Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Η νόσος του Πάρκινσον κοστίζει στην Ευρώπη 22,8 δισ. ευρώ ετησίως

    28/08/2026

    Ιός του Δυτικού Νείλου: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πώς προστατευόμαστε

    28/08/2026

    Περισσότερα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με έως 31% υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη

    28/08/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Η νόσος του Πάρκινσον κοστίζει στην Ευρώπη 22,8 δισ. ευρώ ετησίως

      28/08/2026

      Ιός του Δυτικού Νείλου: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πώς προστατευόμαστε

      28/08/2026

      Περισσότερα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με έως 31% υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη

      28/08/2026

      Οσφυαλγία & αυχεναλγία: Το τίμημα της ξαπλώστρας

      28/08/2026

      Ιός του Δυτικού Νείλου: Έκτακτη επιχείρηση καταπολέμησης κουνουπιών σε 10.000 στρέμματα στην Ανατολική Αττική

      28/08/2026
    • Επιστημονικα

      Περισσότερα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με έως 31% υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη

      28/08/2026

      Η ακραία ζέστη συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας

      27/08/2026

      Η άσκηση ίσως βοηθά περισσότερο να μην ξαναπάρετε τα κιλά παρά να τα χάσετε

      25/08/2026

      Το έλαιο μέντας μείωσε την αρτηριακή πίεση μέσα σε μόλις 20 ημέρες

      25/08/2026

      Γιατί έχω πονόλαιμο το καλοκαίρι;

      25/08/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Ιατρικές αποστολές σε πέντε νησιά της Δωδεκανήσου – Για πρώτη φορά και Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας

      26/08/2026

      Σκέρτσος: Στα €24,6 δισ. οι εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, ισχυρό αποτύπωμα στη δημόσια Υγεία

      25/08/2026

      Γεωργιάδης: Γιατρός από το Ασκληπιείο Βούλας στην Κάλυμνο – «Τα κίνητρα για τα περιφερειακά νοσοκομεία λειτουργούν»

      12/08/2026

      Μόνιμη εθνική πολιτική το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» έως το 2030 με κάλυψη από τον Τακτικό Προϋπολογισμό

      01/08/2026

      Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα δεδομένα υγείας – Τι αλλάζει

      31/07/2026
    • Ασθενεις

      Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αμέριστη στήριξη στον Σύλλογο «ΜΙΤΟΣ» – άμεση λύση για τη λειτουργία της Δομής για τον Αυτισμό στην Πάτρα

      30/07/2026

      Χρόνια νοσήματα στις διακοπές, ο ασθενής δεν κάνει διάλειμμα από τη θεραπεία του

      24/07/2026

      Σαλμονέλα: Πώς θα καταλάβω ότι έχω μολυνθεί

      24/07/2026

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Φαρμακειο » Απ. Βαλτάς: Όραμά μας, ένα σύστημα υγείας με ισότιμη και συμπληρωματική συνεργασία γιατρών και φαρμακοποιών
    Φαρμακειο

    Απ. Βαλτάς: Όραμά μας, ένα σύστημα υγείας με ισότιμη και συμπληρωματική συνεργασία γιατρών και φαρμακοποιών

    01/10/2025Updated:01/10/20259 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    O Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απ. Βαλτάς, μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, απέδωσε μεγάλη σημασία στις σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας των φαρμακοποιών με όλους τους επαγγελματίες υγείας και ειδικότερα με τον ιατρικό κόσμο.

    Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

    «Οφείλει ο γιατρός να μπορεί να ενημερώνεται αυτόματα όταν ένα φάρμακο είναι σε έλλειψη και να μπορεί να συνεργάζεται ηλεκτρονικά ώστε να μειώνεται η ταλαιπωρία των ασθενών και να δίνονται λύσεις σε πραγματικό χρόνο». Με αυτή τη φράση ο κ. Απόστολος Βαλτάς στην τοποθέτησή του σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ο Ρόλος των Ιατρών και Φαρμακοποιών στο Περιβάλλον Υγείας της Ελλάδας: Συμμετοχή, Ευθύνη και Όραμα», στο πλαίσιο του 4ου Ετήσιου Συνεδρίου Healthworld (29-30 Σεπτεμβρίου), που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπου η αρμονική συνεργασία γιατρού και φαρμακοποιού μπορεί να βελτιώσει άμεσα τις παρεχόμενες προς τον πολίτη υπηρεσίες που αφορούν το φάρμακο και να μειώσει την ταλαιπωρία του. 

