Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Μ. Βρετανία: Φόβοι για νέα λουκέτα από τη μείωση της χρηματοδότησης στα κοινοτικά φαρμακεία

    27/02/2026

    ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ: Η παχυσαρκία δεν είναι ζήτημα αισθητικής αλλά χρόνια νόσος – Ενημερωτική δράση του συλλόγου

    27/02/2026

    Η τοξίνη κερεουλίδη εντοπίστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά σε βρέφος που νοσηλεύθηκε μετά την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος

    27/02/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Μ. Βρετανία: Φόβοι για νέα λουκέτα από τη μείωση της χρηματοδότησης στα κοινοτικά φαρμακεία

      27/02/2026

      ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ: Η παχυσαρκία δεν είναι ζήτημα αισθητικής αλλά χρόνια νόσος – Ενημερωτική δράση του συλλόγου

      27/02/2026

      Η τοξίνη κερεουλίδη εντοπίστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά σε βρέφος που νοσηλεύθηκε μετά την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος

      27/02/2026

      Με προηγμένο σύστημα ηλεκτροχειρουργικής διαθερμίας εξοπλίστηκε το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

      27/02/2026

      Γαστρικός Δακτύλιος: Γιατί πρέπει να αφαιρείται;

      27/02/2026
    • Επιστημονικα

      Διαβήτης Τύπου 1 & Παχυσαρκία: Το Τέλος του «Αδύνατου» Ασθενούς

      27/02/2026

      Ταχύτερη βιολογική γήρανση στους άνδρες μέσης ηλικίας από τα «παντοτινά χημικά»

      26/02/2026

      Ελληνική έρευνα συγκαταλέγεται από το περιοδικό «Cephalalgia» στις σημαντικότερες για την ημικρανία του 2025

      26/02/2026

      Τεχνητή νοημοσύνη στο χειρουργείο: Οι υποσχέσεις, τα ιατρικά σφάλματα και το ρυθμιστικό κενό

      26/02/2026

      Α.Ι: Οι νέες προοπτικές που δίνει στην κατανόηση και διαχείριση της άνοιας

      25/02/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Κοινωνική ασπίδα για τη νέα γενιά: Το νομοσχέδιο που βάζει «φρένο» στα social media για τους κάτω των 15

      24/02/2026

      Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα προστίθενται στο ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες για πρόσληψη διασωστών

      19/02/2026

      Άδωνις Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ αλλάζει πρόσωπο με έργα πνοής και νέες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις»

      18/02/2026

      ΕΣY 2.0: Η ψηφιακή επανάσταση και το στοίχημα της πρόληψης στην Ελλάδα του 2026

      17/02/2026

      Ενίσχυση και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας στον Πειραιά προτείνει ο ΙΣΠ

      13/02/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Πολιτικη Υγειας » Μητσοτάκης: Ηθική μου υποχρέωση να πείσουμε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν
    Πολιτικη Υγειας

    Μητσοτάκης: Ηθική μου υποχρέωση να πείσουμε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν

    02/12/2021Updated:12/07/202411 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

     

    “Είναι ηθική μου υποχρέωση να χρησιμοποιήσω όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να πείσουμε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών για την ανάγκη να εμβολιαστούν” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσίασε την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών πριν από τα Χριστούγεννα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε”.

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην περίπτωση χορήγησης της ενισχυτικής τρίτης δόσης, στους τέσσερις αντί των έξι μηνών μετά τη λήψη της δεύτερης, λέγοντας ότι «ενθαρρύνουμε την Επιτροπή Εμβολιασμών να το εξετάσει».

    Επίσης στη συνάντηση συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, οι ρυθμοί εμβολιασμού, οι πολιτικές υγείας και η δραστηριότητα του νέου Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα.

