Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Η εξαγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για ενεργή συμμετοχή σε δράσεις πρόληψης, γίνεται πράξη

    04/12/2025

    Ο ρόλος των φαρμακοποιών δίπλα σε ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα για απώλεια βάρους

    04/12/2025

    Η ψυχική υγεία στα σωφρονιστικά ιδρύματα περνά στο ΕΣΥ: Μία θεσμική τομή με επίκεντρο τον άνθρωπο

    04/12/2025
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Μαλάρια: Νέα όπλα σώζουν ζωές – αλλά η ανθεκτικότητα στα φάρμακα απειλεί να ανατρέψει την πρόοδο

      04/12/2025

      ΠΟΥ: Οι θάνατοι από ελονοσία αυξήθηκαν το 2024 και οι μειώσεις στη χρηματοδότηση ενέχουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της νόσου

      04/12/2025

      Πρωταθλητές στην υπερεργασία οι Έλληνες νέοι γιατροί σύμφωνα με ευρωπαϊκή μελέτη

      04/12/2025

      Πενήντα εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους και σε περιφέρειες για την αντιμετώπιση της ευλογιάς

      04/12/2025

      Γεωργιάδης: «Βαθμολογία 4,2 στο ΕΣΥ από ασθενείς – Έρχονται νέες υπηρεσίες στο MyHealth app»

      04/12/2025
    • Επιστημονικα

      Οι χάρτες των ανθρώπινων γονιδίων στερούνται παγκόσμιας εκπροσώπησης

      04/12/2025

      Αλτσχάιμερ: Εξέταση αίματος δείχνει ότι η παχυσαρκία επιταχύνει την ανάπτυξη της νόσου

      04/12/2025

      Φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Γιατί δεν μπορούν να τα πάρουν όλοι, τι συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

      03/12/2025

      Διατροφική Καθοδήγηση: Άνθρωπος ή ChatGPT;

      03/12/2025

      Νέο πειραματικό φάρμακο ανοίγει το «παράθυρο» θεραπείας του εγκεφαλικού έως και 12 ώρες

      03/12/2025
    • Πολιτικη Υγειας

      Η ψυχική υγεία στα σωφρονιστικά ιδρύματα περνά στο ΕΣΥ: Μία θεσμική τομή με επίκεντρο τον άνθρωπο

      04/12/2025

      ΕΟΠΥΥ: Μηδενίστηκε το clawback για τα διαγνωστικά τον Αύγουστο – Ικανοποίηση Γεωργιάδη

      01/12/2025

      Σε όλη τη χώρα οι Κινητές Ομάδες Υγείας-Ποιες υπηρεσίες καλύπτουν και πώς κλείνετε ραντεβού

      17/11/2025

      Μητσοτάκης: Οι ΚΟΜΥ αλλάζουν την πρόληψη στον τομέα της υγείας

      17/11/2025

      Σαμαράς: «Απαιτείται γενναία οικονομική στήριξη του νοσηλευτικού προσωπικού»

      10/11/2025
    • Ασθενεις

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025

      Σαλμονέλα: Πως θα καταλάβω ότι έχω μολυνθεί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025

      Νέα ιατρική εποχή: Εμφυτεύσιμος αισθητήρας στο παρόν- Καθρέφτης που θα σκανάρει το σώμα στο μέλλον

      12/10/2025

      Νέο φάρμακο κατά της σχιζοφρένειας αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Βρετανία από την BMS

      22/09/2025

      Ζώντας το χειρουργείο πριν το πτυχίο: Η νέα εμπειρία μάθησης στο ΑΠΘ

      17/09/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Φαρμακειο » Α. Βαλτάς: Το bonus γενοσήμων στις απόλυτες προτεραιότητες για τους φαρμακοποιούς
    Φαρμακειο

    Α. Βαλτάς: Το bonus γενοσήμων στις απόλυτες προτεραιότητες για τους φαρμακοποιούς

    19/03/2025Updated:19/03/20257 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    bonus-γενοσήμων
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Μαζί με τη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα φαρμακεία που βρίσκεται πλέον κοντά στο να υλοποιηθεί ως αίτημα χρόνων.

