή με άτομο που εμφανίζει αναπνευστικά συμπτώματα και έχει ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα.

    Ποιος μπορεί να μολυνθεί από τον ιό;

    Οι άνθρωποι που ζουν ή ταξιδεύουν σε περιοχή όπου κυκλοφορεί ο ιός 2019-nCoV ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης. Μέχρι στιγμής η κυκλοφορία του 2019–nCoV εντοπίζεται στην Κίνα, όπου καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά.

    Τα περιστατικά λοιμώξεων από τον 2019-nCoV που εμφανίστηκαν σε άλλες χώρες, αφορούσαν είτε άτομα με πρόσφατο ταξίδι στην Κίνα είτε άτομα που ζούσαν, συνεργάζονταν στενά ή παρείχαν φροντίδα υγείας σε ταξιδιώτες από την Κίνα που στη συνέχεια διαγνώστηκαν με λοίμωξη από 2019-nCoV.

    Οι επαγγελματίες υγείας που έρχονται σε επαφή με ασθενείς με 2019–nCoV, βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο μετάδοσης, και θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων.

    Για περισσότερες επικαιροποιημένες πληροφορίες, όσον αφορά τις περιοχές που καταγράφεται συνεχιζόμενη κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

    https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases

    Ποιος βρίσκετε σε κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής νόσου;

    Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής νόσου.

    Πώς μεταδίδεται ο ιός;

    Ο 2019–nCoV μεταδίδεται κυρίως μέσω της επαφής με ασθενή, μέσω σταγονιδίων τα οποία παράγονται όταν ο ασθενής βήχει ή φτερνίζεται ή μέσω σταγονιδίων από τη σίελο ή από τη ρινική κοιλότητα. Για την αποφυγή μετάδοσης είναι πολύ σημαντική η εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής. Για παράδειγμα, καλύψτε το στόμα σας και τη μύτη σας με ιατρική μάσκα, μαντήλι, το μανίκι σας ή τον λυγισμένο αγκώνα σας όταν βήχετε ή φτερνίζεστε. Πετάξτε αμέσως το μαντήλι σε κλειστό κάδο. Πλένετε τακτικά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα.

    Πόσο καιρό επιβιώνει ο ιός στις επιφάνειες;

    Δεν είναι γνωστό πόσο χρονικό διάστημα ο 2019–nCoV μπορεί να επιβιώσει στις επιφάνειες, ωστόσο σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο καινούργιος κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει μερικές ώρες. Η χρήση απλών αντισηπτικών διαλυμάτων είναι αρκετή για την καταστροφή του ιού στις επιφάνειες.

    Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα συμπτώματα που προκαλεί ο 2019 – nCoV, ο ιός της γρίπης και το κοινό κρυολόγημα;

    Τα άτομα που νοσούν από 2019 – nCoV, ιό της γρίπης ή ιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα συνήθως αναπτύσσουν αναπνευστικά συμπτώματα, όπως είναι ο πυρετός, ο βήχας και η καταρροή. Διαφορετικοί ιοί μπορεί να προκαλέσουν παρόμοια συμπτώματα. Λόγω των ομοιοτήτων των συμπτωμάτων, η διάγνωση της νόσου πραγματοποιείται μόνο μέσω εργαστηριακών εξετάσεων.

    Ποιος είναι ο χρόνος επώασης;

    Ο χρόνος επώασης ενός ιού είναι το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην μόλυνση από τον ιό και την έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, ο χρόνος επώασης του 2019–nCoV υπολογίζεται σε 2-11 ημέρες, με απώτατο όριο τις 14 ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη και τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με άλλους κορωνοϊούς, όπως είναι ο MERS-CoV και ο SARS-CoV.

    Μπορεί ο 2019–nCoV να μεταδοθεί από άτομο που δεν εμφανίζει συμπτώματα;

    Με βάση πρόσφατες αναφορές η μετάδοση του 2019–nCoV είναι πιθανή από άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό, αλλά δεν εμφανίζουν ακόμα σοβαρά συμπτώματα. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, υπεύθυνα για την εξάπλωση του ιού είναι κυρίως τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα.

    Είναι ασφαλές να λαμβάνουμε δέματα από την Κίνα ή από άλλες περιοχές με συνεχιζόμενη κυκλοφορία του ιού;

    Ναι, είναι ασφαλές. Σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, αυτού του είδους οι ιοί δεν επιβιώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αντικείμενα.

