Σαλάτα με σπανάκι και σταφίδες για τον εγκέφαλο
Course: ΣαλάταCuisine: ΕλληνικήDifficulty: ΕύκολοServings
3
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalΔοκιμάστε αυτή τη σαλάτα με σπανάκι, σταφίδες, καρύδια και βινεγκρέτ που θα τονώσει τον εγκέφαλό σας με τον πιο… νόστιμο τρόπο
Υλικά
5 φλιτζάνια σπανάκι
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας. κόκκινο ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα αποξηραμένα σύκα
¼ του φλιτζανιού σταφίδες
1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Πλένετε, κόβετε το σπανάκι και το βάζετε σε μια πιατέλα.
- Για τη βινεγκρέτ
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το χυμό πορτοκαλιού με το μπαλσάμικο και το κόκκινο ξίδι και τη μουστάρδα. Έπειτα ρίχνετε το λάδι, αναμειγνύετε και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνετε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα, προσθέτετε τα σύκα, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύετε.
Τα οφέλη
- Τα καρύδια περιέχουν πολλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά, ιδίως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη υγεία.