    Ο κ. Βαλτάς εξαρχής στην τοποθέτησή τους τόνισε την ανάγκη συνεργασίας γιατρών και φαρμακοποιών, σημειώνοντας ότι το υγειονομικό μας σύστημα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται, προσαρμόζεται, και χρειάζεται τη συνεργασία όλων των επιστημονικών του κρίκων.

    Στη συνέχεια μίλησε για τον κομβικό ρόλο των φαρμακοποιών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κι έφερε παραδείγματα από την πρόσφατη εμπειρία της πανδημίας που, όπως είπε, ανέδειξε έμπρακτα αυτό το γεγονός.

    Υποστήριξε ότι η καθημερινή πρακτική των φαρμακοποιών της κοινότητας «συνοδεύεται από βαθιά ευθύνη – επιστημονική, κοινωνική αλλά και οικονομική» κι στάθηκε ιδιαίτερα στο πόσο σημαντικό είναι οι πολίτες για τους ίδιους, τη δημόσια υγεία αλλά και το σύστημα υγείας να ακολουθούν σωστά τη φαρμακοθεραπεία τους.

    Υπενθύμισε επίσης ότι οι φαρμακοποιοί βρίσκονται παντού στην Ελλάδα ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, όπου δεν υπάρχει κάποια άλλη δομή υγείας πέρα από το φαρμακείο, όπως και το ότι έχουν συμβάλλει αποφασιστικά ως σταθερός συνεργάτης του ΕΟΠΥΥ στο ότι   στηρίχθηκε και άνθισε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η άυλη συνταγογράφηση, ο τακτικός έλεγχος των συνταγών και το ηλεκτρονικό σύστημα διασυνοριακής εκτέλεσης των συνταγών, συμβάλλοντας με την ορθολογική διαχείριση της φαρμακευτικής δαπάνης, στην προστασία της βιωσιμότητας του συστήματος και τελικά των οικονομικών της πολιτείας, χωρίς ωστόσο «να επιτρέπουμε εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες!» καθώς όπως σημείωσε –κάτι που κάποιος μπορεί να πει ότι έχει να κάνει και με το θέμα της διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και την υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί για την επαναφορά τους στα φαρμακεία της κοινότητας- «ο φαρμακοποιός είναι σε τελική ανάλυση πάντα αυτός που εξασφαλίζει ότι το σωστό φάρμακο φτάνει στον σωστό ασθενή έγκαιρα, με ελεγχόμενο κόστος και ασφάλεια».

    Τέλος ο κ. Βαλτάς αναφέρθηκε και στις προσπάθειες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφορικά με τους Εμβολιασμούς ενηλίκων, όπου όπως είπε υπάρχει «ένα ανοικτό πεδίο συνεργασίας με τους άλλους συνδικαλιστικούς  φορείς των υγειονομικών» όπως επίσης και με τις ιατρικές επιστημονικές εταιρίες για να συμβάλλουν οι φαρμακοποιοί από κοινού με τους γιατρούς στη διαχείριση υπέρτασης, στη συμβουλευτική για κάπνισμα αλλά και γενικά για τα χρόνια νοσήματα ξεκινώντας από την εκπαίδευση για το Alzheimer και σε βάθος χρόνου σε δράσεις ενημέρωσης του κοινού σχετικά με το σακχαρώδη διαβήτη, τη δυσλιπιδαιμία καθώς και την παχυσαρκία.