    Ο πρωθυπουργός εξήρε το έργο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και χαρακτήρισε τον Θάνο Πλεύρη “αφοσιωμένο μεταρρυθμιστή” εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του “στην ικανότητά του να συνεισφέρει και πέρα από την πανδημία και να την αξιοποιήσει μάλιστα ως μια αφορμή για την υλοποίηση σημαντικών αλλαγών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εστιάζοντας πάντα στο θέμα της ποιότητας της περίθαλψης σε όλο το εύρος των υπηρεσιών”. Αναφερόμενος στην Αναπληρώτρια Υπουργό κα Γκάγκα  είπε ότι “ήταν και εξακολουθεί να είναι στα χαρακώματα στον αγώνα κατά κορονοϊού. Επομένως, πιστεύω ότι εισφέρει μεγάλη εμπειρία όσον αφορά την επανεξέταση της οργάνωσης των νοσοκομείων μας, όπου θα πρέπει επίσης να κάνουμε πολλή δουλειά”. Τέλος αναφερόμενος στην υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη είπε ότι έχει καταλυτικό ρόλο στην προώθηση της ατζέντας της ψυχικής υγείας, κυρίως σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία των παιδιών, των εφήβων και των νέων και όπως είπε “θα πρέπει να διαθέσουμε κεφάλαια για αυτές τις πρωτοβουλίες και να δοθεί η απαραίτητη δημόσια προσοχή. Αρχικά, με στόχο να αντιμετωπίσουμε το στίγμα που είναι συνυφασμένο με την ψυχική υγεία, το οποίο κάποιες φορές συνιστά και το μεγαλύτερο βάρος για τα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους, τη στιγμή που δίνουν τη μάχη με μια, ουσιαστικά, άλλης μορφής, ασθένεια. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να δούμε αυτό το ζήτημα”.

    Από την πλευρά του ο κ. Κλούγκε εξήρε το πρόγραμμα εμβολιασμού της κυβέρνησης λέγοντας ότι “έχετε ένα πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, πολύ σωστά διαρθρωμένο”.

    Είπε επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά τις ενισχυτικές δόσεις, και πρόσθεσε ότι “πρόκειται για έναν από τους πέντε βασικούς σταθεροποιητές, όχι μόνο για την προστασία της υγείας, για να αποτραπεί η κατάρρευση των νοσοκομείων, αλλά και για την προστασία της οικονομίας, κάτι που πραγματικά πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη”.

    Ο κ. Κλούγκε σημείωσε επίσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι υπό την ηγεσία του ο αριθμός των πολιτών 60 ετών και άνω (που προγραμματίζουν ραντεβού) ανά ημέρα δεκαπλασιάστηκε.

    “Αν αντιλήφθηκα σωστά από αυτό που μου είπε ο υπουργός, ο κ. Πλεύρης, πήγαν από 2.000 σε 20.000. ‘Αρα τα μέτρα αποδίδουν. Και, ασφαλώς, εντός του νομικού και κοινωνικού πλαισίου, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη” είπε ο κ. Κλούγκε.

    Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα θα είναι η πρωτοπόρος για τον ΠΟΥ, όχι μόνο με εμπλοκή του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και του ιδιωτικού τομέα και εξήρε τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα λέγοντας πως “η πανδημία έδειξε ότι η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είναι πολύ σημαντική”.

    Τέλος παρέδωσε στον πρωθυπουργό ένα αντίγραφο της τελικής έκθεσης της Επιτροπής Monti δηλαδή της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η οποία έχει στόχο να επανεξετάσει τις προτεραιότητες σε επίπεδο πολιτικών, υπό το πρίσμα της πανδημίας, προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια καταστροφικά γεγονότα στο μέλλον.

    Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο καθηγητής Mario Monti και συμμετείχαν 18 επίτροποι υψηλού επιπέδου.

    Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια για τις Υπηρεσίες Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, Joao Breda, και ο ειδικός σύμβουλος πολιτικής του ΠΟΥ στη Ρωσία, Παύλος Θεοδωράκης.

