Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Εθελοντική ιατρική παρέμβαση στην Αμοργό

    06/02/2026

    Ερωτηματικά σε φαρμακοποιούς προκαλεί η αναφορά του ΠΙΣ σε εκατέρωθεν «ακραίες ρητορικές»

    06/02/2026

    EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

    06/02/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Εθελοντική ιατρική παρέμβαση στην Αμοργό

      06/02/2026

      Ερωτηματικά σε φαρμακοποιούς προκαλεί η αναφορά του ΠΙΣ σε εκατέρωθεν «ακραίες ρητορικές»

      06/02/2026

      EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

      06/02/2026

      ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

      06/02/2026

      Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ

      06/02/2026
    • Επιστημονικα

      Εμβόλιο HPV: Ανοίγει ο δρόμος για λιγότερα τεστ Παπ

      06/02/2026

      Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι κάτοικοι της Μέσα Μάνης αποτελούν μια μοναδική γενετική «νησίδα» στην Ευρώπη

      04/02/2026

      Η Χειρουργική Ογκολογία ως αιχμή του δόρατος στη μάχη για την επιβίωση

      03/02/2026

      Ισπανία: Ιστορική μεταμόσχευση προσώπου από δωρήτρια που επέλεξε την υποβοηθούμενη ευθανασία

      03/02/2026

      Κληρονομικό Αγγειοοίδημα: Πράσινο φως από την ΕΕ για την πρώτη RNA θεραπεία για την πρόληψη των κρίσεων

      02/02/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Μ. Θεμιστοκλέους: Προχωράμε άμεσα σε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

      06/02/2026

      Ειρ. Αγαπηδάκη: Η πρόληψη σώζει ζωές – Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» αλλάζει τον τρόπο που προστατεύουμε την υγεία μας

      05/02/2026

      Υπουργείο Υγείας: πρόληψη μπροστά, στελέχωση με «ιεράρχηση», φάρμακο σε πιο σφιχτό πλαίσιο

      05/02/2026

      Χαιρετισμός του Ά. Γεωργιάδη σε Ημερίδα του ΕΟΦ – Αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του στη φαρμακευτική πολιτική

      04/02/2026

      Από τον Φάκελο στο Smartphone: Η ψηφιακή «επανάσταση» στην Ογκολογία και οι νέες υποδομές του 2026

      04/02/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Φαρμακειο » Αποφασισμένοι οι φαρμακοποιοί να διεκδικήσουν την επιστροφή των ΦΥΚ στα φαρμακεία
    Φαρμακειο

    Αποφασισμένοι οι φαρμακοποιοί να διεκδικήσουν την επιστροφή των ΦΥΚ στα φαρμακεία

    11/05/2023Updated:11/07/20248 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Το σημερινό καθεστώς, όπως υποστηρίζουν, εξυπηρετεί τις φαρμακευτικές εταιρείες. Δεν θέλουν καμία αντιπαράθεση με τους συναδέλφους φαρμακοποιούς των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, αντίθετα πιστεύουν ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί με την όποια κυβέρνηση προκύψει ως θέμα προτεραιότητας.

    Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

    Ελάφρυνση του έργου των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ασθενών που χρειάζεται να λαμβάνουν στην ώρα τους τη φαρμακοθεραπεία χωρίς να ταλαιπωρούνται και χωρίς να αγωνιούν, μέσα από τη σταδιακή εκλογίκευση συνολικά μίας διαδικασίας που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη, βλέπουν οι φαρμακοποιοί στην πρότασή τους για τη μεταφορά ενός αριθμού των προς διάθεση «ΦΥΚ» μέσα από το κανάλι των ιδιωτικών φαρμακείων.

