Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Δίκη Novartis: Καταπέλτης η εισαγγελέας για Δεστεμπασίδη και Μαραγγέλη – Ζήτησε την ενοχή τους

    06/01/2026

    Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία από τη γρίπη – Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι

    06/01/2026

    Η ηλικία δεν εμποδίζει την επούλωση των νεύρων μετά από κάκωση του νωτιαίου μυελού

    05/01/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Δίκη Novartis: Καταπέλτης η εισαγγελέας για Δεστεμπασίδη και Μαραγγέλη – Ζήτησε την ενοχή τους

      06/01/2026

      Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία από τη γρίπη – Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι

      06/01/2026

      Υπερδιπλασιασμός εισαγωγών ασθενών με γρίπη στα νοσοκομεία

      05/01/2026

      Απόφαση ΣτΕ και ΠΙΣ: όταν η νομιμότητα συγκρούεται με τη δημοκρατική νομιμοποίηση

      05/01/2026

      Η ανακοίνωση του «Λαϊκού» νοσοκομείου για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη

      05/01/2026
    • Επιστημονικα

      Η ηλικία δεν εμποδίζει την επούλωση των νεύρων μετά από κάκωση του νωτιαίου μυελού

      05/01/2026

      Ανακουφίστε τα παιδιά και τα βρέφη από τον επίμονο βήχα -Τι είναι η Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία και πως λειτουργεί

      05/01/2026

      Μπορεί το μελάνι από τα τατουάζ να συνδέεται με καρκίνο;

      05/01/2026

      Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

      03/01/2026

      Νέα εποχή για τα φάρμακα αδυνατίσματος το 2026: Περισσότερες επιλογές – ευκολότερη πρόσβαση

      02/01/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      2026: Μεταρρυθμίσεις και ανάκαμψη στο ΕΣΥ – Η χρονιά «κλειδί» για τη Δημόσια Υγεία

      04/01/2026

      Μ. Θεμιστοκλέους: Ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΣΥ: Θεμέλια το 2025, επιτάχυνση το 2026

      28/12/2025

      «Στόχος είναι να απορροφήσουμε και το τελευταίο ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης» δήλωσε ο Γεωργιάδης από το Αμύνταιο

      24/12/2025

      Ξεκίνησε η αποστολή SMS για το δωρεάν πρόγραμμα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας

      23/12/2025

      Υγεία 2025: Μια χρονιά μεταρρυθμίσεων που αλλάζει τον χάρτη του ΕΣΥ

      22/12/2025
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025

      Νέα ιατρική εποχή: Εμφυτεύσιμος αισθητήρας στο παρόν- Καθρέφτης που θα σκανάρει το σώμα στο μέλλον

      12/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Ψηφιακό άλμα στην εξυπηρέτηση των ασθενών. Με φωνητικές εντολές η αναζήτηση φαρμάκων και υπηρεσιών για όλους
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ψηφιακό άλμα στην εξυπηρέτηση των ασθενών. Με φωνητικές εντολές η αναζήτηση φαρμάκων και υπηρεσιών για όλους

    07/09/2025Updated:09/09/20255 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Ψηφιακός Φάκελος Υγείας
    Ψηφιακό άλμα στην υγεία
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Ο χρήστης της ψηφιακής πλατφόρμας Myhealth. app στο άμεσο μέλλον θα έχει την δυνατότητα να εκφωνεί φωνητικές εντολές για την αναζήτηση φαρμάκων, την αποστολή αποτελεσμάτων εξετάσεων στους γιατρούς και τον προγραμματισμό ραντεβού με ιατρούς, διευκολύνοντας σημαντικά τη διαχείριση της υγείας του. Παράλληλα, ένας ακόμα σημαντικός ορίζοντας στην εξέλιξη του ψηφιακού συστήματος υγείας επιτεύχθηκε με την ενσωμάτωση όλων των ογκολογικών νοσοκομείων στο πιλοτικό πρόγραμμα του Ψηφιακού Ογκολογικού Συμβουλίου, δημιουργώντας μια νέα εποχή στην θεραπευτική προσέγγιση των καρκινοπαθών.

    Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την ΗΔΙΚΑ στο πλαίσιο της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΕΗΦΥ) θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025 και από την 1η Ιανουαρίου 2026 θα λειτουργεί πλήρως, διασφαλίζοντας μια ψηφιακή επανάσταση στη διαχείριση των ιατρικών δεδομένων. Ο υπουργός υπερηφανεύτηκε ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει πλήρη πρόοδο ως προς τα ορόσημα που είχε θέσει το Ταμείο Ανάκαμψης, επισημαίνοντας ότι η πορεία υλοποίησης των ψηφιακών μέτρων βρίσκεται σε καλό δρόμο.

    Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, δηλαδή από την 1η Οκτωβρίου, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού με γιατρούς σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία μέσω της εφαρμογής Myhealth, γεγονός που αναμένεται να προσθέσει περίπου επτά εκατομμύρια ραντεβού στη βάση δεδομένων υγείας της χώρας. Ο υπουργός χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως “την αρχή μιας νέας εποχής, όπου η εύκολη πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα γίνεται πράξη και ηράγματα των χρόνων αναμονής παραμένουν στο παρελθόν”. Ενδεικτικά, ανέφερε πως ο μέσος χρόνος αναμονής για ραντεβού έχει ήδη μειωθεί δραστικά, από τρεις μήνες σε μόλις τρεις ημέρες, με στόχο να εξαλειφθεί κάθε εμπόδιο στην άμεση ιατρική εξυπηρέτηση.

    Ένας ψηφιακός βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη (chatbot) πρόκειται να ενταχθεί στις επόμενες ημέρες στο Myhealth app, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να δίνουν φωνητικές εντολές για διάφορες υπηρεσίες. Έτσι, ακόμη και οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή με ευκολία, απλώς μιλώντας και δίνοντας εντολές. Ο υπουργός τόνισε πως η λειτουργία του θα είναι η απλούστερη δυνατή: «Πες του ‘βρες μου τα φάρμακα που πήρα χτες’ και θα στο βγάλει, ή ‘κλείσε μου ραντεβού’ και θα το κάνει αυτόματα». Επιπλέον, ανέφερε πως η εφαρμογή θα μπορεί να στέλνει αυτοματοποιημένα εξετάσεις στους γιατρούς, μειώνοντας λάθη και βελτιώνοντας την παρακολούθηση της υγείας των ασθενών, κάτι που θα οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές θεραπείες.

    Ένα σημαντικό άλμα στη διαχείριση των ογκολογικών ασθενών πραγματοποιείται με την εφαρμογή του Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών, που αποτελεί την κορυφαία ψηφιακή πρωτοβουλία για την καταγραφή και την παρακολούθηση των θεραπειών. Με 25 χρόνια καθυστέρησης, το Μητρώο πλέον λειτουργεί, αποτελώντας ένα κρίσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση της εξέλιξης και της κατάστασης των καρκινοπαθών σε όλη τη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Ψηφιακό Ογκολογικό Συμβούλιο, το οποίο ξεκίνησε πιλοτικά στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και πλέον επεκτείνεται σε όλα τα ογκολογικά νοσοκομεία της Ελλάδας. Η καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία επιτρέπει την διευκόλυνση της διαβούλευσης μεταξύ ειδικών, χωρίς να χρειάζεται ο ασθενής να μετακινηθεί, εξασφαλίζοντας πως η σύνθεση θεραπευτικών επιλογών γίνεται σε πραγματικό χρόνο και από απόσταση.

    Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι, με την τρέχουσα ρύθμιση, όλα τα ογκολογικά νοσοκομεία και οι εξειδικευμένες μονάδες σε επαρχιακές περιοχές μπορούν να συνδεθούν δικτυακά με το Σύστημα και να συνεργάζονται άμεσα. Ουσιαστικά, ένας ογκολόγος σε μια απομακρυσμένη περιοχή, όπως οι Σέρρες, θα έχει τώρα την δυνατότητα να απευθύνεται σε κορυφαία κέντρα, καλώντας παράλληλα άλλους ειδικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για την εξεύρεση της καλύτερης θεραπείας για τον ασθενή του. Αυτή η πρακτική αποτελεί μια “επανάσταση”, καθώς αντικαθιστά την παλαιά ανάγκη να ταξιδεύει ο ασθενής για δεύτερη γνώμη ή περαιτέρω αξιολόγηση.

    Με το νέο σύστημα, η πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες και κλινικές μελέτες γίνεται ευκολότερη, ενώ η διαχείριση των θεραπειών τελειοποιούνται, μειώνοντας τα ιατρικά λάθη και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών. Ο Υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εφαρμόζει μια τέτοια διακρατική και διατομεακή συνεργασία, ανοίγοντας δρόμο για περαιτέρω καινοτομίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιακής υγείας.

    Στην ίδια εκδήλωση, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει μετασχηματίσει το δημόσιο σύστημα υγείας μέσω της ψηφιοποίησης και της τεχνολογίας. «Αυτή η χώρα αποτελεί το πρότυπο της ψηφιακής διακυβέρνησης στην Ευρώπη, με το gov.gr να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που διευκολύνει κάθε πολίτη», ανέφερε. Επίσης, αποκάλυψε ότι το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί ο νέος υπερυπολογιστής «Δαίδαλος» στο Λαύριο, ο οποίος θα αποτελεί την κορυφαία υποδομή της χώρας και θα στηρίζει την ανάπτυξη έργων τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στην Ελλάδα να «παράγει και να καινοτομεί» αντί να εισάγει τεχνολογία.

