Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Αρκετά νέα περιστατικά συνεχίζει να καταγράφει η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας

    20/08/2026

    «Ενδοκυτταρικά αντισώματα» σχεδιασμένα με AI ανοίγουν νέους δρόμους για Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

    20/08/2026

    Ανάκληση προϊόντων «ΠΙΑΤΑ, ΔΟΧΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΕΤ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΜΠΑΜΠΟΥ»

    20/08/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Αρκετά νέα περιστατικά συνεχίζει να καταγράφει η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας

      20/08/2026

      «Ενδοκυτταρικά αντισώματα» σχεδιασμένα με AI ανοίγουν νέους δρόμους για Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

      20/08/2026

      Ανάκληση προϊόντων «ΠΙΑΤΑ, ΔΟΧΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΕΤ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΜΠΑΜΠΟΥ»

      20/08/2026

      Σουηδία: Σπάνια έξαρση ιλαράς έπειτα από ένα φεστιβάλ

      20/08/2026

      Επιπλέον 1.243 θάνατοι στη Γαλλία κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα του Ιουλίου

      20/08/2026
    • Επιστημονικα

      «Ενδοκυτταρικά αντισώματα» σχεδιασμένα με AI ανοίγουν νέους δρόμους για Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

      20/08/2026

      Ορόσημο στην ογκολογία: Θετικά αποτελέσματα Φάσης 3 για το εξατομικευμένο mRNA «εμβόλιο» Moderna και Merck κατά του μελανώματος

      19/08/2026

      Γιατί ο εγκέφαλός σας παίρνει ξανά και ξανά τις ίδιες αποφάσεις – ακόμη κι όταν υπάρχουν καλύτερες επιλογές

      14/08/2026

      Μια απρόσμενη τριπλή θεραπεία εξάλειψε πλήρως τον HIV σε νεογέννητα πρωτεύοντα

      14/08/2026

      Το ψηφιακό «τεστ» CheckED που χαρτογραφεί την έκθεσή μας στις χημικές ουσίες στο σπίτι και στη δουλειά

      14/08/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Γεωργιάδης: Γιατρός από το Ασκληπιείο Βούλας στην Κάλυμνο – «Τα κίνητρα για τα περιφερειακά νοσοκομεία λειτουργούν»

      12/08/2026

      Μόνιμη εθνική πολιτική το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» έως το 2030 με κάλυψη από τον Τακτικό Προϋπολογισμό

      01/08/2026

      Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα δεδομένα υγείας – Τι αλλάζει

      31/07/2026

      Ψηφιακό αποθετήριο: Νέο τοπίο στις εργαστηριακές εξετάσεις και τις αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ από τον Σεπτέμβριο

      30/07/2026

      Υπουργείο Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση της εμπειρίας των ασθενών σε ογκολογικά και παιδιατρικά νοσοκομεία

      28/07/2026
    • Ασθενεις

      Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αμέριστη στήριξη στον Σύλλογο «ΜΙΤΟΣ» – άμεση λύση για τη λειτουργία της Δομής για τον Αυτισμό στην Πάτρα

      30/07/2026

      Χρόνια νοσήματα στις διακοπές, ο ασθενής δεν κάνει διάλειμμα από τη θεραπεία του

      24/07/2026

      Σαλμονέλα: Πώς θα καταλάβω ότι έχω μολυνθεί

      24/07/2026

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Οι Ειδικοι » Πρόληψη και προστασία από καλοκαιρινούς κινδύνους
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πρόληψη και προστασία από καλοκαιρινούς κινδύνους

    19/08/20267 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Προστασία από καλοκαιρινούς κινδύνους
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Οι θερινοί μήνες συνδέονται με αυξημένη φυσική δραστηριότητα, ταξίδια και παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες του καλοκαιριού αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων παθολογικών καταστάσεων, ιδιαίτερα όταν δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα.

    «Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται παγκοσμίως αύξηση της συχνότητας, της διάρκειας και της έντασης των κυμάτων καύσωνα, με σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Οι υψηλές θερμοκρασίες σχετίζονται με αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα, κυρίως λόγω θερμικών νοσημάτων, καρδιαγγειακών συμβαμάτων, αναπνευστικών παθήσεων και διαταραχών της νεφρικής λειτουργίας.