    Οι φαρμακοποιοί της κοινότητας δεν έχουν καμία απολύτως πρόθεση να απαντήσουν στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ που στρέφεται κατά των όσων ανέφερε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς, περί ανάγκης επαναφοράς των λεγόμενων Φαρμάκων Υψηλού Κόστους στα φαρμακεία της κοινότητας σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση Έρευνας για την ικανοποίηση του κοινού από τις υπηρεσίες στα φαρμακεία αλλά και της πρότασης που κατέθεσε ο ΠΦΣ στο Υπουργείο Υγείας για τις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προσφέρονται από τα ελληνικά φαρμακεία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του DailyPharmaNews η πρόθεση του ΠΦΣ για τα ΦΥΚ, όπως αυτή εκφράστηκε στη διάρκεια της εν λόγω συνέντευξης Τύπου, είναι η επαναφορά μέρους αυτών στα ιδιωτικά φαρμακεία και θα είναι μια από τις σημαντικότερες διεκδικήσεις των φαρμακοποιών από την επομένη κυβέρνηση.

    Παρόλο που η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ,  η οποία απαντώντας στα περί κακών υπηρεσιών που προσφέρουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με υπερβολικό κόστος, αφήνει σοβαρές αιχμές για τη σκοπιμότητα του αγώνα των φαρμακοποιών να επιστρέψει μέρος των ΦΥΚ στα ιδιωτικά φαρμακεία – κατηγορώντας τους ουσιαστικά ότι κινούνται με γνώμονα το κέρδος – οι φαρμακοποιοί δεν θέλουν να μπουν σε κάποια αντιπαράθεση με συναδέλφους τους φαρμακοποιούς.

    Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ υποστήριξαν ότι ο Πρόεδρος του ΠΦΣ στράφηκε κατά της λειτουργίας των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ με τρόπο απαράδεκτο, ατεκμηρίωτο έως και παραπλανητικό, υποστηρίζοντας ότι αντίθετα με τις καταγγελίες, εξυπηρετούν ασφαλισμένους με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό, «σε αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις με σύγχρονα ψυγεία με καταγραφικό θερμοκρασίας ώστε να ειδοποιείται ο φαρμακοποιός για κάθε πρόβλημα, με γεννήτριες σε περίπτωση διακοπής ρεύματος».

    Μάλιστα έθεσαν ερώτημα προς τον πρόεδρο του ΠΦΣ για το «εάν τα ιδιωτικά φαρμακεία είναι υποχρεωμένα να έχουν τέτοιο εξοπλισμό». Άσκησαν δε κριτική στη θέση του κ. Βαλτά ότι τα ΦΥΚ αξίας έως 250 ευρώ, θα πρέπει να διακινούνται αποκλειστικά από τα ιδιωτικά φαρμακεία και όχι από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ λέγοντας ότι «μόνο για αυτά τα σκευάσματα είναι κακές οι υπηρεσίες μας;»

    Συνέχισαν δε, υπερασπιζόμενοι το έργο τους λέγοντας ότι δεν έχουν το περιθώριο να «ρισκάρουν» τη φαρμακευτική αγωγή των προσερχόμενων, σε πρωινό ή απογευματινό ωράριο στα Φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συμπολιτών τους, πασχόντων από σοβαρά χρόνια ή και απειλητικά για τη ζωή τους νοσήματα, στα παιχνίδια της αγοράς και του κέρδους.

    Αντίθετα, όπως υποστηρίζουν αυτοί οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στη φαρμακευτική αγωγή τους, συνεχώς και αδιαλείπτως, ανεξαρτήτως κόστους, χωρίς το φόβο των ελλείψεων (όπως συχνά συμβαίνει στα ιδιωτικά φαρμακεία, σε αντίθεση με τα Φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), χωρίς καμία συμμετοχή στη δαπάνη, για όλα τα νοσήματα (κάτι που δεν θα ισχύει στα ιδιωτικά φαρμακεία) αλλά και με τη δυνατότητα παραλαβής φαρμάκων για δύο και τρεις μήνες (όπως μόνο τα Φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μπορούν να διαθέσουν)».

    Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζουν δε ότι, ακόμη κι εάν υπάρξει ρύθμιση τα ΦΥΚ θα δίνονται στους πολίτες από τα φαρμακεία της γειτονιάς, αυτό στην πράξη δεν θα συμβεί καθώς, όπως λένε είναι γνωστό από το παρελθόν, πώς  μόνο κάποια φαρμακεία  θα κάνουν υψηλούς τζίρους σε ΦΥΚ, εις βάρος φαρμακείων της γειτονιάς.

    Σε ό,τι αφορά το κόστος της διακίνησης των ΦΥΚ μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ οι εργαζόμενοι του Οργανισμού στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι οι μελέτες κόστους που επικαλείται ο ΠΦΣ  «αποκρύπτεται το γεγονός ότι ο Οργανισμός, ακριβώς επειδή διαθέτει τα φάρμακα αυτά μέσω των Φαρμακείων του και όχι μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων εξοικονομεί ετησίως περί τα 160.000.000 €,  με την αγορά των φαρμάκων από τις εταιρείες σε νοσοκομειακή τιμή -5%, με τις κατά καιρούς εκπτώσεις των εταιρειών προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τις συμφωνίες μέσω  διαπραγμάτευσης,  αλλά και με το δημόσιο έλεγχο που ασκεί στη διάθεση τους».

    Και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ καταλήγουν: «Αδίκως ανησυχείτε, κύριοι εκπρόσωποι του ΠΦΣ, τα ΦΥΚ βρίσκονται σε καλά χέρια! Δεν είναι ανάγκη μετά από τόσα χρόνια να εξαθλιώσουμε ευπαθείς ομάδες ασφαλισμένων στο όνομα του εφήμερου κέρδους φαρμακοποιών και φαρμακέμπορων. Δεν θα επιτρέψουμε εικόνες ντροπής με τους ασθενείς να γυρίζουν τα ιδιωτικά φαρμακεία για να βρουν αναγκαία για τη ζωή τους φάρμακα και πληρώνοντας υπέρογκα ποσά ως συμμετοχή».

    ΠΦΣ:  Καμία αντιπαράθεση με τους συναδέλφους

    Όπως προαναφέρθηκε, παρά τις αιχμές αυτές που αφήνει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία, ο κλάδος ουσιαστικά θέλει να μείνει μακριά από την όποια αντιπαράθεση, θεωρώντας ότι δεν έχει καμία ουσία, ειδικά όταν απέναντι υπάρχουν συνάδελφοι που προσπαθούν να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα από 23 φαρμακεία.

    Γι’ αυτούς είναι ένα θέμα που εάν εξετάσει κανείς πώς και γιατί ξεκίνησε μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

    Σε όλον τον κόσμο, τα φάρμακα ειδικού χειρισμού, όπως αναφέρονται στην Ευρώπη, χορηγούνται είτε από τα ιδιωτικά φαρμακεία είτε από τα νοσοκομεία. Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είναι κάτι που υπάρχει μόνο στη χώρα μας. Θεωρείται ελληνική πρωτοτυπία και πανευρωπαϊκό παράδοξο!

    Υπενθυμίζουν άλλωστε ότι ήδη έχουν υπογραφεί δύο Μνημόνια συνεργασίας ανάμεσα στην πολιτεία και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, με σκοπό να προωθηθεί η διάθεσή τους μέσα από τα ιδιωτικά φαρμακεία, γεγονός που αποδεικνύει ότι και για την πολιτεία μία τέτοια εξέλιξη επιβάλλεται να γίνει, αντιμετωπίζοντας μία στρέβλωση στη διακίνηση του φαρμάκου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του Έλληνα ασθενή.