     

    Κατά την έναρξη της συνάντησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Χανς Κλούγκε είχαν τον παρακάτω διάλογο: 

     

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλώς ήλθατε, είναι χαρά μου που σας συναντώ και πάλι στην Ελλάδα, αυτή τη δύσκολη περίοδο. Φαίνεται ότι ο κορονοϊός έχει την ικανότητα να μας εκπλήσσει συνεχώς. Όπως γνωρίζετε, έχουμε κινηθεί δυναμικά ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού. Κάνουμε χρήση όλων των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, περιλαμβανομένου του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

    Χθες στη Βουλή εξήγησα το σκεπτικό μου: όταν εξετάζουμε όλα τα δεδομένα είναι απολύτως σαφές ότι αυτή είναι η ηλικιακή ομάδα που πλήττεται από τον ιό δυσανάλογα πολύ. Κι έχουμε 500.000 Έλληνες άνω των 60 που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

    Είναι ηθική μου υποχρέωση  να χρησιμοποιήσω όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να τους πείσουμε για την ανάγκη να εμβολιαστούν.

    Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι από τη στιγμή που ανακοινώσαμε το μέτρα έχουμε διαπιστώσει σημαντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό από μέλη αυτής της ηλικιακής ομάδας. Είμαστε επίσης πρωτοπόροι στην Ευρώπη, πιστεύω, στο να ανοίξουμε τις γραμμές εμβολιασμού με την ενισχυτική δόση, για όλους τους πολίτες. Και ενθαρρύνουμε την Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη χορήγηση της ενισχυτικής τρίτης δόσης, τέσσερις αντί για έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης.

    Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών πριν από τα Χριστούγεννα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

    Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη που μας προσφέρετε σε όλα τα ζητήματα, όχι μόνο όσον αφορά την πανδημία. Φυσικά πρέπει πρώτα να νικήσουμε τον Covid, ώστε να ενεργήσουμε πιο συστηματικά προκειμένου να αντιμετώπισουμε άλλα σημαντικά θέματα και να βελτιώσουμε το σύστημα υγείας.

    Είναι χαρά μου, λοιπόν, που βρίσκεστε και πάλι στην Ελλάδα και σας ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη που έχετε προσφέρει στην Ελληνική Κυβέρνηση.

     

    Χανς Κλούγκε: Σας ευχαριστώ πολύ κ. Πρωθυπουργέ που με υποδέχεστε εδώ. Θυμάμαι πολύ καλά την προηγούμενη συζήτηση που είχαμε και είναι εντυπωσιακό πόσο γρήγορα έγιναν κινήσεις υπό την προσωπική σας ηγεσία, για την ανάσχεση αυτού του κύματος της πανδημίας. Έχετε ένα πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, πολύ σωστά διαρθρωμένο. Όπως αναφέρατε κι εσείς, βρίσκεστε στις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά τις ενισχυτικές δόσεις. Πρόκειται για έναν από τους πέντε βασικούς σταθεροποιητές, όχι μόνο για την προστασία της υγείας, για να αποτραπεί η κατάρρευση των νοσοκομείων, αλλά και για την προστασία της οικονομίας, κάτι που πραγματικά πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη.

    Είδα ότι, υπό την ηγεσία σας, ο αριθμός των πολιτών 60 ετών και άνω (που προγραμματίζουν ραντεβού) ανά ημέρα δεκαπλασιάστηκε. Αν αντιλήφθηκα σωστά από αυτό που μου είπε ο Υπουργός, ο κ. Πλεύρης, πήγαν από 2.000 σε 20.000. ‘Αρα τα μέτρα αποδίδουν. Και, ασφαλώς, εντός του νομικού και κοινωνικού πλαισίου, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη,

    Επιδεικνύετε ταυτόχρονα τεράστια αλληλεγγύη προς άλλες χώρες, όπως το Βιετνάμ, τη Γκαμπόν, τη Ρουάντα και άλλες. Εκ μέρους του ΠΟΥ, θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Κυβέρνηση επειδή κάνατε αυτό που συνιστά ο ΠΟΥ. Κάνετε όλες τις ενέργειες: Χορηγείτε ενισχυτικές δόσεις αλλά επίσης διασφαλίζετε με αλληλεγγύη ότι πιο αδύναμες οικονομικά χώρες λαμβάνουν εμβόλια.

