Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    «MedWatch»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στη μάχη κατά των παράνομων ιατρικών διαφημίσεων

    18/09/2026

    Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις

    18/09/2026

    Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

    18/09/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      «MedWatch»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στη μάχη κατά των παράνομων ιατρικών διαφημίσεων

      18/09/2026

      Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις

      18/09/2026

      Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

      18/09/2026

      Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

      18/09/2026

      Καρκίνος ωοθηκών: Ο «σιωπηλός» εχθρός που δεν προειδοποιεί εγκαίρως – Πώς να προστατεύεται η γυναίκα

      18/09/2026
    • Επιστημονικα

      Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

      18/09/2026

      Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

      18/09/2026

      Κύπρος, Ελλάδα και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις για τις αιμοσφαιρινοπάθειες: Γεννιέται το πρώτο μεσογειακό δίκτυο συνεργασίας

      17/09/2026

      Πολλαπλούν μυέλωμα: Η νέα θεραπεία που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ με ελληνική «υπογραφή»

      17/09/2026

      Θ. Δημόπουλος: Τι είναι η θεραπευτική πλασμαφαίρεση και σε ποια νοσήματα εφαρμόζεται

      16/09/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Άδ.Γεωργιάδης: Οι πολίτες θα γνωρίζουν μέσω app τι μπορεί να κάνει και τι όχι κάποιος γιατρός στο ιατρείο του

      14/09/2026

      Μ. Θεμιστοκλέους: Επιπλέον 1.000 νοσηλευτές θα έχουν πιάσει δουλειά στο ΕΣΥ έως τα μέσα Νοεμβρίου

      09/09/2026

      Ε. Αγαπηδάκη: Νέα «ασπίδα» πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος – Τι είπε για ΚΟΜΥ και παιδική παχυσαρκία

      08/09/2026

      ΔΕΘ: Ο χάρτης Μητσοτάκη για την Υγεία έως το 2031 – Πρόληψη, Dental Pass και φροντίδα ηλικιωμένων

      06/09/2026

      Τσίπρας: Αυξήσεις 500 ευρώ τον μήνα σε γιατρούς και νοσηλευτές – «Δεν υπάρχει ΕΣΥ χωρίς τους ανθρώπους του»

      03/09/2026
    • Ασθενεις

      Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αμέριστη στήριξη στον Σύλλογο «ΜΙΤΟΣ» – άμεση λύση για τη λειτουργία της Δομής για τον Αυτισμό στην Πάτρα

      30/07/2026

      Χρόνια νοσήματα στις διακοπές, ο ασθενής δεν κάνει διάλειμμα από τη θεραπεία του

      24/07/2026

      Σαλμονέλα: Πώς θα καταλάβω ότι έχω μολυνθεί

      24/07/2026

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Φαρμακειο » Απέρριψε το ΣτΕ την αίτηση ακύρωσης του ΠΣΦ κατά της πράξης του ΕΟΦ για απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών
    Φαρμακειο

    Απέρριψε το ΣτΕ την αίτηση ακύρωσης του ΠΣΦ κατά της πράξης του ΕΟΦ για απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών

    06/12/2023Updated:11/07/20247 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Απ. Βαλτάς στο DailyPharmaNews: Απόλυτη δικαίωση για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

    Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

    Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ Αριθμ. 2214/2023 απόφασή του απέρριψε την αίτηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοαποθηκαρίων (ΠΣΦ) με την οποία ζητούσε την ακύρωση της πράξης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), σύμφωνα με την οποία απαγορεύθηκε προσωρινά η παράλληλη εξαγωγή και ενδοκοινοτική διακίνηση 75 φαρμακευτικών προϊόντων, με το σκεπτικό ότι προέχει η επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ «Οι κάτοχοι άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας, οφείλουν να εξασφαλίζουν κατά πάντα χρόνο τον εφοδιασμό με τα κατάλληλα φαρμακευτικά προϊόντα των φαρμακείων και των άλλων προσώπων που διαθέτουν φάρμακα στο κοινό, ώστε να καλύπτονται με επάρκεια οι ανάγκες των ασθενών που βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια».