    Ό,τι συμβαίνει σήμερα ουσιαστικά, όπως υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί, εξυπηρετεί μόνο τη φαρμακοβιομηχανία, η οποία για τα φάρμακα υψηλού κόστους που διακινούνται μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ δεν καταβάλλει clawback. Αυτός κατά την άποψή τους είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο λειτουργούν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπως και ο λόγος που φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία επί σειρά ετών διακινούνταν από τα φαρμακεία, αποφάσισαν οι φαρμακευτικές εταιρείες το τελευταίο διάστημα να τα διακινούν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ταλαιπωρώντας εκατοντάδες ασφαλισμένους οι οποίοι είναι πλέον αναγκασμένοι να τα προμηθεύονται από 23 σημεία σε όλη την Ελλάδα και όχι από τα 11.000 φαρμακεία. Σε αυτή τη λογική άλλωστε φάρμακα των 50 και των 100 ευρώ βαφτίζονται, όπως λένε, Φάρμακα Υψηλού Κόστους, προκειμένου να διακινούνται μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, όπως συμβαίνει παραδόξως και για τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης ή τα χρησιμοποιούμενα φάρμακα κατά την αιμοκάθαρση, για τα οποία υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς συμμετοχή.

    Με την αγορά αυτών των φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία στην ίδια τιμή που τα προμηθεύεται ο Οργανισμός, με τον έλεγχο και την εφαρμογή συστήματος διπλών κωδικών για αυτά τα σκευάσματα ώστε να ιχνηλατούνται, διασφαλίζεται πλήρως το κρατικό συμφέρον, η διάθεση των σκευασμάτων αυτών χωρίς τον κίνδυνο δημιουργίας ελλείψεων, όπως και η διάθεσή τους χωρίς συμμετοχή για τους ασφαλισμένους.

    Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι η απολύτως τεκμηριωμένη, κοστολογημένη πρόταση που έχουν καταθέσει για το ζήτημα αυτό στο Υπουργείο Υγείας η οποία δεν ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ – και η οποία αφορά τα φάρμακα κόστους μέχρι τα 250 ευρώ – θα λύσει το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται για όλους αυτούς τους χιλιάδες ασθενείς, που εξυπηρετούνται από τον πολύ μικρό αριθμό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

    Άλλωστε, όπως λένε, δεν θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να καταθέσουν μία πρόταση ατεκμηρίωτη που θα εξέθετε έναν ολόκληρο κλάδο στα μάτια των ασθενών και επομένως οι ίδιοι είναι οι πρώτοι που θα φρόντιζαν να αποδειχθεί το δίκαιο του αιτήματός τους προς το όφελος των ασθενών και του συστήματος υγείας.

    Ο κ. Βαλτάς είχε τονίσει κατά τη διάρκεια της αναφοράς του στο συγκεκριμένο θέμα κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο ΠΦΣ, ότι «η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να λύσει επιτέλους αυτό το διαχρονικό πρόβλημα. Τα φαρμακεία απέδειξαν ότι μπορούν να αποσυμφορήσουν το σύστημα για να καταργηθούν οι ουρές της ντροπής», όπως τις ονόμασαν οι πολιτικοί.

    Η επιστροφή των φαρμάκων μέχρι 250 ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία, αφορά ένα σχεδόν 35-40% του συνόλου αυτών των φαρμάκων και οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι αυτό θα είναι ένα καλό βήμα αποσυμφόρησης των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ ώστε πράγματι να μπορούν να προσφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, να σταματήσει η συσσώρευση καινοτόμων φαρμάκων αποκλειστικά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και η γιγάντωση του κύκλου εργασιών τους, που θα επιφέρει νέες αχρείαστες κρατικές επενδύσεις, με όφελος αποκλειστικά και μόνο της φαρμακοβιομηχανίας.

    Οι φαρμακοποιοί άλλωστε, όπως προκύπτει και από τη μελέτη του κ. Κυριάκου Σουλιώτη, έχουν αποκτήσει μία σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη/ασθενή ακριβώς επειδή στο επίκεντρο της φροντίδας τους έχουν την ικανοποίηση των αναγκών του με όσο το δυνατόν ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας.  Σε αυτό αποφασιστικό ρόλο έχει παίξει και το εκτεταμένο δίκτυο των ιδιωτικών φαρμακείων σε όλη τη χώρα, των 11.000 σημείων ΠΦΥ που αναδείχθηκε ιδιαίτερα η αξία του στη διάρκεια της πανδημίας και έχει διαχρονικά καταστήσει τον φαρμακοποιό για τον πολίτη/ασθενή, σύμβουλο υγείας της διπλανής πόρτας.