    Οι επιπτώσεις αυτές είναι ιδιαίτερα έντονες στους ηλικιωμένους, στα μικρά παιδιά, στις εγκύους και στα άτομα με χρόνια νοσήματα. Επιπρόσθετα, κατά τη θερινή περίοδο αυξάνεται η έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, τα έντομα και οι θαλάσσιοι οργανισμοί, ενώ οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και η κατανάλωση τροφίμων εκτός οικίας ευνοούν την εμφάνιση τροφιμογενών λοιμώξεων.

    δρ Θεόφιλος Σαχινίδης, MD, PhD

    Οι παράγοντες αυτοί αποτελούν σημαντικούς, αλλά σε μεγάλο βαθμό αποτρέψιμους κινδύνους για την υγεία κατά τις καλοκαιρινές διακοπές», αναφέρουν ο δρ Θεόφιλος Σαχινίδης, MD, PhD, Διευθυντής Τμήματος Διεθνών Ασθενών, η κ. Αικατερίνη Μερεντίτη, ο κ. Νικόλαος Νταλέκος και ο κ. Χρήστος Ρωθώνης, Τμήμα Διεθνών Ασθενών Metropolitan Hospital, οι οποίοι απαντούν στο ερώτημα:

    Ποιες είναι, οι συχνότερες παθολογικές καταστάσεις του καλοκαιριού και πώς μπορούν να προληφθούν

    Θερμική καταπόνηση: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πότε απαιτείται ιατρική βοήθεια

    Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δοκιμάζουν τους φυσιολογικούς μηχανισμούς θερμορύθμισης του ανθρώπινου οργανισμού. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η αποβολή της περίσσειας θερμότητας επιτυγχάνεται μέσω της αγγειοδιαστολής του δέρματος και της εφίδρωσης. Όταν όμως η περιβαλλοντική θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή ή συνυπάρχει αυξημένη υγρασία, οι μηχανισμοί αυτοί καθίστανται λιγότερο αποτελεσματικοί, με αποτέλεσμα την προοδευτική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και την εμφάνιση θερμικών νοσημάτων.

    Η αφυδάτωση λόγω αυξημένης εφίδρωσης αποτελεί τη συχνότερη συνέπεια της παρατεταμένης έκθεσης στη ζέστη, καθώς η εφίδρωση αποτελεί τον βασικό μηχανισμό αποβολής θερμότητας από τον οργανισμό. Ωστόσο, μέσω του ιδρώτα δεν χάνονται μόνο υγρά, αλλά και πολύτιμοι ηλεκτρολύτες, κυρίως νάτριο και χλώριο, ενώ σε μικρότερο βαθμό αποβάλλονται κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο.

    Η απώλεια αυτή, όταν δεν αναπληρώνεται επαρκώς, μπορεί να οδηγήσει σε εκδηλώσεις όπως μυϊκές κράμπες, αδυναμία, κόπωση, ζάλη, ορθοστατική υπόταση και, σε σοβαρότερες περιπτώσεις, θερμική εξάντληση ή θερμοπληξία, διαταραχές του καρδιακού ρυθμού ή της νευρολογικής λειτουργίας – καταστάσεις που απαιτούν άμεση νοσοκομειακή αντιμετώπιση.

    Ιδιαίτερα ευάλωτοι είναι οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, οι έγκυες γυναίκες, καθώς και τα άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφρική νόσο ή χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Επιπλέον, αυξημένο κίνδυνο παρουσιάζουν όσοι εργάζονται ή αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και ασθενείς που λαμβάνουν φαρμακευτικές αγωγές όπως διουρητικά, αντιχολινεργικά ή αντιψυχωσικά, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν τη θερμορύθμιση ή την ισορροπία των υγρών. 

    Ενδεικτικά, τα διουρητικά αυξάνουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης και διαταραχών των ηλεκτρολυτών, ενώ αντιυπερτασικά φάρμακα, όπως οι αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύματος της αγγειοτενσίνης (ACE inhibitors) και οι αναστολείς των υποδοχέων της αγγειοτενσίνης II (ARBs), μπορεί υπό συνθήκες έντονης αφυδάτωσης να επηρεάσουν τη νεφρική λειτουργία.