    Είναι τα αντιβιοτικά αποτελεσματικά στη πρόληψη και τον έλεγχο της εξάπλωσης του 2019–nCoV;

    Όχι, τα αντιβιοτικά δεν δρουν κατά των ιών.

    Υπάρχουν συγκεκριμένα φάρμακα για τον 2019–nCoV;

    Όχι. Τα άτομα που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα ανακούφισης των συμπτωμάτων. Άτομα με σοβαρή συμπτωματολογία χρειάζονται περαιτέρω υποστηρικτική φροντίδα._  Ρ.Σ.

    covid covid-19 SARS-CoV2 ΕΟΔΥ
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Μ. Βρετανία: Φόβοι για νέα λουκέτα από τη μείωση της χρηματοδότησης στα κοινοτικά φαρμακεία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ: Η παχυσαρκία δεν είναι ζήτημα αισθητικής αλλά χρόνια νόσος – Ενημερωτική δράση του συλλόγου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η τοξίνη κερεουλίδη εντοπίστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά σε βρέφος που νοσηλεύθηκε μετά την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Με προηγμένο σύστημα ηλεκτροχειρουργικής διαθερμίας εξοπλίστηκε το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Γαστρικός Δακτύλιος: Γιατί πρέπει να αφαιρείται;

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τατουάζ: Μπορούν να επηρεάσουν την όραση;

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κραυγή απόγνωσης για τους νεφροπαθείς της Αίγινας: Ένα «χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου» για τη μοναδική μονάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ημέρα φροντιστή 2026:  «Ποιότητα ζωής στην άνοια: Η δύναμη της αποκατάστασης»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Εθνική Στρατηγική για τις Σπάνιες Παθήσεις: Η επόμενη πρόκληση για το σύστημα υγείας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Διαβήτης Τύπου 1 & Παχυσαρκία: Το Τέλος του «Αδύνατου» Ασθενούς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΟΣΙΠΑΙΣ : Καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υγιείς Καρδιές – Χαρούμενα Παιδιά – Δυνατός Πλανήτης»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σουηδία: Όταν οι διακοπές γίνονται με… συνταγή γιατρού

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον ΗPV. Ενα εμβόλιο που προστατεύει από πολλούς καρκίνους

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίπτει τη νέα πρόταση για τη χρηματοδότηση των αμβλώσεων και παραπέμπει στο ταμείο ESF+

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μετά τα ΦΥΚ τι άλλο διεκδικούν από το Υπουργείο Υγείας οι φαρμακοποιοί

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται εφαρμογή για εντοπισμό ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΣΥ: Δύο σοβαρά περιστατικά, δύο διαφορετικές αναγνώσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Υβριδική ημερίδα στις 20 Μαρτίου με θέμα την Πλαγία Μυατροφική Σκλήρυνση (ALS)

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μ. Βρετανία: Φόβοι για νέα λουκέτα από τη μείωση της χρηματοδότησης στα κοινοτικά φαρμακεία

    27/02/20265 Mins Read
    Η χρηματοδότηση για τα κοινοτικά φαρμακεία είναι 800 εκατομμύρια λίρες λιγότερη σε πραγματικούς όρους σήμερα από ό,τι ήταν το 2015/16

    ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ: Η παχυσαρκία δεν είναι ζήτημα αισθητικής αλλά χρόνια νόσος – Ενημερωτική δράση του συλλόγου

    27/02/2026

    Η τοξίνη κερεουλίδη εντοπίστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά σε βρέφος που νοσηλεύθηκε μετά την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος

    27/02/2026

    Με προηγμένο σύστημα ηλεκτροχειρουργικής διαθερμίας εξοπλίστηκε το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

    27/02/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Μ. Βρετανία: Φόβοι για νέα λουκέτα από τη μείωση της χρηματοδότησης στα κοινοτικά φαρμακεία
    • ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ: Η παχυσαρκία δεν είναι ζήτημα αισθητικής αλλά χρόνια νόσος – Ενημερωτική δράση του συλλόγου
    • Η τοξίνη κερεουλίδη εντοπίστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά σε βρέφος που νοσηλεύθηκε μετά την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος
    • Με προηγμένο σύστημα ηλεκτροχειρουργικής διαθερμίας εξοπλίστηκε το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου
    • Γαστρικός Δακτύλιος: Γιατί πρέπει να αφαιρείται;
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.