Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Γ. Ζουπάνος: Εξαιρετικά σημαντική η ένταξη του PSA στο «Προλαμβάνω» για τον κυριότερο ανδρικό καρκίνο

    03/11/2026

    Άσκηση σημαίνει ζωή: Το πρώτο βήμα που μπορείς να κάνεις σήμερα

    03/11/2026

    Movember: Το health trend που σπάει τη σιωπή των ανδρών για τον καρκίνο του προστάτη

    03/11/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Γ. Ζουπάνος: Εξαιρετικά σημαντική η ένταξη του PSA στο «Προλαμβάνω» για τον κυριότερο ανδρικό καρκίνο

      03/11/2026

      Άσκηση σημαίνει ζωή: Το πρώτο βήμα που μπορείς να κάνεις σήμερα

      03/11/2026

      Movember: Το health trend που σπάει τη σιωπή των ανδρών για τον καρκίνο του προστάτη

      03/11/2026

      Θ. Κοντογεώργης: ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στην περιφέρεια – Ο απολογισμός της εβδομάδας

      03/11/2026

      Η Ελλάδα στην 76η Σύνοδο του ΠΟΥ για την Ευρώπη: Ενεργός παρουσία στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών υγείας

      03/11/2026
    • Επιστημονικα

      Καρκίνος παγκρέατος: Όλες οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση ενός από τους πιο δύσκολους καρκίνους

      03/11/2026

      Καρκίνος: Οι νέες θεραπείες του ESMO 2026 που δίνουν στους ασθενείς περισσότερο και καλύτερο χρόνο

      02/11/2026

      Ιός από την τεχνητή νοημοσύνη σε ασθενή: Τι ξέρουμε, τι δεν ξέρουμε και γιατί έχει σημασία

      02/11/2026

      Νευροενδοκρινείς όγκοι: Τα «σιωπηλά» συμπτώματα που συχνά περνούν απαρατήρητα

      02/11/2026

      Η «αθάνατη» μέδουσα νικά τη γήρανση – Μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για νέες θεραπείες

      30/10/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Θ. Κοντογεώργης: ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στην περιφέρεια – Ο απολογισμός της εβδομάδας

      03/11/2026

      Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη για την Υγεία: Έκλεισε ο κύκλος για τις υποδομές, στόχος η πρόληψη και η αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών

      03/11/2026

      Θεμιστοκλέους: Προτεραιότητα η αναβάθμιση της Ογκολογικής Κλινικής Ιωαννίνων

      02/11/2026

      Τρία ανακαινισμένα Κέντρα Υγείας παρέδωσε στα Χανιά ο Άδωνις Γεωργιάδης

      02/11/2026

      Ψυχολόγοι: Μια αναγκαία μεταρρύθμιση με υπερβολική εξουσία στα χέρια του Υπουργού Υγείας

      29/10/2026
    • Ασθενεις

      Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αμέριστη στήριξη στον Σύλλογο «ΜΙΤΟΣ» – άμεση λύση για τη λειτουργία της Δομής για τον Αυτισμό στην Πάτρα

      30/07/2026

      Χρόνια νοσήματα στις διακοπές, ο ασθενής δεν κάνει διάλειμμα από τη θεραπεία του

      24/07/2026

      Σαλμονέλα: Πώς θα καταλάβω ότι έχω μολυνθεί

      24/07/2026

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Η φωνή των ασθενών παίρνει νέα εντολή: Η Μέμη Τσεκούρα συνεχίζει στο τιμόνι της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η φωνή των ασθενών παίρνει νέα εντολή: Η Μέμη Τσεκούρα συνεχίζει στο τιμόνι της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

    03/11/20267 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Τσεκούρα ΕΝΑΣΕΛ
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Με 22 εκπροσώπους από όλο το φάσμα των χρόνιων και σπάνιων παθήσεων, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΣΕΛ δεσμεύεται για ένα σύστημα υγείας πιο προσβάσιμο, δίκαιο και βιώσιμο, με τους ασθενείς στο τραπέζι των αποφάσεων.

    Στις αίθουσες όπου παίρνονται οι αποφάσεις για την υγεία, από τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων μέχρι την έγκριση μιας νέας θεραπείας, υπάρχει μια καρέκλα που για χρόνια έμενε άδεια: αυτή του ανθρώπου που ζει καθημερινά με τη νόσο. Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας (ΕΝΑΣΕΛ) έχει ως βασικό της στόχο να την καταλάβουν οι ίδιοι οι ασθενείς. Στις 31 Οκτωβρίου 2026 οι οργανώσεις-μέλη της εξέλεξαν τη νέα ηγεσία που θα την υπερασπιστεί για τα επόμενα τρία χρόνια, και η Μέμη Τσεκούρα παραμένει στην προεδρία.