    Επιπλέον, οι αναστολείς SGLT2, που χρησιμοποιούνται ευρέως στη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη και της καρδιακής ανεπάρκειας, αυξάνουν τη διούρηση και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια παρατεταμένης έκθεσης στη ζέστη. Φάρμακα με αντιχολινεργική δράση, καθώς και ορισμένα αντιψυχωσικά και αντικαταθλιπτικά, ενδέχεται να μειώσουν την εφίδρωση και να δυσχεράνουν την αποβολή θερμότητας από τον οργανισμό.

    Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι ασθενείς δεν θα πρέπει να διακόπτουν ή να τροποποιούν μόνοι τους τη φαρμακευτική τους αγωγή κατά τη διάρκεια των διακοπών ή ενός επεισοδίου καύσωνα. Είναι αναγκαία η άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί προσωρινή προσαρμογή της θεραπείας σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. 

    Η πρόληψη βασίζεται στη σωστή αναπλήρωση των υγρών, στην αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας, στη χρήση ελαφρού και ανοιχτόχρωμου ρουχισμού και στην παραμονή σε δροσερούς και κλιματιζόμενους χώρους.

    Η άμεση ιατρική αξιολόγηση είναι απαραίτητη όταν εμφανίζονται συμπτώματα όπως υψηλός πυρετός ή θερμοκρασία σώματος άνω των 40°C, διαταραχές του επιπέδου συνείδησης, έντονη σύγχυση, απώλεια αισθήσεων, επίμονοι έμετοι, σοβαρή αδυναμία, δύσπνοια ή πόνος στο στήθος. Η έγκαιρη αναγνώριση των προειδοποιητικών σημείων μπορεί να αποτρέψει σοβαρές επιπλοκές και να μειώσει σημαντικά τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα που σχετίζονται με τα θερμικά νοσήματα.

    Υπεριώδης ακτινοβολία: Η σημασία της σωστής φωτοπροστασίας

    Η ηλιακή ακτινοβολία αποτελεί βασικό περιβαλλοντικό παράγοντα που επηρεάζει το δέρμα. Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) διακρίνεται κυρίως σε UVA και UVB. Η UVB σχετίζεται περισσότερο με την πρόκληση ηλιακού εγκαύματος και άμεσων βλαβών στο DNA, ενώ η UVA διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα και συμβάλλει στη φωτογήρανση και στη δημιουργία οξειδωτικού στρες (stress).

    Η χρόνια και η έντονη διαλείπουσα έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα όταν προκαλεί εγκαύματα, αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Για τον λόγο αυτόν, η φωτοπροστασία δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στις ημέρες των διακοπών, αλλά να αποτελεί καθημερινή συνήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια των θερινών μηνών.

    Τα βασικά μέτρα περιλαμβάνουν τη χρήση αντηλιακού ευρέος φάσματος (UVA/UVB) με κατάλληλο δείκτη προστασίας (SPF), τη συχνή επαναληπτική εφαρμογή, ιδιαίτερα μετά από κολύμπι ή έντονη εφίδρωση, τη χρήση καπέλου και προστατευτικού ρουχισμού, καθώς και την αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης κατά τις ώρες μέγιστης ηλιακής ακτινοβολίας. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε άτομα που λαμβάνουν φάρμακα με πιθανότητα φωτοευαισθησίας, όπως ορισμένα αντιβιοτικά (π.χ. δοξυκυκλίνη), θειαζιδικά διουρητικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη και άλλα φάρμακα, καθώς μπορεί να εμφανίσουν εντονότερες δερματικές αντιδράσεις μετά την έκθεση στον ήλιο.

