Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Ερωτηματικά σε φαρμακοποιούς προκαλεί η αναφορά του ΠΙΣ σε εκατέρωθεν «ακραίες ρητορικές»

    06/02/2026

    EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

    06/02/2026

    ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    06/02/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Ερωτηματικά σε φαρμακοποιούς προκαλεί η αναφορά του ΠΙΣ σε εκατέρωθεν «ακραίες ρητορικές»

      06/02/2026

      EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

      06/02/2026

      ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

      06/02/2026

      Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ

      06/02/2026

      ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος

      06/02/2026
    • Επιστημονικα

      Εμβόλιο HPV: Ανοίγει ο δρόμος για λιγότερα τεστ Παπ

      06/02/2026

      Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι κάτοικοι της Μέσα Μάνης αποτελούν μια μοναδική γενετική «νησίδα» στην Ευρώπη

      04/02/2026

      Η Χειρουργική Ογκολογία ως αιχμή του δόρατος στη μάχη για την επιβίωση

      03/02/2026

      Ισπανία: Ιστορική μεταμόσχευση προσώπου από δωρήτρια που επέλεξε την υποβοηθούμενη ευθανασία

      03/02/2026

      Κληρονομικό Αγγειοοίδημα: Πράσινο φως από την ΕΕ για την πρώτη RNA θεραπεία για την πρόληψη των κρίσεων

      02/02/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Μ. Θεμιστοκλέους: Προχωράμε άμεσα σε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

      06/02/2026

      Ειρ. Αγαπηδάκη: Η πρόληψη σώζει ζωές – Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» αλλάζει τον τρόπο που προστατεύουμε την υγεία μας

      05/02/2026

      Υπουργείο Υγείας: πρόληψη μπροστά, στελέχωση με «ιεράρχηση», φάρμακο σε πιο σφιχτό πλαίσιο

      05/02/2026

      Χαιρετισμός του Ά. Γεωργιάδη σε Ημερίδα του ΕΟΦ – Αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του στη φαρμακευτική πολιτική

      04/02/2026

      Από τον Φάκελο στο Smartphone: Η ψηφιακή «επανάσταση» στην Ογκολογία και οι νέες υποδομές του 2026

      04/02/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Πολιτικη Υγειας » Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το μέλλον θέλει ενότητα και τεχνοκρατικές λύσεις
    Πολιτικη Υγειας

    Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το μέλλον θέλει ενότητα και τεχνοκρατικές λύσεις

    09/09/2024Updated:16/09/20248 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Agapidaki-de8-ESY
    Ε. Αγαπηδάκη: Το μέλλον θέλει ενότητα και τεχνοκρατικές λύσεις
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, σε εκδήλωση του υπουργείου Υγείας, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, με θέμα: «Η μετάβαση του ΕΣΥ σε μια νέα εποχή, εκσυγχρονισμός υποδομών & αναβάθμιση υπηρεσιών», στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία είχε την ευκαιρία, όπως και άλλα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, να αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις του υπουργείου, τις ανάγκες του ΕΣΥ και τους στόχους της κυβέρνησης για τη δημόσια Υγεία στη χώρα. 

    Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

    Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκαν στο περίπτερο του υπουργείου Υγείας, όλοι οι εποπτευόμενοι από το υπουργείο Υγείας Οργανισμοί, ενώ το παρών έδωσε και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)/Ευρώπης.

    Ειδικότερα, στην εκδήλωση, μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και την κα Αγαπηδάκη, συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, οΠρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, οΠροέδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ/Ευρώπης, João Breda, ηΠροέδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, οΓενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Παπαναστάσης,καθώς και οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδος.

    Πρόληψη και ΠΦΥ

    Αναλυτικά, η κα Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Η υγεία είναι ένας τομέας που όταν πας στο νοσοκομείο παίζονται όλα για εσένα, για τους ανθρώπους σου», ενώ επεσήμανε:

    «Η χώρα έχει δυο βασικούς πυλώνες στον τομέα της πρόληψης και πρωτοβάθμιας, όπου καλείται να κάνει πάρα πολύ γρήγορα άλματα. Ο ένας έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή», υπενθυμίζοντας τις περσινές καταστροφικές πλημμύρες και την έκτακτη υγειονομική κατάσταση στη Θεσσαλία και τη μάχη για να μην υπάρξει επιδημία λεπτοσπείρωσης και άλλων νοσημάτων.

    «Το δεύτερο είναι οι προληπτικές εξετάσεις. Έχουμε ταυτίσει την υγεία με το νοσοκομείο, έτσι έχουμε γαλουχηθεί στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όμως η υγεία μας κερδίζεται πριν το νοσοκομείο», τόνισε η κα Αγαπηδάκη, καλώντας τους παρευρισκόμενους να περάσουν από το σταντ των προληπτικών εξετάσεων, να ενημερωθούν.