    Οι αρχαιρεσίες της 31ης Οκτωβρίου

    Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες, στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των οργανώσεων-μελών της Ένωσης. Από την εκλογική διαδικασία προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και επιβεβαίωσε τη Μαρία (Μέμη) Τσεκούρα στη θέση της Προέδρου. Η επιλογή αυτή σηματοδοτεί τη συνέχιση του έργου και των πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην ενίσχυση της φωνής των ασθενών και στην ουσιαστική συμμετοχή τους στη διαμόρφωση των πολιτικών υγείας.

    Το νέο Δ.Σ. έχει τριετή θητεία και απαρτίζεται από 22 εκπροσώπους οργανώσεων ασθενών. Το σύνολο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών κατηγοριών και αναγκών υγείας, από τον διαβήτη και τα ρευματικά νοσήματα μέχρι τα σπάνια νοσήματα, τον καρκίνο και τις μεταμοσχεύσεις.

    Τι είναι η Ένωση Ασθενών Ελλάδας

    Η ΕΝΑΣΕΛ είναι συνομοσπονδία συλλόγων και ομοσπονδιών ασθενών από όλη τη χώρα και από όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών. Η Ένωση περιγράφει τη θεσμοθέτηση της «φωνής των ασθενών» ως ιστορική μέρα για το κίνημα των ασθενών στην Ελλάδα και ως πρωταρχικό στόχο από την ίδρυσή της. Η ιδέα της συμμετοχής είχε ήδη δεχθεί πολιτική στήριξη: σε συνάντηση με την Ένωση στις 30 Νοεμβρίου 2021, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι στόχος είναι η θεσμοθέτηση της ΕΝΑΣΕΛ ως επίσημου κοινωνικού εταίρου της Πολιτείας σε θέματα υγείας. 

    Το βάρος της εκπροσώπησης φαίνεται και στους αριθμούς. Σύμφωνα με δημόσια τοποθέτηση της Α΄ Αντιπροέδρου Θεοφανείας Τσαχαλίνα, η Ένωση εκπροσωπεί 80 συλλόγους-μέλη από όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες και λειτουργεί ως θεσμικός συνομιλητής της Πολιτείας στις πολιτικές υγείας. Στη διεθνή σκηνή, η ΕΝΑΣΕΛ είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ασθενών (European Patients’ Forum) από τις αρχές του 2021. Πρόκειται για τον ευρωπαϊκό οργανισμό που, ιδρύθηκε το 2003 με 13 οργανώσεις ασθενών και έχει από τότε διευρυνθεί σημαντικά. 

    Στο εσωτερικό, η Ένωση έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες πολιτικής. Ένα παράδειγμα είναι η Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας, η διαδικασία με την οποία κρίνεται ποιες νέες θεραπείες και τεχνολογίες αξίζει να χρηματοδοτηθούν. Η ΕΝΑΣΕΛ, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και η Ένωση Σπανίων Ασθενών Ελλάδος (ΕΣΑΕ) συνυπέγραψαν υπόμνημα με προτάσεις για σαφές πλαίσιο ενεργής και ουσιαστικής συμμετοχής των ασθενών σε όλες τις διαδικασίες ΑΤΥ. Η εμπειρία των ανθρώπων που ζουν με μια νόσο είναι πληροφορία που δεν υπάρχει σε κανένα κλινικό πρωτόκολλο και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από άλλη πηγή. 

    Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

    Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής. Πρόεδρος είναι η Μαρία (Μέμη) Τσεκούρα, εκπρόσωπος του συλλόγου «Πεταλούδα» – Σύλλογος Σκελετικής Υγείας. Α΄ Αντιπρόεδρος είναι η Θεοφανεία Τσαχαλίνα, από την Ένωση Γονέων, Παιδιών και Νέων με Διαβήτη. Στη Β΄ Αντιπροεδρία βρίσκεται η Αικατερίνη Κουτσογιάννη, από τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης, και στη Γ΄ Αντιπροεδρία η Βασιλική Ραφαέλα Βακουφτσή, που εκπροσωπεί τον Σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας.

    Τη θέση του Γραμματέα κατέχει ο Νικόλαος Δέδες, από τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», και του Αναπληρωτή Γραμματέα ο Δημήτριος Αθανασίου, από την Ένωση Σπανίων Ασθενών Ελλάδος. Ταμίας είναι ο Γεώργιος Καλαμίτσης, από τον Σύλλογο «Προμηθέας», και Αναπληρώτρια Ταμίας η Μαρία Χήναρη, από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών.