    Θέλω, συνεπώς, να εκφράσω την εκτίμησή μου. Το πιο δύσκολο είναι να διανύσουμε το τελευταίο μίλι αυτής της διαδρομής. Το γνωρίζουμε αυτό. Όπως είπατε στεκόμαστε στο πλευρό σας, είμαστε μαζί.

    Ταυτόχρονα, σας συγχαίρω διότι δεν έχετε διστάσει να προωθήσετε κι άλλα ζητήματα, όπως η ποιότητα της περίθαλψης. Και είμαστε πολύ περήφανοι για το Γραφείο (του ΠΟΥ στην Αθήνα) και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποτελέσει πραγματικά ένα κέντρο αριστείας.

    Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Πλεύρη και την ομάδα του. Γνωρίζω ότι η ποιότητα των υγειονομικών υπηρεσιών  συνδυάζεται με την έμφαση στην ψυχική υγεία, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για εσάς, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας.

    Όσον αφορά στην ποιότητα της περίθαλψης, είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με τον κ. Πλεύρη αλλά και με τον Υπουργό κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη. Συνεργαζόμαστε για την κατάρτιση μίας πρότασης για ένα εθνικό πλαίσιο, το εθνικό πλαίσιο αναφορικά για την ποιότητα (παροχής υπηρεσιών) υγείας που θα καλύπτει ολόκληρο τον κλάδο στην Ελλάδα. ‘Αλλωστε αυτό που λέω πάντα είναι «ό,τι είναι μετρήσιμο, είναι υλοποιήσιμο».

     

    Και η Ελλάδα θα είναι η πρωτοπόρος για τον ΠΟΥ, όχι μόνο με εμπλοκή του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Διότι η πανδημία έδειξε ότι η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είναι πολύ σημαντική. Και σε αυτό το πρωτοποριακό εθνικό πλαίσιο για την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας, ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα διατεθούν οι απαραίτητοι πόροι.

    Το άλλο στοιχείο στο οποίο έχουμε εστιάσει την προσπάθεια μας είναι να φέρουμε την φροντίδα της ψυχικής υγείας πιο κοντά στους νέους. Και θα ήθελα σε αυτό το σημείο να συγχαρώ την Υφυπουργό κα Ράπτη, η οποία τον Ιούλιο βρέθηκε στις Βρυξέλλες και συμμετείχε σε συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε και η Βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, και Ιδρύσαμε τον Πανευρωπαϊκό Συνασπισμό για την Ψυχική Υγεία. Επομένως, είμαστε απολύτως αφοσιωμένοι στη συνεργασία μαζί σας για τη μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας στη χώρα, αλλά και μέσω του Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας για τις νοτιοανατολικές χώρες και τη λεκάνη της Μεσογείου.

    Αναχωρώ απόψε για την Μπούντβα, στο Μαυροβούνιο, για τη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας, για να συναντήσω τους Πρωθυπουργούς. Θα πάρω ως εφόδιο μαζί μου τη σημερινή επίσκεψη στην Ελλάδα και θα το μεταφέρω στους Πρωθυπουργούς εκεί.

    Σε πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να σας δώσω ένα αντίγραφο, κ. Πρωθυπουργέ, της τελικής έκθεσης της Επιτροπής Monti. Όπως είχα αναφέρει κατά την τελευταία συνάντησή μας έχω συγκροτήσει την Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για την Υγεία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με στόχο να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητες σε επίπεδο πολιτικών, υπό το πρίσμα της πανδημίας, προκειμένου να αποτρέψουμε παρόμοια καταστροφικά γεγονότα στο μέλλον.

