Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Μ. Βρετανία: Φόβοι για νέα λουκέτα από τη μείωση της χρηματοδότησης στα κοινοτικά φαρμακεία

    27/02/2026

    ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ: Η παχυσαρκία δεν είναι ζήτημα αισθητικής αλλά χρόνια νόσος – Ενημερωτική δράση του συλλόγου

    27/02/2026

    Η τοξίνη κερεουλίδη εντοπίστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά σε βρέφος που νοσηλεύθηκε μετά την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος

    27/02/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Μ. Βρετανία: Φόβοι για νέα λουκέτα από τη μείωση της χρηματοδότησης στα κοινοτικά φαρμακεία

      27/02/2026

      ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ: Η παχυσαρκία δεν είναι ζήτημα αισθητικής αλλά χρόνια νόσος – Ενημερωτική δράση του συλλόγου

      27/02/2026

      Η τοξίνη κερεουλίδη εντοπίστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά σε βρέφος που νοσηλεύθηκε μετά την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος

      27/02/2026

      Με προηγμένο σύστημα ηλεκτροχειρουργικής διαθερμίας εξοπλίστηκε το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

      27/02/2026

      Γαστρικός Δακτύλιος: Γιατί πρέπει να αφαιρείται;

      27/02/2026
    • Επιστημονικα

      Διαβήτης Τύπου 1 & Παχυσαρκία: Το Τέλος του «Αδύνατου» Ασθενούς

      27/02/2026

      Ταχύτερη βιολογική γήρανση στους άνδρες μέσης ηλικίας από τα «παντοτινά χημικά»

      26/02/2026

      Ελληνική έρευνα συγκαταλέγεται από το περιοδικό «Cephalalgia» στις σημαντικότερες για την ημικρανία του 2025

      26/02/2026

      Τεχνητή νοημοσύνη στο χειρουργείο: Οι υποσχέσεις, τα ιατρικά σφάλματα και το ρυθμιστικό κενό

      26/02/2026

      Α.Ι: Οι νέες προοπτικές που δίνει στην κατανόηση και διαχείριση της άνοιας

      25/02/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Κοινωνική ασπίδα για τη νέα γενιά: Το νομοσχέδιο που βάζει «φρένο» στα social media για τους κάτω των 15

      24/02/2026

      Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα προστίθενται στο ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες για πρόσληψη διασωστών

      19/02/2026

      Άδωνις Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ αλλάζει πρόσωπο με έργα πνοής και νέες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις»

      18/02/2026

      ΕΣY 2.0: Η ψηφιακή επανάσταση και το στοίχημα της πρόληψης στην Ελλάδα του 2026

      17/02/2026

      Ενίσχυση και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας στον Πειραιά προτείνει ο ΙΣΠ

      13/02/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Πολιτικη Υγειας » Δ. Κουτσούμπας: Πίσω από κάθε αντιλαϊκή ρύθμιση και το επικίνδυνο σύστημα υγείας βρίσκονται οι κατευθύνσεις της ΕΕ
    Πολιτικη Υγειας

    Δ. Κουτσούμπας: Πίσω από κάθε αντιλαϊκή ρύθμιση και το επικίνδυνο σύστημα υγείας βρίσκονται οι κατευθύνσεις της ΕΕ

    12/04/2024Updated:11/07/20246 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Δ. Κουτσούμπας: Πίσω από κάθε αντιλαϊκή ρύθμιση και το επικίνδυνο σύστημα υγείας βρίσκονται οι κατευθύνσεις της ΕΕ
    Δ. Κουτσούμπας: Πίσω από κάθε αντιλαϊκή ρύθμιση και το επικίνδυνο σύστημα υγείας βρίσκονται οι κατευθύνσεις της ΕΕ
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας είπε ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας έχουν βάλει «λυτούς και δεμένους» για να «πείσουν ασθενείς και υγειονομικούς ότι αυτά που νομοθετεί είναι για το “καλό” τους: Οι μεν ασθενείς που έχουν πληρώσει πολλά, τώρα να ξαναπληρώνουν για απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία, φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις και “ουκ έστι τέλος” για το τι άλλο θα σκαρφιστείτε. Οι δε λιγοστοί υγεινομικοί να πολλαπλασιάσουν τον χρόνο εργασίας τους για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους από τους ασθενείς-πελάτες, το εισόδημα που έκοψε η ΝΔ μαζί με τον ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ Νο 1 και ΣΥΡΙΖΑ Νο 2».