    Διατροφή, ασφάλεια τροφίμων και πρόληψη γαστρεντερίτιδας

    Κατά τη διάρκεια των διακοπών παρατηρούνται συχνά αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, με αυξημένη κατανάλωση γευμάτων εκτός σπιτιού, μεγαλύτερη έκθεση σε τρόφιμα που διατηρούνται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και αυξημένη κατανάλωση θαλασσινών. Οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν τον πολλαπλασιασμό μικροοργανισμών στα τρόφιμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο τροφιμογενών λοιμώξεων, με συχνότερες εκδηλώσεις τη διάρροια, το κοιλιακό άλγος, τη ναυτία, τους εμέτους και τον πυρετό. Η πρόληψη βασίζεται σε απλές αλλά σημαντικές αρχές:

    • Σχολαστική υγιεινή των χεριών
    • Κατανάλωση ασφαλούς πόσιμου νερού
    • Αποφυγή τροφίμων που δεν έχουν συντηρηθεί σωστά
    • Ιδιαίτερη προσοχή σε ωμά ή ανεπαρκώς μαγειρεμένα τρόφιμα
    • Αυξημένη φροντίδα στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, ανοσοκατασταλμένοι)

    Η αφυδάτωση που μπορεί να συνοδεύσει μια γαστρεντερίτιδα είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τους θερινούς μήνες, καθώς προστίθεται στις ήδη αυξημένες απώλειες υγρών λόγω ζέστης.

    Θάλασσα και πισίνα: Πρόληψη τραυματισμών και λοιμώξεων

    Η κολύμβηση αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς καλοκαιρινές δραστηριότητες, αλλά συνοδεύεται από ορισμένους πιθανούς κινδύνους. Οι συχνότερες καταστάσεις περιλαμβάνουν την εξωτερική ωτίτιδα («αυτί του κολυμβητή»), μικροτραυματισμούς, τσιμπήματα από θαλάσσιους οργανισμούς και δερματικούς ερεθισμούς.

    Η πρόληψη βασίζεται στην τήρηση κανόνων υγιεινής και την αποφυγή κολύμβησης σε ακατάλληλα ή μολυσμένα νερά. Σε ήπιες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθούν απλά μέτρα, όπως επαρκής ενυδάτωση, τοπική φροντίδα τραυμάτων ή συμπτωματική αγωγή με αναλγητικά και αντιπυρετικά. Η χρήση αντιβιοτικών, κορτιζόνης ή άλλων ειδικών θεραπειών δεν πρέπει να γίνεται χωρίς προηγούμενη ιατρική εκτίμηση, καθώς πολλές καλοκαιρινές λοιμώξεις είναι ιογενείς και δεν ανταποκρίνονται σε τέτοιες θεραπείες.

    Τσιμπήματα εντόμων και άλλοι βιολογικοί κίνδυνοι

    Η αυξημένη παραμονή σε εξωτερικούς χώρους οδηγεί σε μεγαλύτερη έκθεση σε κουνούπια, τσιμπούρια και άλλα έντομα. Εκτός από την τοπική δερματική αντίδραση, ορισμένα έντομα μπορούν να μεταδώσουν λοιμώδη νοσήματα. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα και εποχικές εξάρσεις στη χώρα μας κατά τους θερινούς μήνες. Η πρόληψη περιλαμβάνει τη χρήση κατάλληλων εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών, τη χρήση μακριών ρούχων σε περιοχές με αυξημένη παρουσία εντόμων, καθώς και τον προσεκτικό έλεγχο του δέρματος μετά από δραστηριότητες σε δασικές ή αγροτικές περιοχές.

    Μετά από τσίμπημα απαιτείται ιατρική εκτίμηση όταν εμφανίζονται συμπτώματα όπως έντονο οίδημα, γενικευμένη αλλεργική αντίδραση, δύσπνοια, πυρετός ή επιδείνωση της τοπικής βλάβης.

    «Η θερμική καταπόνηση, η υπεριώδης ακτινοβολία και οι ταξιδιωτικές λοιμώξεις αποτελούν τους τρεις κύριους άξονες κινδύνου της θερινής περιόδου. Οι περισσότερες από αυτές τις καταστάσεις είναι απόλυτα προβλέψιμες και προλήψιμες, εφόσον ο ταξιδιώτης γνωρίζει τους μηχανισμούς που τις προκαλούν και εφαρμόζει συστηματικά τεκμηριωμένα μέτρα πρόληψης. Οι σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες και ιατρικές ανασκοπήσεις υποστηρίζουν σταθερά την έγκαιρη αναγνώριση της θερμικής καταπόνησης, την ορθή φωτοπροστασία και την υπεύθυνη εκπαίδευση των ταξιδιωτών ως τους αποτελεσματικότερους τρόπους μείωσης της νοσηρότητας», καταλήγουν οι ειδικοί.