    Πρόεδρος ήταν ο καθηγητής Mario Monti και συμμετείχαν 18 επίτροποι υψηλού επιπέδου. Τώρα πια έχουμε μια νέα στρατηγική για την υγεία και τη βιώσιμη ανάπτυξη για την περιοχή. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την εκτίμησή μου στο πρόσωπο του επικεφαλής επιστημονικού συντονιστή, καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος ήταν μαζί μου από την αρχή αυτής της πρωτοβουλίας και πραγματικά έχει καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια.

    Είμαστε, λοιπόν, εδώ για να συνεργαστούμε μαζί σας, κ. Πρωθυπουργέ, για θέματα που αφορούν την ποιότητα της περίθαλψης, την ψυχική υγεία των παιδιών. Αυτή ήταν η πρώτη μας συνάντηση με τον Υπουργό και συνειδητοποιήσαμε αμέσως πως υπάρχει πολύ καλή χημεία ανάμεσά μας. Και νομίζω πως έχουμε τις ίδιες μεγάλες προσδοκίες. 

    Επομένως, με αυτή την έννοια, η στήριξη σας είναι πολύ σημαντική. Σας ευχαριστώ.

     

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ήθελα να επισημάνω ότι έχουμε μια εξαιρετική νέα ομάδα στο Υπουργείο Υγείας η οποία συνεχίζει και προσθέτει στην πολύ καλή δουλειά που γινόταν προηγουμένως. Έχουμε ένα πολύ ωραίο «μείγμα». Ο Υπουργός κ. Πλεύρης είναι ένας αφοσιωμένος μεταρρυθμιστής και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να συνεισφέρει και πέρα από την πανδημία και να την αξιοποιήσει μάλιστα ως μια αφορμή για την υλοποίηση σημαντικών αλλαγών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εστιάζοντας πάντα στο θέμα της ποιότητας της περίθαλψης σε όλο το εύρος των υπηρεσιών. Και φυσικά, η Αναπληρώτρια Υπουργός κα Γκάγκα ήταν και εξακολουθεί να είναι στα χαρακώματα στον αγώνα κατά κορονοϊού. Επομένως, πιστεύω ότι εισφέρει μεγάλη εμπειρία όσον αφορά την επανεξέταση της οργάνωσης των νοσοκομείων μας, όπου θα πρέπει επίσης να κάνουμε πολλή δουλειά.

    Συζητήσαμε την προηγούμενη φορά την έμφαση που δίνω στον τομέα της ψυχικής υγείας και η Υφυπουργός κα Ράπτη  έχει καταλυτικό ρόλο στην προώθηση αυτής της ατζέντας, κυρίως σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία των παιδιών, των εφήβων και των νέων. Θα πρέπει να διαθέσουμε κεφάλαια για αυτές τις πρωτοβουλίες και να δοθεί η απαραίτητη δημόσια προσοχή. Αρχικά, με στόχο να αντιμετωπίσουμε το στίγμα που είναι συνυφασμένο με την ψυχική υγεία, το οποίο κάποιες φορές συνιστά και το μεγαλύτερο βάρος για τα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους, τη στιγμή που δίνουν τη μάχη με μια, ουσιαστικά, άλλης μορφής, ασθένεια. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να δούμε αυτό το ζήτημα.

    Μεγάλη μου χαρά που είστε εδώ.