    Στο στρογγυλό τραπέζι εκτός του κ. Βαλτά μετείχαν επίσης οι κ.κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος Πρόεδρος, Πανελλήνιου Ιατρικού Σύλλογου, Γρηγόρης Καρέλος Πρόεδρος, EΦΕΧ – Σύνδεσμος Εταιριών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης,  Μέμη Τσεκούρα Αντιπρόεδρος, Ένωσης Ασθενών Ελλάδος και οι κ.κ.  Ζαχαρίας Ραγκούσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Pfizer Hellas και Ευάγγελος Καλαμάκης Διευθύνων Σύμβουλος, Sofmedica Group. Συντονιστής ήταν ο κ. Δημήτρης Μπούμπας Πρόεδρος, ΚεΣΥ. Καθηγητής Παθολογίας και Ρευματολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Η εισήγηση του Προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει ως εξής :

    « Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

    Ευχαριστώ θερμά το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την πρόσκληση να συμμετάσχω στο σημαντικό αυτό Συνέδριο.

    Το θέμα που συζητούμε σήμερα –ο ρόλος των ιατρών και των φαρμακοποιών στο ελληνικό υγειονομικό σύστημα– είναι καίριο για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας υγείας.

    Γιατί το υγειονομικό μας σύστημα δεν είναι απλώς ένα δίκτυο δομών, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται, προσαρμόζεται, και χρειάζεται τη συνεργασία όλων των επιστημονικών του κρίκων.

    Ανάμεσα σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, ο φαρμακοποιός, κατέχει ένα ιδιαίτερο και θεμελιώδη ρόλο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία.

    Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πυκνότερα δίκτυα φαρμακείων στην Ευρώπη, σχεδόν 11.000 φαρμακεία, κατανεμημένα ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία (ορεινά χωρία, νησιά κλπ). Αυτό μεταφράζεται σε καθολική, εύκολη και άμεση πρόσβαση του πολίτη σε υπηρεσίες υγείας.

    Η πρόσφατη εμπειρία της πανδημίας ανέδειξε έμπρακτα αυτό το γεγονός. Συμμετείχαμε δυναμικά στον εμβολιασμό του πληθυσμού,

    Διενεργήσαμε εκατομμύρια rapid tests,

    Υποστηρίξαμε την ορθή και απρόσκοπτη διάθεση των φαρμάκων, σε συνθήκες ανεπανάληπτων ελλείψεων, ακόμη και σε πολύ βασικές κατηγορίες φαρμάκων.

    Σταθήκαμε δίπλα στους Έλληνες πολίτες ακόμη και όταν όλες οι δομές υγείας ήταν κλειστές αντιμετωπίζοντας τους προσωπικούς μας φόβους, όταν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες οι φαρμακοποιοί θρηνούσαν θύματα καθημερινά στις τάξεις τους.

    Αυτές οι δράσεις δεν ήταν συγκυριακές. Είναι η φυσική συνέχεια του καθημερινού μας ρόλου που επιδεικνύουμε καθημερινά.

    • Παρέχουμε επιστημονική συμβουλή,
    • Ενημερώνουμε και εκπαιδεύουμε τους ασθενείς στην ορθή λήψη της θεραπείας,
    • Συμμετέχουμε στη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων και στην πρόληψη επιπλοκών. Συμβάλλοντας επίσης στην πρώιμη ανίχνευση των ασθενειών.

    Το φαρμακείο τελικά αποτελεί την πλέον προσβάσιμη πύλη στο σύστημα υγείας, χωρίς ραντεβού, χωρίς λίστες αναμονής. Και αυτή η εγγύτητα στον πολίτη είναι κοινωνικό μας κεφάλαιο στο οποίο οφείλουμε τον απόλυτο σεβασμό.

    Έτσι η καθημερινή πρακτική μας συνοδεύεται από βαθιά ευθύνη – επιστημονική, κοινωνική αλλά και οικονομική.

    Η φαρμακευτική πρακτική στη χώρα μας είναι θεμελιώδης πράξη προαγωγής και διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Ο φαρμακοποιός ελέγχει την ασφάλεια κάθε θεραπευτικού σχήματος, παρακολουθεί πιθανές αλληλεπιδράσεις, ενημερώνει και εκπαιδεύει για σωστή χρήση. Συμβάλλει ουσιαστικά στον περιορισμό της πολυφαρμακίας και της μικροβιακής αντοχής. Καθώς επίσης συμβάλει στην συμμόρφωση των ασθενών στη φαρμακευτική τους αγωγή.