    Από τον

    Χαράλαμπο Πετρόχειλο

    Δύο θέματα που έχουν να κάνουν με το φάρμακο που είναι η βασική ύλη και ο βασικός πυρήνας της επιστήμης του φαρμακοποιού, η επιστροφή της διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα φαρμακεία αλλά και η κατάλληλη ρύθμιση της νομοθεσίας ώστε ο φαρμακοποιός να εξελιχθεί, όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ως ο επαγγελματίας υγείας που θα συμβάλλει αποφασιστικά με την ενίσχυση της προώθησης των γενοσήμων μέσα από το φαρμακείο στην επίτευξη του πολυπόθητου στόχου εξορθολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης έχει θέσει η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Σε ό,τι αφορά μάλιστα την ενίσχυση της προώθησης των γενοσήμων, αυτή, όπως πιστεύουν οι φαρμακοποιοί, μπορεί να επιτευχθεί με έναν εξορθολογισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας προκειμένου και η πλειοψηφία των ασθενών να καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες θεραπείας αλλά και εκείνοι που έχουν ανάγκη εξειδικευμένες ακριβές θεραπείες να έχουν πρόσβαση σε αυτές, επειδή θα έχει επιτευχθεί η αναγκαία εξοικονόμηση χρημάτων ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να υποστηρίξει και τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

    Οι φαρμακοποιοί ως γνώστες του φαρμάκου και ως οι επαγγελματίες υγείας με τους οποίους έρχεται σε μεγαλύτερη επαφή ο ασθενής και τον εμπιστεύεται μπορούν να παίξουν σημαντικότατο ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια.

    Αυτό ήδη το έχει αναγνωρίσει η πολιτεία και ήδη εδώ και αρκετά χρόνια – από το 2017 – θέσπισε νόμο που δίνει ένα bonus στον φαρμακοποιό ώστε να ενημερώσει τον ασθενή και να τον οδηγήσει στην επιλογή ενός γενοσήμου φθηνότερου αλλά κατ’ ουσία το ίδιο αποτελεσματικού φαρμάκου, αντί κάποιου επώνυμου πιο ακριβού.

    Ωστόσο αυτός ο νόμος δεν έχει λειτουργήσει με το θέμα να έρχεται στην επικαιρότητα ξανά και ξανά και πολύ πρόσφατα λόγω της κίνησης του Βουλευτή Ν. Ιωαννίνων του «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» Ιωάννη Τσίμαρη να καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

    «Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει δεσμευτεί για τη ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος και σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ και σε συναντήσεις που είχε με το ΔΣ του ΠΦΣ». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολου Βαλτά στον οποίο απευθύνθηκε το DailyPharmaNews ζητώντας του να τοποθετηθεί για το θέμα αυτό.

    «Το θέμα απασχολεί τη διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου από το 2019 όταν πρωτοαναλάβαμε καθόσον είχαμε διαπιστώσει ότι υπό άλλη διοίκηση στον Σύλλογό μας, ψηφίστηκε ένας νόμος που διαμόρφωνε το bonus γενοσήμων κατά τρόπο που ενώ ένα φαρμακείο πετύχαινε το bonus, το ποσό το οποίο τελικά εισέπραττε είχε ένα πλαφόν προς τα πάνω μετά από συμψηφισμό με το rebate το οποίο όφειλε να καταβάλλει ο φαρμακοποιός τον συγκεκριμένο μήνα. Αυτό πρακτικά οδηγούσε σ’ έναν παραλογισμό. Εγώ για παράδειγμα εάν πετύχαινα bonus γενοσήμων 1000 ευρώ, με τον συμψηφισμό με το rebate που έπρεπε να καταβάλλω το οποίο μπορεί να ήταν 500 ευρώ, έχανα τα υπόλοιπα 500 τα οποία δεν μου τα απέδιδε το κράτος, διότι ο νόμος ανέφερε ακριβώς ότι το ανώτατο καταβλητέο ποσό είναι ίσο με το rebate με το οποίο γίνεται συμψηφισμός».

    Μάλιστα ο κ. Βαλτάς ανέφερε ότι «υπήρχαν και υπάρχουν περιπτώσεις φαρμακοποιών που είτε κλείνουν λόγω συνταξιοδότησης του φαρμακοποιού ή αλλάζουν μορφή της εταιρείας του φαρμακείου και ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται να χρωστά αρκετές χιλιάδες ευρώ από δικαιώματα γενοσήμων που δεν είχε εισπράξει».    