    «Το εγχείρημα σας είναι σε πλήρη διάσταση τόσο με τους ασθενείς όσο και με την πλειοψηφία των υγειονομικών» τόνισε.

    Σημείωσε ότι η κυβέρνηση φρόντισε την ένταξη ιδιωτών γιατρών γιατί «πάση θυσία πρέπει να εξασφαλιστούν έσοδα στα δημόσια νοσοκομεία από την επιχειρηματική τους λειτουργία διότι τα λεφτά του κρατικού κορβανά δεν προορίζονται για τις κοινωνικές ανάγκες αλλά για να τροφοδοτήσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους με παντός είδους κίνητρα».

    «Το υπάρχον υγεινομικό προσωπικό λόγω της υποστελέχωσης δεν θα μπορεί να στηρίξει τις τρέχουσες ανάγκες, δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί και στην επιπλέον επιχειρηματική δράση. Βρήκατε λοιπόν για συμπλήρωμα τους ιδιώτες» προσέθεσε.

    Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι σε κάθε περίπτωση βγαίνουν στην επιφάνεια τα «σάπια υλικά από τα οποία αποτελείται αυτή η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας, κερδοφορίας που όλοι σας υπηρετείτε και στην οποία αντιστοιχεί αυτό το άθλιο έως επικίνδυνο για τον λαό μας, σύστημα υγείας που σώζεται, κάπως, μόνο χάρη στη μεγάλη αυτοθυσία των υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού».

    Υπογράμμισε ότι η ουσία αυτή της πολιτικής «γράφει ΕΕ, αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα που βρίσκεται πίσω από κάθε αντιλαϊκή ρύθμιση στην υγεία και παντού», τονίζοντας ότι «μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αποκαλύψει την πολιτική αυτή, γι’ αυτό σας ενοχλεί και η κριτική μας και καταφεύγετε σε φωνές και σοφιστείες».

    Είπε ότι όλα τα άλλα κόμματα είναι συνοδοιπόροι της ΝΔ, καθώς «όλοι μαζί ψήφισαν τις Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της ΕΕ που στη συνέχεια υλοποιούν σε βάρος των λαών οι κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης».

    «Τα λόμπι υπαγορεύουν και η ΕΕ διαμορφώνει τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις που εξειδικεύονται σε κάθε κράτος-μέλος και αυτό χρειάζεται να το αναλογιστεί ο ίδιος ο λαός μιας και έχουμε ευρωεκλογές σε λιγότερο από δύο μήνες, και να δώσει την κατάλληλη απάντηση και στην ΕΕ και στα κόμματά της» τόνισε.

    Αναφέρθηκε στην κατάσταση του συστήματος υγείας σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ ως «απόρροια αυτών των κατευθύνσεων» και υπενθύμισε την κατάρρευση όλων των συστημάτων υγείας «και στα, κατά τ’ άλλα, προηγμένα καπιταλιστικά κράτη».

    «Αυτές τις κατευθύνσεις όλοι εσείς μαζί διαμορφώσατε, μαζί ψηφίσατε, μαζί τις υλοποιείτε και εμείς τις αντιπαλεύουμε και μέσα στη Βουλή με 627 ερωτήσεις στην περασμένη τετραετία, και στο Ευρωκοινοβούλιο και κυρίως μέσα στον αγώνα με τους μαχόμενους υγειονομικούς» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

    Όπως εξήγησε, «όλοι μαζί ψήφισαν, συμφώνησαν στον “εξορθολογισμό” των δαπανών και στο “νοικοκύρεμα” στην υγεία, πίσω από τα οποία κρυβόταν η κατεύθυνση της ΕΕ για μείωση των κρατικών δαπανών για τη λαϊκή υγεία ώστε σήμερα να έχει σαν αποτέλεσμα ο λαός μας να πληρώνει το 70% και το κράτος μόνο το 30%».