    Έχουμε αναρωτηθεί άραγε πόσοι ασθενείς από αυτούς για τους οποίους το κράτος πληρώνει πανάκριβες εξετάσεις, ιατρικές επισκέψεις, νοσηλείες κ.ο.κ. στο τέλος αφού λάβουν τα φάρμακά τους δεν τα χρησιμοποιούν σωστά με αποτέλεσμα να είναι αναποτελεσματικά; Είναι πραγματικά ένα μεγάλο ποσοστό όπως φανερώνει η βιβλιογραφία!  

    Και οι υπηρεσίες των φαρμακείων δεν αφορούν μόνο τους προνομιούχους, αφορούν κυρίως τους πιο ευάλωτους. Σε κάθε γειτονιά, νησί ή ορεινό χωριό, το φαρμακείο είναι σημείο στήριξης, υγείας, υγειονομικής εκπαίδευσης και φροντίδας. Η πρόσβαση όλων σε φάρμακα και υπηρεσίες υγείας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη αξία.

    Οι φαρμακοποιοί επίσης αποτελέσαμε και αποτελούμε το σταθερό συνεργάτη του ΕΟΠΥΥ. Στις δικές μας πλάτες στηρίχθηκε και άνθισε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σε εμάς στηρίζεται η άυλη συνταγογράφηση, ο τακτικός έλεγχος των συνταγών και το ηλεκτρονικό σύστημα διασυνοριακής εκτέλεσης των συνταγών. Με την ορθολογική διαχείριση της φαρμακευτικής δαπάνης, προστατεύουμε τη βιωσιμότητα του συστήματος και τελικά τα οικονομικά της πολιτείας. Προσέξτε όμως, χωρίς να επιτρέπουμε εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες!

    Ο φαρμακοποιός είναι σε τελική ανάλυση πάντα αυτός που εξασφαλίζει ότι το σωστό φάρμακο φτάνει στον σωστό ασθενή έγκαιρα, με ελεγχόμενο κόστος και ασφάλεια.

    Το όραμα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι ένα σύγχρονο, ασθενοκεντρικό, ψηφιακά διασυνδεδεμένο σύστημα υγείας, όπου γιατροί και φαρμακοποιοί συνεργάζονται ισότιμα και συμπληρωματικά.

    Στοχεύουμε στην πλήρη ψηφιοποίηση, την αποϋλοποίηση των συνταγών και στη διαλειτουργικότητα του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Επιδιώκουμε την επικοινωνία με ιατρούς μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ώστε να είναι εφικτή η ανταλλαγή δεδομένων για καλύτερη παρακολούθηση της θεραπείας και αντιμετώπιση των ελλείψεων. Οφείλει ο γιατρός να μπορεί να ενημερώνεται αυτόματα όταν ένα φάρμακο είναι σε έλλειψη και να μπορεί να συνεργάζεται ηλεκτρονικά ώστε να μειώνεται η ταλαιπωρία των ασθενών και να δίνονται λύσεις σε πραγματικό χρόνο.

    Ταυτόχρονα συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειές μας αναφορικά με τους Εμβολιασμούς ενηλίκων. Εμείς ως ΠΦΣ έχουμε κηρύξει τον πόλεμο στην παραπληροφόρηση και σχεδιάζουμε πλήθος δράσεων (εδώ λες για το συνέδριο σποτ κλπ), ενώ όπως γνωρίζετε τα τελευταία 7 – 8 χρόνια είμαστε ο μόνος φορέας που το πράττει συστηματικά. Και εδώ είναι και ένα ανοικτό πεδίο συνεργασίας με τους άλλους συνδικαλιστικούς  φορείς των υγειονομικών.

    Δηλώνουμε επίσης έτοιμοι, μαζί με τις ιατρικές επιστημονικές εταιρίες να συμβάλουμε στη διαχείριση υπέρτασης, στη συμβουλευτική για κάπνισμα αλλά και γενικά για τα χρόνια νοσήματα ξεκινώντας από την εκπαίδευση για το Alzheimer. Έχουμε ήδη κάνει αρκετές ενημερωτικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια και συνεχίζουμε το διάλογο στην κατεύθυνση διαμόρφωσης των πιθανών υπηρεσιών που θα παρέχουν τα φαρμακεία σε αυτούς τους τομείς.

