Στη αγαπημένη μας στήλη σήμερα συγκρίνουμε τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ που μεγάλωσε γενιές και γενιές με τον trendy καφε latte που μεγαλώνει τη σημερινή γενιά.
Για να τους δουμε από μια πιο επιστημονική ματιά…

Ο ελληνικός καφές
είναι απ’ τους πλουσιότερους καφέδες σε αντιοξειδωτικά, όπως πολυφαινόλες, χλωρογενικό και καφεϊκό οξύ, θεοφιλίνη θεοβρωμίνη
Χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή γάλακτος, αποδίδει μόλις 5 θερμίδες!!!
Το ζεστό latte:
Περιέχει και αυτό αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες), όμως σε πολύ μικρότερη περιεκτικότητα
Έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, λόγω του γάλακτος
Οι θερμίδες του χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με γάλα άπαχο, ξεκινάνε από 140.
Όπως έχουμε ξαναπεί, σ’ ένα σωστό και εξατομικευμένο διαιτολόγιο δεν υπάρχει καμία απαγόρευση. Συνεπώς μπορούμε να απολαύσουμε και τους δύο καφέδες. Ωστόσο, ίσως ο ελληνικός μας καφές μπορεί να συμπεριληφθεί λίγο πιο συστηματικά ειδικά όταν αποβλέπουμε στην απώλεια βάρους.