    Έχουν γίνει συναντήσεις με τον Υπουργό, όπου συζητήθηκε το ζήτημα. «Το θέμα το έχουμε θέσει επιτακτικά στον Υπουργό κ. Γεωργιάδη τονίζοντας πως εάν θέλει να δει αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων, κάτι που τα φαρμακεία έχουν τη δυνατότητα να το πετύχουν, θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος δίνοντας στον φαρμακοποιό να εισπράττει μηνιαίως όλο το ποσό που δικαιούται και πέρα από τον συμψηφισμό και το έχει δει πολύ θετικά. Μάλιστα είχε τεθεί εξαρχής, από τότε που ανέλαβε για δεύτερη θητεία στο Υπουργείο Υγείας. Έχει συζητηθεί, έχει προετοιμαστεί και είναι πλέον στη φάση να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να μπορεί το φαρμακείο να εξοφλείται με όλο το ποσό που δικαιούται να παίρνει ως bonus γενοσήμων και όχι με ένα “κουτσουρεμένο” ποσό που προκύπτει κατ’ αντιστοιχία με το ποσό του rebate που καλείται να αποδώσει ο φαρμακοποιός», όπως είπε ο κ. Βαλτάς.

    Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα σε σχέση με την είσπραξη του bonus γενοσήμων που πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως τονίζει ο κ. Βαλτάς, είναι η μείωση του χρόνου καταβολής του στον ΕΟΠΥΥ από τις φαρμακευτικές εταιρείες. «Ακόμη και γι’ αυτό το ποσό όμως που τελικά πρέπει να φτάσει να εισπράξει ο φαρμακοποιός υπάρχει καθυστέρηση, εξαιτίας καθυστέρησης της καταβολής του από πλευράς των εταιρειών, αφού πληρώνουν με καθυστερήσεις 4 και 5 μηνών. Μάλιστα σε συνάντηση που υπήρξε για το θέμα πρότειναν να μην καταβάλλουν τα χρήματα για το bonus γενοσήμων στα φαρμακεία αλλά το ποσό αυτό να αφαιρείται από το clawback που καλούνται να καταβάλλουν στο κράτος». Για τον πρόεδρο του ΠΦΣ είναι ξεκάθαρο ότι εάν μία εταιρεία πραγματικά ενδιαφέρεται και θεωρεί σημαντικό και για την ίδια, τα φαρμακεία να επιτυγχάνουν στο bonus γενοσήμων, είναι υποχρεωμένη να επιβραβεύει την προσπάθεια του φαρμακοποιού με το να το καταβάλλει, όπως προβλέπει ο νόμος!

    Η λογική είναι να υπάρξει μία αναθεώρηση του όλου συστήματος, που να πηγαίνει πέρα από τον συμψηφισμό του rebate με τα ποσά που έχει λαμβάνειν κάθε φαρμακείο από την επίτευξη του στόχου για την προώθηση των γενοσήμων. Μάλιστα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει καταθέσει στο Υπουργείο συγκεκριμένη πρόταση κειμένου για να αλλάξει ο υφιστάμενος νόμος.

    Πρόβλημα πάντως δεν υπάρχει μόνο με την τήρηση της υποχρέωσης που έχουν οι φαρμακοβιομηχανίες της εμπρόθεσμης – μέσα σε τρεις μήνες – καταβολής των χρημάτων που πρέπει να καταλήγουν στα φαρμακεία για το bonus διάθεσης γενοσήμων. Υπάρχει και με τη συγκέντρωση των οφειλόμενων χρημάτων και της απόδοσής τους στα φαρμακεία διότι τα χρήματα πηγαίνουν στα φαρμακεία μέσω ΕΟΠΥΥ. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες τα δίνουν στον ΕΟΠΥΥ και ο ΕΟΠΥΥ έχοντας την εικόνα και τα δεδομένα για το πόσα γενόσημα έδωσε το κάθε φαρμακείο, τα αποδίδει στο φαρμακείο. Κι εκεί όμως υπάρχουν καθυστερήσεις. Όπως είπε στο DailyPharmaNews o Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Μανόλης Κατσαράκης «έχουμε καλέσει ως Πανελλήνιος τον ΕΟΠΥΥ ήδη από τον Νοέμβριο του 2024 να αναλάβει τις ευθύνες του για τη διαδικασία την οποία ακολουθεί στην είσπραξη των οφειλόμενων ποσών από τις φαρμακευτικές εταιρείες και την τήρηση από την πλευρά του της εμπρόθεσμης καταβολής στα φαρμακεία αυτών που έχουν πετύχει το bonus με το υπάρχον σύστημα».