    Στο Δ.Σ. συμμετέχουν επίσης ως μέλη δεκατέσσερις εκπρόσωποι οργανώσεων από διαφορετικές γωνιές της χώρας και διαφορετικά πεδία της υγείας:

    • Η Αικατερίνη (Καίτη) Θεοχάρη και η Ελένη Πετειναράκη, και οι δύο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Λυσοσωμικά Νοσήματα «Η Αλληλεγγύη».
    • Η Αικατερίνη Νομίδου, από τον Σύλλογο Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, Νόσο Alzheimer και Συγγενείς Διαταραχές (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ν. Σερρών.
    • Ο Αναστάσιος Λασκαράτος, από τον Σύλλογο Ατόμων με Διαβήτη και Φίλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Στάση Ζωής».
    • Ο Αντώνιος Ψαρουδάκης, από την Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος & Φίλων.
    • Ο Βασίλειος Γιαλαντζής, από την Πανελλήνια Ένωση Ασθενών με Μετά Covid Κατάσταση – Long Covid-19 Greece.
    • Ο Δημήτρης Κοντοπίδης, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Πνευμονολογικά Νοσήματα «ΑΝΑΣΑ».
    • Η Ευανθία Ορφανού, από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου «Μαζί για Ζωή».
    • Ο Θεόδωρος Διγαλάκης, από την Οικογενειακή Συμμαχία κατά της Νόσου VHL Ελλάδος.
    • Ο Ιωάννης Πεππές, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑ.Σ.ΠΑ.Μ.Α).
    • Η Μαρία Ευστρατίου, από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα».
    • Η Σοφία Αδάμ, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνευμόνων «Η Σκυτάλη».
    • Ο Σπυρίδων Ζορμπάς, από το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών «ΕΠΙΟΝΗ».
    • Η Φωτεινή Σκόνδρα, από τον ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν. – Σύλλογο Ασθενών & Φροντιστών.

    Αξίζει να σημειωθεί η γεωγραφική και θεματική διασπορά του σώματος, από την Κρήτη και τα Επτάνησα μέχρι τον Έβρο και τις Σέρρες. Εκπροσωπούνται ταυτόχρονα ασθενείς, γονείς, οικογένειες και φροντιστές. Αυτή η ποικιλία είναι το κύριο όπλο μιας ένωσης που διεκδικεί να μιλά εξ ονόματος όλων.

    Η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή

    Στη νέα Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν η Ελπίδα Γαλανοπούλου, από την Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης, ο Αγαμέμνων Σταυρόπουλος, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία», και ο Σταμάτης Κλουμάσης, από το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου.

    Οι προτεραιότητες της νέας τριετίας

    Η νέα διοικητική περίοδος βρίσκει την Ένωση με διευρυμένο πεδίο δράσης και αυξημένες προκλήσεις για το σύστημα υγείας. Με σταθερό προσανατολισμό στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, η ΕΝΑΣΕΛ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σε πέντε βασικούς άξονες:

    • Την άρση των ανισοτήτων στην υγεία.
    • Την ισότιμη και έγκαιρη πρόσβαση σε υπηρεσίες και καινοτόμες θεραπείες.
    • Την ενίσχυση της πρόληψης και της εγγραμματοσύνης υγείας, δηλαδή της ικανότητας των πολιτών να βρίσκουν, να κατανοούν και να αξιοποιούν σωστά την πληροφορία για την υγεία τους.
    • Την ενεργό συμμετοχή των ασθενών στον σχεδιασμό, την αξιολόγηση και τη λήψη αποφάσεων για τις πολιτικές υγείας.
    • Την ενδυνάμωση των οργανώσεων-μελών, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής υγείας και την ανάπτυξη συνεργασιών που ενισχύουν τον ρόλο της κοινωνίας των πολιτών.

    Ο τελικός στόχος, όπως τον περιγράφει η Ένωση, είναι ένα σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό και βιώσιμο σύστημα υγείας.

    Τι είπε η πρόεδρος

    Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, η Μέμη Τσεκούρα έδωσε το στίγμα της επόμενης τριετίας: «Η εμπιστοσύνη των οργανώσεων-μελών μας αποτελεί ευθύνη και ταυτόχρονα ισχυρό κίνητρο για τη συνέχεια. Τα επόμενα τρία χρόνια θέλουμε να κάνουμε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα: από την αναγνώριση της σημασίας της συμμετοχής των ασθενών, στην πραγματική και συστηματική ενσωμάτωση της φωνής τους στις αποφάσεις για την υγεία. Με ενότητα, τεκμηρίωση και συνεργασία, συνεχίζουμε να διεκδικούμε ένα σύστημα υγείας που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων».

    Η διατύπωση αυτή αποτυπώνει τη μετάβαση που επιδιώκει η Ένωση, από την αναγνώριση της αξίας της συμμετοχής στην πράξη, με σταθερή και θεσμικά κατοχυρωμένη παρουσία των ασθενών εκεί όπου διαμορφώνονται οι πολιτικές.