    Δεν σταματάμε όμως εκεί, ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός μας περιλαμβάνει αντίστοιχες δράσεις σχετικά με το σακχαρώδη διαβήτη, τη δυσλιπιδαιμία καθώς και την παχυσαρκία.

    Και όλα τα παραπάνω στηρίζονται σε μια σημαντικότατη βάση τη δια βίου εκπαίδευση. Είναι κοινός τόπος ότι η ανθρώπινη γνώση εξελίσσεται διαρκώς, ιδίως στον τομέα της υγείας και ο φαρμακοποιός οφείλει να είναι συνεχώς επιστημονικά ενημερωμένος. Επί των ημερών μας ο φορέας δια βίου εκπαίδευσης των φαρμακοποιών αριθμεί πάνω από 10000 μέλη τα οποία παρακολουθούν με μεγάλη προθυμία τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Προγράμματα σχεδιασμένα με εξαιρετικούς όρους ποιότητας που εποπτεύονται στο σύνολό τους από καταξιωμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

    Ωστόσο για να πετύχει το όραμα αυτό, απαιτείται σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με όλους τους επαγγελματίες υγείας και ειδικότερα με τον ιατρικό κόσμο.

    Για εμάς είναι σαφές ότι ο ιατρός καθορίζει τη διάγνωση και τη θεραπευτική στρατηγική. Η δουλειά του φαρμακοποιού αφορά το διάστημα πριν ο ασθενής επισκεφθεί τον ιατρό καθώς και τις πράξεις που πρέπει να γίνουν αφού φύγει από τον ιατρό. Είναι δηλαδή επίσης σαφές ότι ο φαρμακοποιός εγγυάται την ορθή εκτέλεση των ιατρικών συνταγών και την καθημερινή υποστήριξη του ασθενούς στα θέματα που άπτονται στης φαρμακευτικής αγωγής.

    Είμαστε δηλαδή προσηλωμένοι σε μια σύγχρονη, διεπιστημονική φροντίδα με κέντρο τον ασθενή . Είναι άλλωστε αποδεδειγμένο ότι την ορθή συνταγογράφηση έως τη συμμόρφωση στη θεραπεία, η συνεργασία ιατρού και φαρμακοποιού οδηγεί σε καλύτερα κλινικά αποτελέσματα και χαμηλότερο κόστος για το δημόσιο σύστημα υγείας.

    Ωστόσο η πρόοδος προϋποθέτει σαφές θεσμικό πλαίσιο και σαφώς καθορισμένες αρμοδιότητες και επαγγελματικά όρια.

    Ζητούμε θεσμοθέτηση των υπηρεσιών υγείας στο φαρμακείο και την ανάλογη αποζημίωση τους.

    Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του πολίτη να προμηθεύεται τα φάρμακά του με ασφάλεια και επιστημονική ευθύνη, εντός των φαρμακείων, αποτρέποντας πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, όπως η ανεξέλεγκτη διανομή φαρμάκων από μη εξειδικευμένες επιχειρήσεις (κούριερ κλπ).

    Επιδιώκουμε σταθερή φαρμακευτική πολιτική, που θα διασφαλίζει βιωσιμότητα για το σύστημα και προβλεψιμότητα για όλους τους εμπλεκόμενους.

    Κυρίες και κύριοι,

    Ο ρόλος ιατρών και φαρμακοποιών δεν είναι απλώς παράλληλος. Είναι συμπληρωματικός και αλληλένδετος.

    Μαζί μπορούμε

    • να ενισχύσουμε την πρόληψη,
    • να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα των θεραπειών,
    • να κάνουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας βιώσιμο, δίκαιο και αποτελεσματικό.

    Ο κοινός μας στόχος είναι ξεκάθαρος:

    Υγεία για κάθε πολίτη.

    Η συνεργασία μας δεν είναι απλώς επιθυμητή· είναι απαραίτητη για την επόμενη μέρα της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

    Σας ευχαριστώ.»