    Διαβάστε επίσης:

    • Ιδρώτας & διατροφή: Πώς σαμποτάρουν το δέρμα το καλοκαίρι
    • Πώς να γυμνάζεστε με ασφάλεια όταν έχει ζέστη
    • Ήλιος και φάρμακα: όταν η φωτοευαισθησία δεν είναι λεπτομέρεια
    ηλιακή ακτινοβολία Καλοκαίρι Υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Αρκετά νέα περιστατικά συνεχίζει να καταγράφει η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    «Ενδοκυτταρικά αντισώματα» σχεδιασμένα με AI ανοίγουν νέους δρόμους για Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ανάκληση προϊόντων «ΠΙΑΤΑ, ΔΟΧΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΕΤ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΜΠΑΜΠΟΥ»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σουηδία: Σπάνια έξαρση ιλαράς έπειτα από ένα φεστιβάλ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Επιπλέον 1.243 θάνατοι στη Γαλλία κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα του Ιουλίου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ορόσημο στην ογκολογία: Θετικά αποτελέσματα Φάσης 3 για το εξατομικευμένο mRNA «εμβόλιο» Moderna και Merck κατά του μελανώματος

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Όμιλος Qualco: Αναλαμβάνει την ψηφιακή χαρτογράφηση 4.000 ακινήτων του ΕΣΥ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Βόρεια Μακεδονία: Τέσσερις νεκροί και 35 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΦΣ: Τέλος ΣΣΥ και τιμολόγια στην υποβολή λογαριασμών των φαρμακείων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Θετική εξέλιξη η μεταβατική προσαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου σύμφωνα με τον ΙΣΠ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΙΣΠ: Στηρίζει τους ιατρούς και τους επαγγελματίες Υγείας στην Σαλαμίνα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σύνδρομο των Κυκλάδων: Πώς τα σοκάκια φθείρουν γόνατα & ισχία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΛΔ Κονγκό: Η επιδημία Έμπολα έγινε η πιο φονική στην ιστορία της χώρας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ιός του Δυτικού Νείλου – Ποια είναι τα 12 άμεσα μέτρα πρόληψης, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πυρκαγιά στο Βέλγιο: Οι κάτοικοι τμήματος παραμεθόριας πόλης στη Γερμανία καλούνται να φύγουν αμέσως

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Α. Γεωργιάδης για την πυρκαγιά στη Σαλαμίνα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τι προτείνουν οι ειδικοί ως μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον πνιγμό

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής: Μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή, δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή – Ένα μεγάλο «ευχαριστώ»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αρκετά νέα περιστατικά συνεχίζει να καταγράφει η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας

    20/08/20262 Mins Read
    Συνεχίζεται η αυξητική τάση που καταγράφουν τα νέα περιστατικά της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας

    «Ενδοκυτταρικά αντισώματα» σχεδιασμένα με AI ανοίγουν νέους δρόμους για Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

    20/08/2026

    Ανάκληση προϊόντων «ΠΙΑΤΑ, ΔΟΧΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΕΤ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΜΠΑΜΠΟΥ»

    20/08/2026

    Σουηδία: Σπάνια έξαρση ιλαράς έπειτα από ένα φεστιβάλ

    20/08/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Αρκετά νέα περιστατικά συνεχίζει να καταγράφει η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας
    • «Ενδοκυτταρικά αντισώματα» σχεδιασμένα με AI ανοίγουν νέους δρόμους για Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον
    • Ανάκληση προϊόντων «ΠΙΑΤΑ, ΔΟΧΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΕΤ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΜΠΑΜΠΟΥ»
    • Σουηδία: Σπάνια έξαρση ιλαράς έπειτα από ένα φεστιβάλ
    • Επιπλέον 1.243 θάνατοι στη Γαλλία κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα του Ιουλίου
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.