    Φαρμακοποιοί ΦΥΚ
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Ερωτηματικά σε φαρμακοποιούς προκαλεί η αναφορά του ΠΙΣ σε εκατέρωθεν «ακραίες ρητορικές»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει από τις 16/2 η διάθεση των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ετοιμάζεται εργαλείο για online παρακολούθηση της πορείας φακέλων αξιολόγησης φαρμάκων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πως τα γραπτά μηνύματα μπορούν να βοηθήσουν τον φαρμακοποιό να πετύχει προσκόλληση του ασθενή στη θεραπεία

    Φαρμακειο

    Την άλλη εβδομάδα, ξεκινά η διανομή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Στο παρά 5’ απετράπη απόφαση του ΠΦΣ για άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους ΥΠΕΘΑ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δ. Μακριδάκη: Απογοήτευση για την αντιμετώπιση του θέματος των προσλήψεων νοσοκομειακών φαρμακοποιών

    Φαρμακειο

    Ποιος είναι ο ρόλος του φαρμακοποιού σήμερα που ο ασθενής πρωταγωνιστεί στη φροντίδα της υγείας του;

    Φαρμακειο

    Γιατί οι φαρμακοποιοί πιστεύουν ότι το φαρμακείο θα επικρατήσει ως κανάλι διάθεσης των ΦΥΚ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Διανυκτέρευση φαρμακείων: Πως λειτουργεί στην υπόλοιπη Ευρώπη και πως αποζημιώνεται ως υπηρεσία

    Φαρμακειο

    Έρχεται αποζημίωση της υπηρεσίας Διανυκτερεύσεων για τους φαρμακοποιούς

    Φαρμακειο

    Που δίνει έμφαση το νέο εγχειρίδιο της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας για τη φαρμακευτική εκπαίδευση

    Φαρμακειο

    H Γερμανία καταγράφει ιστορικό χαμηλό στον αριθμό των φαρμακείων της – Τι δείχνει η έκθεση της ABDA

    Φαρμακειο

    Ζήτημα 2-3 εβδομάδων η διάθεση των ΦΥΚ μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων – ΦΣΘ: Αδικαιολόγητη η  καθυστέρηση 7 μηνών

    Φαρμακειο

    ΦΣΘ: Επτά μήνες σε αναμονή ασθενείς για φαρμακοποιοί για τη διάθεση των ΦΥΚ στα φαρμακεία της γειτονιάς στη Θεσσαλονίκης

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Απ. Βαλτάς: Ποτέ δεν υπήρξε σκέψη από το Υπουργείο Υγείας για άρση της δυνατότητας επιστροφής εμβολίων

    Φαρμακειο

    Δ. Ευγενίδης: Καμία περίπτωση να δεχθούμε το σενάριο μη επιστροφής τριδύναμων αντιγριπκών εμβολίων

    Φαρμακειο

    Αμερικανική μελέτη δείχνει την ανάγκη για υποστήριξη της ψυχικής υγείας όσων εργάζονται στο φαρμακείο

    Φαρμακειο
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Εθελοντική ιατρική παρέμβαση στην Αμοργό

    06/02/20262 Mins Read
    Μια ουσιαστική εθελοντική ιατρική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στην Αμοργό από ομάδα ειδικευμένων ιατρών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους»

    Ερωτηματικά σε φαρμακοποιούς προκαλεί η αναφορά του ΠΙΣ σε εκατέρωθεν «ακραίες ρητορικές»

    06/02/2026

    EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

    06/02/2026

    ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    06/02/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Εθελοντική ιατρική παρέμβαση στην Αμοργό
    • Ερωτηματικά σε φαρμακοποιούς προκαλεί η αναφορά του ΠΙΣ σε εκατέρωθεν «ακραίες ρητορικές»
    • EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης
    • ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα
    • Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.