Είναι και για σας η πίτσα μια ένοχη απόλαυση; Δείτε τις διαφορές της σπιτικής πίτσας με εκείνη του εμπορίου, όπως μας τις παρουσιάζει ο δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, διαιτολόγος – διατροφολόγος
Εγώ θα σας πω πως με τα κατάλληλα υλικά, 2 κομμάτια πίτσα μπορούν να αποτελέσουν ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα.

Εάν δοκιμάσουμε να φτιάξουμε την πίτσα μας στο σπίτι,
μπορούμε να γλυτώσουμε εκτός από χρήματα και αρκετές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.
Ακολουθήστε λοιπόν τα παρακάτω βήματα για μια πιο healthy εκδοχή της:
Φτιάξτε μόνοι σας την ζύμη της πίτσας με απλά υλικά για να είναι λεπτή και τραγανή, αποφεύγοντας τις έτοιμες αφράτες ζύμες με συντηρητικά και αρκετά σπορέλαια.
Επιλέξτε ένα τυρί χαμηλών λιπαρών, όπως η μοτσαρέλα, γκούντα light κ.α.
Αντικαταστήστε τα αλλαντικά, που είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες, με ποικιλία λαχανικών όπως ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά, μανιτάρια, ρόκα, ελιές κ.α.
Δώστε νοστιμιά στην πίτσα σας με φρέσκα μυρωδικά και σπιτική σάλτσα ντομάτας.
Θυμηθείτε: Όλες οι γεύσεις έχουν θέση σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Ακόμα και να παραγγείλετε την αγαπημένη σας πίτσα, η ποσότητα που θα φάτε και η συχνότητα που θα το κάνετε, είναι αυτά που θα καθορίσουν και την συνολική ποιότητα της διατροφής σας.