    «Μιλάμε για την πρώτη οργανωμένη παρέμβαση πρόληψης, σε όλους τους πολίτες. Μπορούμε να κερδίσουμε τουλάχιστον 10 χρόνια ζωής, αν κάνουμε προληπτικές εξετάσεις έγκαιρα, να μην αμελούμε αυτό το sms που έρχεται και να φροντίζουμε να έχουμε ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή, για τα παιδιά μας, αλλά και για τον εαυτό μας», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.  

    «Έρχεται το πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας, και καταπολέμησης παχυσαρκίας ενηλίκων με μία σειρά από δωρεάν παροχές. Και, βέβαια, η μεγάλη μεταρρύθμιση που σχεδιάζουμε στην ΠΦΥ, με τη βοήθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θα δώσει τη δυνατότητα στο προσωπικό να μπορέσει να έχει και περισσότερα εργαλεία, πιο αποτελεσματικές διαδικασίες για να κάνουμε τη δουλειά μας. Όλα αυτά τα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι κατακτήσεις της χώρας μας και γι΄ αυτό δεν επιτρέπεται να αμφισβητούνται», κατέληξε η κα Αγαπηδάκη.

    Δημήτρης Βαρτζόπουλος: Να αλλάξει η φιλοσοφία λειτουργίας του ΕΣΥ

    Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος επεσήμανε πως  

    «Ουδείς αμφισβητεί τη δεινότητα, την επιστημονική ικανότητα, την επάρκεια και την αφοσίωση που έχουν όλοι οι λειτουργοί του ΕΣΥ, όλων των κλάδων και κατηγοριών στη δουλειά τους. Ουδείς. Αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ έχουν απόλυτη και καθοριστική σχέση με τον τρόπο δόμησης λειτουργίας και φιλοσοφίας αυτής της δόμησης και λειτουργίας. Είναι ένα σύστημα, το οποίο για μια συγκεκριμένη εποχή καθ΄ ομοίωση ενός υγειονομικού συστήματος μιας άλλης χώρας και το οποίο αυτή τη στιγμή έχει προβλήματα τα οποία είναι ίδια με τα προβλήματα που παρουσιάζουν αυτά τα υγειονομικά συστήματα αυτής της δομής και φιλοσοφίας και λειτουργίας σε όλο τον κόσμο και μάλιστα το δικό μας πάει καλύτερα απ΄ αυτά. Άρα, λοιπόν, εκείνο το οποίο γίνεται, αυτή τη στιγμή, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, είναι να αλλάξει η φιλοσοφία λειτουργίας του ΕΣΥ.

    Παραδείγματα: Η ένταξη στο σύστημα του προσωπικού γιατρού και μάλιστα με τον πρωτοποριακό τρόπο της πληρωμής ανά κεφαλή, είναι ένα ουσιαστικότατο βήμα αλλαγής του τρόπου λειτουργίας του συστήματος. Η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, για πρώτη φορά στην ιστορία, δόθηκε από τη σημερινή πολιτική ηγεσία η δυνατότητα στους γιατρούς να έχουν ιδιωτικό έργο ορισμένων ειδικοτήτων μέσα στο νοσοκομείο, έξω από το νοσοκομείο και σε ιδιώτες γιατρούς να προσφέρουν ουσιαστικό έργο μέσα στο νοσοκομείο κατά παράδειγμα βελτίστων υγειονομικών συστημάτων στον κόσμο. Για πρώτη φορά, γίνεται μια ουσιαστική πρωτοποριακή μεταρρύθμιση, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι ο μοναδικός τρόπος να έρθουν νέοι γιατροί στο ΕΣΥ και θα έρθουν, όταν η μεταρρύθμιση ολοκληρωθεί. Στον τομέα ψυχικής υγείας εκκινεί μια καινούρια εποχή. Η μεταρρύθμιση είναι ουσιαστική και τα αποτελέσματα της θα συζητήσουμε τέτοια εποχή του χρόνου».

    Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα έργα δείχνουν πώς θα δημιουργήσουμε το νέο ΕΣΥ