    Απόστολος Βαλτάς Διανομή ΦΥΚ κατ' οίκον ΕΟΠΥΥ ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΠΦΣ ΠΦΥ Φαρμακείο Φαρμακοποιοί
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Προσωπικός Γιατρός: Ξεμπλοκάρει η πληρωμή των φαρμακείων μετά από δυόμισι χρόνια

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΦΣ: Τέλος ΣΣΥ και τιμολόγια στην υποβολή λογαριασμών των φαρμακείων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Θετική εξέλιξη η μεταβατική προσαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου σύμφωνα με τον ΙΣΠ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Διευκρινίσεις έδωσε ο ΕΟΠΥΥ για τις παροχές υγείας στους εγγεγραμμένους στο Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΦΣ για παράνομες «ενδοφλέβιες θεραπείες» που προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΦΣ: Τα συχνότερα λάθη που «μπλοκάρουν» την προκαταβολή 95% στα φαρμακεία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δήμος Μετεώρων: Επένδυση στην υγεία με έμφαση στην πρόληψη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΦΣ: Υποχρεωτική η απασχόληση αδειούχων φαρμακοποιών στα φαρμακεία πολυϊδιοκτησίας που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΟΕΡΓΙ: Εξώδικα σε ΗΔΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ για τους ελέγχους στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΦΣ: Επανεκκινεί τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα για την παχυσαρκία – Πώς θα πληρωθούν τα φαρμακεία για Μάιο και Ιούνιο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΟΠΥΥ: Χωρίς διακοπή οι κατ’ οίκον αποστολές Φαρμάκων Υψηλού Κόστους καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Με αναφορά σε ρεπορτάζ του DailyPharmaNews η ανταπάντηση του ΠΦΣ στην εταιρεία που κατήγγειλε για απαράδεκτο τρόπο διάθεσης σκευάσματός της

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η μάχη για την προσβασιμότητα στις θεραπείες γονιμότητας: Στο στόχαστρο του φαρμακευτικού κόσμου οι πρακτικές της εταιρείας Merck 

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τι σηματοδοτεί η συνάντηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Ηρακλείου και Ρεθύμνου με Συλλόγους Ασθενών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ψηφιακό αποθετήριο: Νέο τοπίο στις εργαστηριακές εξετάσεις και τις αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ από τον Σεπτέμβριο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Θ. Σκυλακάκης: Υπάρχουν 2-3 φαρμακευτικές εταιρείες με συγκλονιστικά παραβατική συμπεριφορά – Κάποια πρέπει να τιμωρηθεί

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Γ. Πατούλης: «Ο ΙΣΑ παρεμβαίνει άμεσα σε ζητήματα που δημιουργούν οικονομικές αδικίες σε βάρος των ιατρών»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ο ΠΦΣ καταγγέλλει εταιρεία κυρίαρχη στο χώρο της εξωσωματικής για απαράδεκτο τρόπο διάθεσης σκευάσματός της

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η νόσος του Πάρκινσον κοστίζει στην Ευρώπη 22,8 δισ. ευρώ ετησίως

    28/08/20263 Mins Read
    Η νόσος του Πάρκινσον κόστισε 22,8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019 στις ευρωπαϊκές χώρες, ποσό που σε τιμές 2025 αντιστοιχεί σε 28,8 δισεκατομμμύρια ευρώ

    Ιός του Δυτικού Νείλου: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πώς προστατευόμαστε

    28/08/2026

    Περισσότερα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με έως 31% υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη

    28/08/2026

    Οσφυαλγία & αυχεναλγία: Το τίμημα της ξαπλώστρας

    28/08/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Η νόσος του Πάρκινσον κοστίζει στην Ευρώπη 22,8 δισ. ευρώ ετησίως
    • Ιός του Δυτικού Νείλου: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πώς προστατευόμαστε
    • Περισσότερα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με έως 31% υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη
    • Οσφυαλγία & αυχεναλγία: Το τίμημα της ξαπλώστρας
    • Ιός του Δυτικού Νείλου: Έκτακτη επιχείρηση καταπολέμησης κουνουπιών σε 10.000 στρέμματα στην Ανατολική Αττική
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.