Το ενημερωτικό webinar θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, με δωρεάν συμμετοχή του κοινού.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Καρδιολογίας και Μεταβολισμού (ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ.), συνεχίζει τον κύκλο διαδραστικών σεμιναρίων (webinars) υπό τον τίτλο «Φάκελοι Υγείας», που πραγματοποιούνται κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, με ελεύθερη συμμετοχή.
Την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 21:00, στο τρίτο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώνει το ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ. για το 2024, ανοίγει ο Φάκελος Υγείας με θέμα «Καρδιακή Ανεπάρκεια & Συννοσηρότητες», με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού.
Κύριος ομιλητής θα είναι ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας EUC & Διευθυντής της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Δρ. Ηλίας Τσούγκος. Συντονίζει η Επικοινωνιολόγος- Δημοσιογράφος Ιφιγένεια Τσαντίλη M.Sc.
Η καρδιακή ανεπάρκεια τα τελευταία χρόνια, κυρίως στην τρίτη ηλικία, έχει πάρει τη μορφή πανδημίας. Είναι μια σοβαρή πάθηση που ευθύνεται για τις περισσότερες εισαγωγές ασθενών άνω των 65 ετών στο νοσοκομείο. Περίπου 15% των ασθενών με καρδιακά προβλήματα θα καταλήξουν σε καρδιακή ανεπάρκεια.
Πρώτη αιτία θανάτου από καρδιά των νέων ηλικίας κάτω των 35 ετών στην Ελλάδα είναι σήμερα η καρδιακή ανεπάρκεια, που οφείλεται στη β-Μεσογειακή αναιμία, ενώ κάθε χρόνο γεννιούνται στη χώρα μας περίπου 1.200 παιδιά με παθήσεις της καρδιάς.
Στο webinar θα συζητηθούν μεταξύ άλλων:
-Ποιες είναι οι μορφές της Καρδιακής Ανεπάρκειας;
-Ποια είναι τα συμπτώματά της;
-Με ποιες εξετάσεις γίνεται η διάγνωση;
-Ποιες αλλαγές επιφέρει στη ζωή των ασθενών;
-Πώς γίνεται η διαχείριση των συννοσηροτήτων σε ασθενείς με Καρδιακή Ανεπάρκεια;
Στόχος των διαδραστικών σεμιναρίων του ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ.είναι η πρόληψη και η ενημέρωση ασθενών, φροντιστών και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με σημαντικά καρδιολογικά ζητήματα.
Μέσα από τα σεμινάρια αναδεικνύονται όλα τα νεότερα δεδομένα και οι επιστημονικές έρευνες που σχετίζονται με ειδικότερα θέματα καρδιολογίας, όπως η γυναικεία καρδιά, ο καρδιομεταβολισμός, η αθλητική καρδιά κ.ά.
Για να παρακολουθήσετε το webinar μπορείτε να εγγραφείτε στο link: ΕΔΩ