Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ελληνικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, Σωτήρης Θεοχάρης, ο οποίος ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για τη φετινή εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος για το 2026, καθώς και για τις δράσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιό της.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συχνότητα εμφάνισης της νόσου που εντείνεται, αλλά και στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της πρόληψης, μέσω της προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία και του τακτικού δερματολογικού ελέγχου.
Παράλληλα, ο πρόεδρος παρουσίασε την κεντρική εκδήλωση της φετινής εκστρατείας, με τίτλο «Ζωντανό Κίτρινο Ribbon», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου 2026 στο κέντρο της Αθήνας, σε συνδυασμό με δωρεάν εξετάσεις για το κοινό από εθελοντές δερματολόγους.
Τέλος, ζήτησε την ευλογία και τη στήριξη της Εκκλησίας, προκειμένου το μήνυμα της πρόληψης να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