    Προσέθεσε ότι «όλοι μαζί μείωσαν την φαρμακευτική δαπάνη κατά 62% με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει περισσότερα χώρια τις τωρινές αυξήσεις ως “καπέλο” στα γεννόσημα φάρμακα» και «όλοι μαζί συμπίπτουν στην “συμπληρωματική δράση” του ιδιωτικού τομέα και των “αυτοχρηματοδοτούμενων” δημόσιων νοσοκομείων που οδήγησαν στην γιγάντωση του επιχειρηματικού τομέα και στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων σαν επιχειρήσεων για να είναι βιώσιμα».

    «Όλοι μαζί δεν χρησιμοποιήσατε το κριτήριο της “πληρότητας” των ξενοδοχειακών μονάδων για να καταργήσετε ή να συγχωνεύσετε νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα Υγείας, εργαστήρια; Κι όταν ήλθε η αναμενόμενη πανδημία βρήκατε τη λύση του συστήματος Υγείας της μιας νόσου;» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

    Είπε ότι η ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και η οργανωμένη αγωνιστική δράση των εργαζομένων που μαζί με τη στήριξη του ΚΚΕ όχι μόνο μπορεί να βάλει φρένο σε αυτά τα σχέδια, αλλά κυρίως να διαμορφώσει τους πολιτικούς-κοινωνικούς όρους για να έλθουν τα πάνω-κάτω».

    «Εμείς θα φροντίσουμε να διευρύνουμε τέτοιου είδους δυσκολίες σας, με τη δράση του κινήματος, μπαίνοντας μπροστά εντός και εκτός των χώρων Υγείας με στόχο να διεκδικηθούν όλα όσα απαιτούνται για να αντιστοιχηθούν οι παροχές με όλες τις λαϊκές ανάγκες στην πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση, δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη» σημείωσε.

    Είπε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί καν να συμβιβαστεί με το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι ως κύριοι αποκλειστικοί παραγωγοί του πλούτου να μπορούν με την κοινωνική ιδιοκτησία και τη δική τους εξουσία να θέτουν στην υπηρεσία τους όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας και στην Υγεία».

    «Τέτοιο σύστημα», συνέχισε, «υπήρξε» και κάλεσε την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας «να συγκρίνουν τι πέτυχε ο σοσιαλισμός στην Υγεία, πριν δεκαετίες», με «το τι έχετε να επιδείξετε εσείς σήμερα, τον 21ο αιώνα, με καρκινοπαθείς να αναζητούν μόνοι τους τα φάρμακά τους και με άλλους να πεθαίνουν στο πεζοδρόμιο περιμένοντας το ασθενοφόρο».

    «Η χρεοκοπημένη άποψη ότι το ΚΚΕ “έχει αυτές τις θέσεις γιατί δεν θέλει να κυβερνήσει”, μάλλον εκφράζει τι δεν θέλουν όλοι αυτοί που λένε αυτές τις ανοησίες».

    Σχολιάζοντας την «προτροπή», όπως είπε, του υπουργού Υγείας Ά. Γεωργιάδη ότι «για να υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει σήμερα να προχωρήσει η υλοποίηση των μέτρων εμπορευματοποίησης και επιχειρηματικής δράσης», ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «δεν πρόκειται μόνο για εκβιασμό στον ελληνικό λαό, αλλά και ομολογία των όλο και στενότερων ορίων αυτού του συστήματος στην ικανοποίηση, έστω και λειψή, ορισμένων στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών. Ενός συστήματος στο οποίο η ζωή και η υγεία του λαού τιμολογείται σύμφωνα με το κόστος-όφελος των συμφερόντων μιας χούφτας κηφήνων».

    «Γι’ αυτό εμείς λέμε καθαρά στον λαό ότι αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης πρέπει να φύγει από τη μέση για να λυθούν λαϊκά προβλήματα. Γι’ αυτό τον σκοπό υπάρχουμε και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε στη πρώτη γραμμή του αγώνα και για την παραμικρή ανάσα ανακούφισης, για να βάζουμε εμπόδια σε αντιλαϊκά σχέδια» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