    Όπως προαναφέρθηκε το θέμα έχει ήδη συζητηθεί και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει δεσμευτεί ότι θα αλλάξει την υφιστάμενη, προβληματική νομοθεσία έτσι ώστε να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος της αύξησης της διείσδυσης των γενοσήμων φαρμάκων και στη χώρα μας, όπως ήδη συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπου η χρήση τους φτάνει σε πολλαπλάσια ποσοστά της χρήσης τους στη χώρα μας.

    Ένα μεγάλο ζήτημα είναι το ποσοστό που το Υπουργείο θα θέσει ως όριο για να δίνεται bonus στους φαρμακοποιούς. Οι φαρμακοβιομήχανοι επιδιώκουν το ποσοστό αυτό να είναι υψηλό. Ο κ. Κατσαράκης υποστηρίζει ότι ένας υψηλός στόχος που θα είναι δύσκολο να τον πιάσουν τα φαρμακεία τελικά δεν θα βοηθήσει την προσπάθεια αύξησης της χρήσης των γενοσήμων στη χώρα. «Τα φαρμακεία θέλουν ρεαλιστικούς στόχους που φυσικά θα μπορούν με βάση την πρόοδο που καταγράφεται, να αναπροσαρμόζονται προς το ορθότερο ποσοστό, εφόσον προχωρά η διαδικασία και επιτυγχάνεται η διείσδυση των γενοσήμων. Δεν λέμε να μείνουμε για πάντα στο σημερινό 25% αλλά λέμε να ξεκινήσουμε από εκεί μέχρι να σταθεροποιηθεί η ανοδική τάση , γιατί ο φαρμακοποιός θα δει ότι υπάρχει πράγματι ανταποδοτικότητα στην προσπάθειά του, ώστε να γίνει δυνατή η αύξηση προοδευτικά του στόχου».  

    Τέλος ένα στοιχείο που και ο κ. Βαλτάς αλλά και ο κ. Κατσαράκης τόνισαν ότι θα πρέπει να έχει υπόψιν του το Υπουργείο προχωρώντας στην αλλαγή του νόμου είναι ότι τα φαρμακεία που διαθέτουν μεγάλο αριθμό γενοσήμων έχουν μειωμένο μέσο όρο ποσού συνταγής, σε σχέση με τα φαρμακεία που δεν πωλούν πολλά γενόσημα. Κι αυτό είναι λογικό αφού δίνοντας φθηνότερα σε τιμή φάρμακα πέφτει ο μέσος όρος της αξίας των συνταγών που εκτελούνται, σε σχέση με ένα φαρμακείο που διαθέτει off patent φάρμακα που κατά κανόνα έχουν μεγαλύτερη τιμή. Αναρωτιούνται λοιπόν για το εάν είναι δυνατόν αυτούς τους επαγγελματίες της υγείας να μην τους επιβραβεύσουμε αφού τελικά βοηθούν με την επιστημοσύνη τους και στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και οι ασθενείς να μην στερούνται στο ελάχιστο ποιοτική πρόσβαση στη φαρμακοθεραπεία, χωρίς υπέρμετρες επιβαρύνσεις.