     Πηγή:;ΑΠΕ-ΜΠΕ

     

    Εμβολιασμός Ηθική υποχρέωση Κυριάκος Μητσοτάκης Τρίτη ηλικία
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Κοινωνική ασπίδα για τη νέα γενιά: Το νομοσχέδιο που βάζει «φρένο» στα social media για τους κάτω των 15

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Gov.gr, δημόσια υγεία και δικαιοσύνη: Το σχέδιο αξιοποίησης της ΤΝ που συζήτησε στο Νέο Δελχί ο Πρωθυπουργός

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα προστίθενται στο ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες για πρόσληψη διασωστών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ αλλάζει πρόσωπο με έργα πνοής και νέες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Στην Ινδία ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ευκαιρίες από τη στρατηγική συνεργασία και οι κίνδυνοι για τα φάρμακα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΣY 2.0: Η ψηφιακή επανάσταση και το στοίχημα της πρόληψης στην Ελλάδα του 2026

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ενίσχυση και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας στον Πειραιά προτείνει ο ΙΣΠ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μάριος Θεμιστοκλέους: «Έχουμε πετύχει 60% μείωση στην αναμονή με την εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ξεκίνησε το δωρεάν πρόγραμμα για την παχυσαρκία σε πανεπιστημιακές κλινικές μέσω του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ά. Γεωργιάδης: Μέσα στο 2026 όλοι οι νοσηλευτές θα μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΣΥ : Στην τελική ευθεία η ψηφιακή αξιολόγησή του από τους ογκολογικούς ασθενείς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μητσοτάκης: Δέσμευση προς τους πάσχοντες από χρόνιες και πολύ σοβαρές νόσους για δυνατότητα διάθεσης ΦΥΚ μέσω φαρμακείων επιλογής τους

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μ. Θεμιστοκλέους: Προχωράμε άμεσα σε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ειρ. Αγαπηδάκη: Η πρόληψη σώζει ζωές – Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» αλλάζει τον τρόπο που προστατεύουμε την υγεία μας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Υπουργείο Υγείας: πρόληψη μπροστά, στελέχωση με «ιεράρχηση», φάρμακο σε πιο σφιχτό πλαίσιο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μητσοτάκης: «Να μας έχετε εμπιστοσύνη για τα βαρέα και ανθυγιεινά» το μήνυμα του στους νοσηλευτές

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Χαιρετισμός του Ά. Γεωργιάδη σε Ημερίδα του ΕΟΦ – Αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του στη φαρμακευτική πολιτική

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Από τον Φάκελο στο Smartphone: Η ψηφιακή «επανάσταση» στην Ογκολογία και οι νέες υποδομές του 2026

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μ. Βρετανία: Φόβοι για νέα λουκέτα από τη μείωση της χρηματοδότησης στα κοινοτικά φαρμακεία

    27/02/20265 Mins Read
    Η χρηματοδότηση για τα κοινοτικά φαρμακεία είναι 800 εκατομμύρια λίρες λιγότερη σε πραγματικούς όρους σήμερα από ό,τι ήταν το 2015/16

    ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ: Η παχυσαρκία δεν είναι ζήτημα αισθητικής αλλά χρόνια νόσος – Ενημερωτική δράση του συλλόγου

    27/02/2026

    Η τοξίνη κερεουλίδη εντοπίστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά σε βρέφος που νοσηλεύθηκε μετά την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος

    27/02/2026

    Με προηγμένο σύστημα ηλεκτροχειρουργικής διαθερμίας εξοπλίστηκε το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

    27/02/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Μ. Βρετανία: Φόβοι για νέα λουκέτα από τη μείωση της χρηματοδότησης στα κοινοτικά φαρμακεία
    • ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ: Η παχυσαρκία δεν είναι ζήτημα αισθητικής αλλά χρόνια νόσος – Ενημερωτική δράση του συλλόγου
    • Η τοξίνη κερεουλίδη εντοπίστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά σε βρέφος που νοσηλεύθηκε μετά την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος
    • Με προηγμένο σύστημα ηλεκτροχειρουργικής διαθερμίας εξοπλίστηκε το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου
    • Γαστρικός Δακτύλιος: Γιατί πρέπει να αφαιρείται;
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.