    Τέλος, σχολιάζοντας την απάντηση της κυβέρνησης στο «αυτονόητο που λέει το ΚΚΕ να πάρετε τα χρήματα από τα δισεκατομμύρια των ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών που δεν είναι για την άμυνα της χώρας και να τα δώσετε στο ΕΣΥ, ότι ”δεν έχουν δοθεί ακόμα χρήματα για τα F35”», ο Δ. Κουτσούμπας είπε «τότε, πάρτε τα από τα χρήματα που έχετε δώσει ήδη για άλλους εξοπλισμούς που πληρώνετε από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δ. Κουτσούμπας ΕΕ Σύστημα Υγείας
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Κοινωνική ασπίδα για τη νέα γενιά: Το νομοσχέδιο που βάζει «φρένο» στα social media για τους κάτω των 15

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα προστίθενται στο ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες για πρόσληψη διασωστών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ αλλάζει πρόσωπο με έργα πνοής και νέες δωρεάν προληπτικές εξετάσεις»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΣY 2.0: Η ψηφιακή επανάσταση και το στοίχημα της πρόληψης στην Ελλάδα του 2026

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ενίσχυση και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας στον Πειραιά προτείνει ο ΙΣΠ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μάριος Θεμιστοκλέους: «Έχουμε πετύχει 60% μείωση στην αναμονή με την εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ξεκίνησε το δωρεάν πρόγραμμα για την παχυσαρκία σε πανεπιστημιακές κλινικές μέσω του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ά. Γεωργιάδης: Μέσα στο 2026 όλοι οι νοσηλευτές θα μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΣΥ : Στην τελική ευθεία η ψηφιακή αξιολόγησή του από τους ογκολογικούς ασθενείς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μητσοτάκης: Δέσμευση προς τους πάσχοντες από χρόνιες και πολύ σοβαρές νόσους για δυνατότητα διάθεσης ΦΥΚ μέσω φαρμακείων επιλογής τους

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μ. Θεμιστοκλέους: Προχωράμε άμεσα σε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ειρ. Αγαπηδάκη: Η πρόληψη σώζει ζωές – Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» αλλάζει τον τρόπο που προστατεύουμε την υγεία μας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Υπουργείο Υγείας: πρόληψη μπροστά, στελέχωση με «ιεράρχηση», φάρμακο σε πιο σφιχτό πλαίσιο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Χαιρετισμός του Ά. Γεωργιάδη σε Ημερίδα του ΕΟΦ – Αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του στη φαρμακευτική πολιτική

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Από τον Φάκελο στο Smartphone: Η ψηφιακή «επανάσταση» στην Ογκολογία και οι νέες υποδομές του 2026

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρέμβαση Γεωργιάδη για το Καθηκοντολόγιο Μαιών μετά τις αντιδράσεις του κλάδου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»: Θωρακίζεται η νεφρική λειτουργία των πολιτών – Στην «αντεπίθεση» κατά της παχυσαρκίας το υπουργείο Υγείας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Συμφωνία υπουργείου Παιδείας και ΠΕΦ για την πρώτη δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα του φαρμάκου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μ. Βρετανία: Φόβοι για νέα λουκέτα από τη μείωση της χρηματοδότησης στα κοινοτικά φαρμακεία

    27/02/20265 Mins Read
    Η χρηματοδότηση για τα κοινοτικά φαρμακεία είναι 800 εκατομμύρια λίρες λιγότερη σε πραγματικούς όρους σήμερα από ό,τι ήταν το 2015/16

    ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ: Η παχυσαρκία δεν είναι ζήτημα αισθητικής αλλά χρόνια νόσος – Ενημερωτική δράση του συλλόγου

    27/02/2026

    Η τοξίνη κερεουλίδη εντοπίστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά σε βρέφος που νοσηλεύθηκε μετά την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος

    27/02/2026

    Με προηγμένο σύστημα ηλεκτροχειρουργικής διαθερμίας εξοπλίστηκε το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

    27/02/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Μ. Βρετανία: Φόβοι για νέα λουκέτα από τη μείωση της χρηματοδότησης στα κοινοτικά φαρμακεία
    • ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ: Η παχυσαρκία δεν είναι ζήτημα αισθητικής αλλά χρόνια νόσος – Ενημερωτική δράση του συλλόγου
    • Η τοξίνη κερεουλίδη εντοπίστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά σε βρέφος που νοσηλεύθηκε μετά την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος
    • Με προηγμένο σύστημα ηλεκτροχειρουργικής διαθερμίας εξοπλίστηκε το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου
    • Γαστρικός Δακτύλιος: Γιατί πρέπει να αφαιρείται;
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.