    γενόσημα ΠΦΣ ΦΥΚ
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Η εξαγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για ενεργή συμμετοχή σε δράσεις πρόληψης, γίνεται πράξη

    Φαρμακειο

    Ο ρόλος των φαρμακοποιών δίπλα σε ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα για απώλεια βάρους

    Φαρμακειο

    Όλο και πιο κοντά στην έναρξη διακίνησης των ΦΥΚ και από τα ιδιωτικά φαρμακεία – Τι μένει να γίνει ακόμη

    Φαρμακειο

    Μ. Κατσαράκης: Η απαγόρευση εξαγωγών θα λύσει άμεσα το θέμα των σοβαρών ελλείψεων στα εμβόλια του πνευμονιοκόκκου

    Φαρμακειο

    PGEU: Ο ρόλος των φαρμακοποιών στην καρδιαγγειακή υγεία – Τι ζητά για την προώθηση των σχετικών υπηρεσιών

    Φαρμακειο

    Τερέζα Χαραμή: Θεωρούμε τα social media ένα καλό εργαλείο επικοινωνίας με τον κόσμο και τους συναδέλφους φαρμακοποιούς

    Φαρμακειο

    Ο ΠΦΣ στηρίζει την ενεργή συμμετοχή των φαρμακείων στην πρόληψη και εξάλειψη της Ενδοοικογενειακής βίας

    Φαρμακειο

    Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα: Τι δείχνει σειρά μελετών για τη χρήση τους. Ο ρόλος του Φαρμακοποιού

    Φαρμακειο

    Θ. Κουτσούκης: Πολιτεία και φαρμακοποιοί πρέπει να προστατέψουν τους πολίτες από τους επιτήδειους του διαδικτύου

    Φαρμακειο

    Α. Βαλτάς: Πυκνό δίκτυο φαρμακείων και διαμόρφωση βιώσιμου μοντέλου λειτουργίας τους το διακύβευμα για τα επόμενα χρόνια

    Φαρμακειο

    Αυξάνεται το πρόβλημα των περιοχών που δεν έχουν  φαρμακεία στις ΗΠΑ – Τι φταίει και τι θα μπορούσε να γίνει 

    Φαρμακειο

    Ο ΠΦΣ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Αντιβιοτικά (18 Νοεμβρίου)

    Φαρμακειο

    Οι φαρμακοποιοί σε πρώτο πλάνο στην προσπάθεια αντιμετώπισης των ελλείψεων φαρμάκων

    Φαρμακειο

    Στο προσκήνιο η ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων φαρμακείων

    Φαρμακειο

    Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Διαρκής πρόκληση η αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη

    Φαρμακειο

    Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία υποστηρίζει την εκστρατεία εμβολιασμού του ΠΟΥ στη Λωρίδα της Γάζας

    Φαρμακειο

    Μ. Κατσαράκης: Ξεκάθαρος στόχος μας να παραμείνει ο φαρμακοποιός ο ανθρώπινος κρίκος σε ένα ολοένα πιο ψηφιακό σύστημα υγείας

    Φαρμακειο

    Αν. Πετρίδη: Πώς η προωρότητα του παιδιού της επηρέασε τον τρόπο που μιλά στο φαρμακείο για το μητρικό θηλασμό

    Φαρμακειο
    Μη χασετε
    Φαρμακειο

    Η εξαγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για ενεργή συμμετοχή σε δράσεις πρόληψης, γίνεται πράξη

    04/12/20256 Mins Read
    Ήταν 19 Μαϊου 2025 όταν υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

    Ο ρόλος των φαρμακοποιών δίπλα σε ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα για απώλεια βάρους

    04/12/2025

    Η ψυχική υγεία στα σωφρονιστικά ιδρύματα περνά στο ΕΣΥ: Μία θεσμική τομή με επίκεντρο τον άνθρωπο

    04/12/2025

    Μαλάρια: Νέα όπλα σώζουν ζωές – αλλά η ανθεκτικότητα στα φάρμακα απειλεί να ανατρέψει την πρόοδο

    04/12/2025
    Ροη Ειδησεων
    • Η εξαγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για ενεργή συμμετοχή σε δράσεις πρόληψης, γίνεται πράξη
    • Ο ρόλος των φαρμακοποιών δίπλα σε ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα για απώλεια βάρους
    • Η ψυχική υγεία στα σωφρονιστικά ιδρύματα περνά στο ΕΣΥ: Μία θεσμική τομή με επίκεντρο τον άνθρωπο
    • Μαλάρια: Νέα όπλα σώζουν ζωές – αλλά η ανθεκτικότητα στα φάρμακα απειλεί να ανατρέψει την πρόοδο
    • ΠΟΥ: Οι θάνατοι από ελονοσία αυξήθηκαν το 2024 και οι μειώσεις στη χρηματοδότηση ενέχουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της νόσου
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2025 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.