    Ο κ. Παπαστεργίου πρόσθεσε ότι η διεισδυτικότητα της ψηφιακής τεχνολογίας στον τομέα της υγείας συνιστά μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις, που συμβάλλουν στον ταχύτερο, πιο αποδοτικό και ποιοτικό μετασχηματισμό του συστήματος. Αναφερόμενος στις προοπτικές, τόνισε πως η Ελλάδα περνά σε μια νέα εποχή, όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η ψηφιακή καινοτομία θα αποτελέσουν βασικά όπλα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, με στόχο την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την αποκέντρωση υπηρεσιών υγείας.

    Ολοκληρώνοντας, ο Υπουργός Υγείας και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασαν το όραμά τους για μια υγειονομική πραγματικότητα όπου η ψηφιοποίηση ενισχύει την ποιότητα, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι πρωτοβουλίες αυτές σηματοδοτούν μια νέα εποχή για το ελληνικό σύστημα υγείας, με έμφαση στην καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο, θέτοντας τις βάσεις για μια πιο προσβάσιμη, ασφαλή και σύγχρονη υγειονομική υποδομή.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα ανοίγει νέους δρόμους και για τις κλινικές έρευνες, τις κλινικές μελέτες και την ανάδειξη της χώρας σε κόμβο καινοτομίας στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας ότι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στις πιο προηγμένες θεραπείες και τεχνολογίες. Η ολοκληρωμένη ψηφιακή στρατηγική και η ενίσχυση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης αποτελούν δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μια πιο βιώσιμη, αποτελεσματική και φιλόξενη προς τον πολίτη δημόσια υγεία, που θα βασίζεται στην τεχνολογική υπεροχή και την καινοτομία.

    myHealth Άδωνις Γεωργιάδης Δημήτρης Παπαστεργίου Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας ΗΔΙΚΑ
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Δίκη Novartis: Καταπέλτης η εισαγγελέας για Δεστεμπασίδη και Μαραγγέλη – Ζήτησε την ενοχή τους

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία από τη γρίπη – Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Υπερδιπλασιασμός εισαγωγών ασθενών με γρίπη στα νοσοκομεία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Απόφαση ΣτΕ και ΠΙΣ: όταν η νομιμότητα συγκρούεται με τη δημοκρατική νομιμοποίηση

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η ανακοίνωση του «Λαϊκού» νοσοκομείου για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Το ανακοινωθέν της 1ης ΥΠΕ για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη συγκλόνισε την Ελλάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ενέσεις για απώλεια βάρους: Αύξηση της ζήτησης και των πλαστών σκευασμάτων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Διαθεσιμότητα να υποδεχτεί εγκαυματίες από το Κραν Μοντανά υπέβαλε η Ελλάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αυτή είναι η καλύτερη μέρα του χρόνου να θέσετε στόχους για την υγεία σας – Και δεν είναι η πρωτοχρονιά

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τραγωδία στην Ελβετία: Πέντε ημέρες εθνικού πένθους μετά το θάνατο 40 ανθρώπων στην πυρκαγιά της παραμονής

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αποκαταστάθηκαν, μετά από παρέμβαση του ΙΣΑ, οι καθυστερήσεις πληρωμών στο σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης φαρμάκων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΣτΕ: Αυστηρά κριτήρια διαφάνειας στις ασφαλιστικές για μονομερή αναπροσαρμογή ασφαλίστρων υγείας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΟΠΑΕ: Υποστήριξη αστέγων και εξαρτημένων πολιτών στην Αττική λόγω χαμηλών θερμοκρασιών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αργεντινή: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διάλυση της εθνικής υπηρεσίας αναπηρίας λόγω διαφθοράς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδων βιολογικής ξανθής σταφίδας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δύο  νέες δομές για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δίκη Novartis: Καταπέλτης η εισαγγελέας για Δεστεμπασίδη και Μαραγγέλη – Ζήτησε την ενοχή τους

    06/01/20265 Mins Read
    Να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, Φιλίστορας Δεστεμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη,

    Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία από τη γρίπη – Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι

    06/01/2026

    Η ηλικία δεν εμποδίζει την επούλωση των νεύρων μετά από κάκωση του νωτιαίου μυελού

    05/01/2026

    Οι φαρμακοποιοί ανταποκρίνονται στο κάλεσμα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

    05/01/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Δίκη Novartis: Καταπέλτης η εισαγγελέας για Δεστεμπασίδη και Μαραγγέλη – Ζήτησε την ενοχή τους
    • Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία από τη γρίπη – Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι
    • Η ηλικία δεν εμποδίζει την επούλωση των νεύρων μετά από κάκωση του νωτιαίου μυελού
    • Οι φαρμακοποιοί ανταποκρίνονται στο κάλεσμα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
    • Υπερδιπλασιασμός εισαγωγών ασθενών με γρίπη στα νοσοκομεία
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.