    Δηλώνοντας πως θα κάνει μια διαφορετική προσέγγιση, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε πως «η απάντηση στην ερώτηση πώς θα δημιουργήσουμε το νέο ΕΣΥ, είναι μέσα από έργα και πράξεις», φέρνοντας ως πρώτο παράδειγμα τα απογευματινά χειρουργεία.
    «Γιατί δεν έγιναν απογευματινά χειρουργεία τα προηγούμενα χρόνια; ​Η εύκολη απάντηση είναι, γιατί δεν υπήρχε η πολιτική βούληση. Όμως, η πραγματική απάντηση σε αυτό, είναι γιατί δεν μπορούσαν να το κάνουν. Τα απογευματινά χειρουργεία ψηφίστηκαν από αλλεπάλληλες Κυβερνήσεις. Στην Κυβέρνηση αυτή εφαρμόστηκαν. Δεν έμειναν στο επίπεδο των συζητήσεων, ούτε των πολιτικών αναλύσεων, ούτε του νόμου». Και απευθυνόμενος στα στελέχη του υπουργείου που βρίσκονταν στο κοινό της εκδήλωσης, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους: «Γιατί πέραν από τη δική μας την προσπάθεια στο Υπουργείο, είναι η προσπάθεια που γίνεται όπως λέω πάντα εγώ, από κάτω, εσείς είστε που υλοποιήσετε τα απογευματινά χειρουργεία και αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται. Πόσες φορές έγινε ανάλυση και συζητήσεις επί συζητήσεων για τα οικονομικά των νοσοκομείων. Είστε εσείς ο διοικητικός μηχανισμός που κατάφερε για πρώτη φορά τα νοσοκομεία να έχουν προϋπολογισμούς στην αρχή της χρονιάς. Γραμμένο σε νόμους και επιχειρησιακά σχέδια αλλά ποιος το κατάφερε; Αυτή η Κυβέρνηση».

    «Τα DRGs για πρώτη φορά»

    «Ο προϋπολογισμός στο νοσοκομείο θα δοθεί όχι όπως δινόταν τις άλλες φορές αλλά πάμε στο σύστημα να πληρώνονται οι δομές υγείας και οι υγειονομικοί ανάλογα με το παραγόμενο έργο.

    Γίνεται πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση για το προσωπικό και γίνεται συζήτηση αν είμαστε λιγότεροι ή περισσότεροι. Να θυμίσουμε ότι το σύστημα υγείας όπως και ολόκληρη η χώρα βγήκε από 5 χρόνια μνημονίων που έχασε το 35% των πόρων και σημαντικό κομμάτι του επαγγελματικού δυναμικού που θα ερχόταν και μετά από μια δεύτερη κρίση πανδημίας. Αυτή τη στιγμή για να μιλάμε με αριθμούς και επειδή πολλές φορές με κατηγορούν ότι οι αριθμοί δεν μιλούν στους ανθρώπους, θα δώσω μιας και είμαστε στη Θεσσαλονίκη το παράδειγμα του ΕΚΑΒ της Χαλκιδικής. Η Χαλκιδική εδώ και 35-40 χρόνια έβγαζε, εδώ είναι ο κύριος Παπαευσταθίου, έβγαζε 7 με 8 ασθενοφόρα και στα τρία πόδια της Χαλκιδικής.

    Είχαμε κάθε καλοκαίρι χρόνο απόκρισης στις παραλίες 1:30 ώρα. Φέτος, η Χαλκιδική έβγαλε 14 ασθενοφόρα, 4 μηχανές και χρόνο απόκρισης κάτω από 15 λεπτά και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

    Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «το ΕΣΥ αλλάζει». Για να αλλάξεις κάτι πρέπει να ξέρεις πού είσαι, πρέπει να ξέρεις πού θέλεις να πας και πρέπει να ξέρεις πώς θα πας. Στην Ελλάδα, το που είσαι ακόμη και αυτό το οποίο είναι μετρήσιμο πολλές φορές περιγράφεται λανθασμένα. Και αυτό είναι η πρώτη προσπάθεια, που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια το να ξέρουμε πού είμαστε, να μετριόμαστε και να μπορούμε να απαντάμε με αριθμούς. Το πού θέλουμε να πάμε θα το πω με μία λέξη, «στη φροντίδα του Έλληνα πολίτη, στη φροντίδα του Έλληνα ασθενή», η διαφορά η δική μας είναι ότι ξέρουμε πώς θα πάμε».

    Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή: Το ΕΣΥ μου έσωσε τη ζωή

    ΗΠροέδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, δήλωσε: «Η θεσμική αναγνώριση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας ξεκίνησε το 2022. Σήμερα, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι πιο έτοιμη από ποτέ να συμβάλλει ουσιαστικά και με τεκμηριωμένες προτάσεις σε μία μεταρρύθμιση για το ΕΣΥ, για το σύστημα υγείας εν γένει, για τις πολιτικές υγείας. Θέλω να πω δύο πράγματα για το ΕΣΥ, γιατί πάρα πολύ στεκόμαστε στα αρνητικά του. Είμαι λήπτρια υπηρεσιών υγείας συνειδητά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το ΕΣΥ μου έσωσε τη ζωή, μου έδωσε δεύτερη ευκαιρία για ζωή στη μητέρα μου που μεταμοσχεύθηκε πριν κάποια χρόνια και θα πρέπει να δούμε εν γένει το σύστημα υγείας και πέρα από το ΕΣΥ τι μας προσφέρει. Κάποια πράγματα δεν είναι καθόλου δεδομένα, ενώ στην Ελλάδα τα έχουμε. Όταν το 2020, χρειάστηκε να λάβω μία θεραπεία που δεν υπήρχε στην Ελλάδα, άμεσα με συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων την έλαβα κι είμαι αυτή τη στιγμή μαζί σας. Αν δεν την είχα λάβει, δε θα ήμουν εδώ αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν προβλήματα στο ΕΣΥ και στο σύστημα υγείας; Αναμφίβολα. Υπάρχει κάποιο σύστημα υγείας πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως θα έλεγα που δεν έχει πρόβλημα; Μάλλον κανένα. Θα πρέπει λοιπόν συντονισμένα όλοι να αφήσουμε πίσω τα ταμπού, να μπορούμε να μιλήσουμε για τη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ, να μπορούμε να μιλήσουμε για το γεωγραφικό χάρτη, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, χωρίς πολιτικές μικροσκοπιμότητες, χωρίς όλα αυτά που μας κρατάνε πίσω. Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να συνεργαστούμε και να θέσουμε τις βάσεις για μία μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ, για ένα σύγχρονο και βιώσιμο εθνικό σύστημα υγείας που θα συμπεριλαμβάνει τα πάντα μέσα σε αυτό και θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ασθενών».

    ΔΕΘ Ειρήνη Αγαπηδάκη ΕΣΥ
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Μ. Θεμιστοκλέους: Προχωράμε άμεσα σε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ειρ. Αγαπηδάκη: Η πρόληψη σώζει ζωές – Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» αλλάζει τον τρόπο που προστατεύουμε την υγεία μας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Υπουργείο Υγείας: πρόληψη μπροστά, στελέχωση με «ιεράρχηση», φάρμακο σε πιο σφιχτό πλαίσιο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Χαιρετισμός του Ά. Γεωργιάδη σε Ημερίδα του ΕΟΦ – Αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του στη φαρμακευτική πολιτική

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Από τον Φάκελο στο Smartphone: Η ψηφιακή «επανάσταση» στην Ογκολογία και οι νέες υποδομές του 2026

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 6ης Φεβρουαρίου καλεί η ΕΙΝΑΠ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει επικίνδυνες συνθήκες στο Ιπποκράτειο μετά το νέο σύστημα εφημέρευσης

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρέμβαση Γεωργιάδη για το Καθηκοντολόγιο Μαιών μετά τις αντιδράσεις του κλάδου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική από τις πιο εξειδικευμένες στον κόσμο θα λειτουργήσει στο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»: Θωρακίζεται η νεφρική λειτουργία των πολιτών – Στην «αντεπίθεση» κατά της παχυσαρκίας το υπουργείο Υγείας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Συμφωνία υπουργείου Παιδείας και ΠΕΦ για την πρώτη δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα του φαρμάκου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Εννέα στους δέκα πολίτες κρίνουν απαραίτητα και ωφέλιμα τα προγράμματα πρόληψης του Υπ. Υγείας σύμφωνα με έρευνα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    «Στροφή στην πρόληψη στην Υγεία: SMS για νεφρική δυσλειτουργία και 5.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλεiτουργία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δ. Βαρτζόπουλος: Η Ελλάδα υλοποιεί μια βαθιά μεταρρύθμιση στον τομέα της ψυχικής υγείας

    Πολιτικη Υγειας

    Μητσοτάκης στο TikTok: Νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία – Αφορά 1,5 εκατ. πολίτες

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΣΥ: «Ανάσα» σε Παθολογία και Γενική Ιατρική – Πώς το κίνητρο των 40.000€ αλλάζει τον χάρτη των ειδικοτήτων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δημόσια Υγεία: Ο ΕΟΔΥ ανασχεδιάζει τον Εθνικό Μηχανισμό Επιτήρησης

    Πολιτικη Υγειας
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ερωτηματικά σε φαρμακοποιούς προκαλεί η αναφορά του ΠΙΣ σε εκατέρωθεν «ακραίες ρητορικές»

    06/02/20263 Mins Read
    Ξεκάθαρη θέση για «Μη επιθυμητές πολιτικές υγείας» που κατά καιρούς επηρεάζουν τις σχέσεις ιατρών-φαρμακοποιών πήρε ο ΠΙΣ μέσα από δελτίο Τύπου

    EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

    06/02/2026

    ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    06/02/2026

    Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ

    06/02/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Ερωτηματικά σε φαρμακοποιούς προκαλεί η αναφορά του ΠΙΣ σε εκατέρωθεν «ακραίες ρητορικές»
    • EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης
    • ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα
    • Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ
    • ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.