    Γιατί έχει σημασία για όλους

    Η συμμετοχή των ασθενών δεν αφορά μόνο όσους ζουν ήδη με μια χρόνια ή σπάνια πάθηση. Κάθε πολίτης μπορεί να βρεθεί στη θέση του ασθενή. Όταν οι πολιτικές υγείας σχεδιάζονται με τη συμβολή όσων τις βιώνουν, γίνονται πιο ρεαλιστικές, πιο δίκαιες και πιο αποτελεσματικές. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η ΕΝΑΣΕΛ, η οποία ευχαρίστησε τις οργανώσεις-μέλη της για την ενεργή συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες και δήλωσε ότι συνεχίζει, με συλλογικότητα και συνέπεια, την προσπάθεια για ένα σύστημα υγείας όπου οι ασθενείς συμμετέχουν ουσιαστικά στη λήψη των αποφάσεων.

    ασθενείς ΕΝΑΣΕΛ Μ Τσεκούρα
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Γ. Ζουπάνος: Εξαιρετικά σημαντική η ένταξη του PSA στο «Προλαμβάνω» για τον κυριότερο ανδρικό καρκίνο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Άσκηση σημαίνει ζωή: Το πρώτο βήμα που μπορείς να κάνεις σήμερα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Movember: Το health trend που σπάει τη σιωπή των ανδρών για τον καρκίνο του προστάτη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Θ. Κοντογεώργης: ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στην περιφέρεια – Ο απολογισμός της εβδομάδας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η Ελλάδα στην 76η Σύνοδο του ΠΟΥ για την Ευρώπη: Ενεργός παρουσία στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών υγείας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Προϊόντα ομορφιάς: Μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς στα μάτια;

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Καρκίνος παγκρέατος: Όλες οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση ενός από τους πιο δύσκολους καρκίνους

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Νοσοκομείο Καρύστου: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επισφαλή λειτουργία και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη για την Υγεία: Έκλεισε ο κύκλος για τις υποδομές, στόχος η πρόληψη και η αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τερέζα Χαραμή: Να συνεργαστούν γιατροί – φαρμακοποιοί για την φροντίδα των υπερτασικών ασθενών από το φαρμακείο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Καρκίνος: Οι νέες θεραπείες του ESMO 2026 που δίνουν στους ασθενείς περισσότερο και καλύτερο χρόνο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ιός από την τεχνητή νοημοσύνη σε ασθενή: Τι ξέρουμε, τι δεν ξέρουμε και γιατί έχει σημασία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    PEDMARQSI: ανάκληση τριών παρτίδων και ανοιχτό ερώτημα για τις επόμενες θεραπείες

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Prosigna: ο ΕΟΠΥΥ ανοίγει διαπραγμάτευση, η τιμή αποζημίωσης δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Εργαστηριακές εξετάσεις: χωρίς ανάρτηση αποτελέσματος, δεν υπάρχει αποζημίωση

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Νευροενδοκρινείς όγκοι: Τα «σιωπηλά» συμπτώματα που συχνά περνούν απαρατήρητα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Στην πρώτη θέση στη Β. Ελλάδα και στην πέμπτη πανελλαδικά ως δότης οργάνων το «Παπανικολάου»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αλλεργικές δερματίτιδες και χημικά εγκαύματα από συμβουλές ομορφιάς στα social media – Ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Γ. Ζουπάνος: Εξαιρετικά σημαντική η ένταξη του PSA στο «Προλαμβάνω» για τον κυριότερο ανδρικό καρκίνο

    03/11/20266 Mins Read
    Όπως ανέφερε ο κ. Π. Μπαφαλούκος, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος είναι ο δεύτερος πιο συχνά διαγνωσθείς καρκίνος στους άνδρες παγκοσμίως

    Άσκηση σημαίνει ζωή: Το πρώτο βήμα που μπορείς να κάνεις σήμερα

    03/11/2026

    Movember: Το health trend που σπάει τη σιωπή των ανδρών για τον καρκίνο του προστάτη

    03/11/2026

    Θ. Κοντογεώργης: ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στην περιφέρεια – Ο απολογισμός της εβδομάδας

    03/11/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Γ. Ζουπάνος: Εξαιρετικά σημαντική η ένταξη του PSA στο «Προλαμβάνω» για τον κυριότερο ανδρικό καρκίνο
    • Άσκηση σημαίνει ζωή: Το πρώτο βήμα που μπορείς να κάνεις σήμερα
    • Movember: Το health trend που σπάει τη σιωπή των ανδρών για τον καρκίνο του προστάτη
    • Θ. Κοντογεώργης: ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στην περιφέρεια – Ο απολογισμός της εβδομάδας
    • Η Ελλάδα στην 76η Σύνοδο του ΠΟΥ για την Ευρώπη: Ενεργός παρουσία στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών υγείας
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.