    Επίσης σε άλλο σημείο της απόφασης του ΣτΕ τονίζεται ότι: «Η εξαγωγική δραστηριότητα των οικονομικών αυτών φορέων τελεί υπό τον όρο ότι, πάντως, διασφαλίζεται η άμεση διαθεσιμότητα των φαρμάκων στην εγχώρια αγορά, με δυνατότητα πρόσβασης των ασθενών στο κατάλληλο φάρμακο, και ότι δεν δημιουργείται θεραπευτικό κενό προς βλάβη της δημόσιας υγείας».

    Στην απόφαση αναφέρεται ότι σκοπός του ΕΟΦ είναι η «Προστασία της δημόσιας υγείας με την διασφάλιση επαρκούς εφοδιασμού της αγοράς με τα κατάλληλα φαρμακευτικά προϊόντα», και «είναι αρμόδιος να λαμβάνει κάθε νόμιμο και προσήκον προληπτικό ή κατασταλτικό μέτρο για τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς και την αποφυγή ελλείψεων, προκειμένου να αποτρέπεται ο κίνδυνος αδυναμίας πρόσβασης των ασθενών στην ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή».

    Σύμφωνα με τους Συμβούλους της Επικρατείας παρέχεται στον ΕΟΦ η δυνατότητα «κατ’ εκτίμηση των δεδομένων για τις συνθήκες εφοδιασμού της ελληνικής επικράτειας, να επιβάλλει για περιορισμένο χρονικό διάστημα απαγόρευση των εξαγωγών συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική επικράτεια είτε προς τρίτες χώρες είτε και στο πλαίσιο της ενδοκοινοτικής διακίνηση».

    Τα μέτρα επιβάλλονται όταν διαπιστώνεται αιτιολογημένα ότι το παράλληλο εξαγωγικό εμπόριο ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τον σταθερό, ασφαλή και με τα απαιτούμενα ποιοτικά εχέγγυα εφοδιασμό του πληθυσμού με τα αναγκαία φάρμακα. Τέτοια περίπτωση συντρέχει, ιδίως, όταν διαπιστώνεται θεραπευτικό κενό. «Ενόψει της αρχής της προφύλαξης, ο ΕΟΦ δύναται να λαμβάνει το μέτρο τούτο όχι μόνο όταν αποδεδειγμένα παρατηρείται ήδη έλλειψη των προϊόντων ή είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει έλλειψη, αλλά και όταν προκύπτει τεκμηριωμένα ενδεχόμενο διακινδύνευσης της ασφάλειας και της ποιότητας εφοδιασμού με φάρμακα.»

    Καταλήγοντας,το ΣτΕ υπογραμμίζει ότι «οι διατάξεις του νόμου 1316/1983 για την οργάνωση και τις αρμοδιότητες του ΕΟΦ δεν αντίκεινται ούτε στο Σύνταγμα ούτε στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

    Απ. Βαλτάς: Δικαίωση

    Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς μιλώντας στο DailyPharmaNews ανέφερε ότι «η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο που εξαρχής βρωντοφώναξε, βγήκε ανοικτά και είπε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, του κρίκους της αλυσίδας του φαρμάκου, ότι εάν προηγουμένως δεν έχει διασφαλιστεί η επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να επιτραπεί η εξαγωγή οποιουδήποτε φαρμάκου».

    Και αυτή η δικαίωση φαίνεται στην πράξη καθώς αυτό που βλέπουν οι φαρμακοποιοί στην καθημερινότητά τους είναι ότι σταδιακά για όλα αυτά τα φάρμακα που έχει απαγορευτεί η εξαγωγή τους με την απόφαση της 29/7/23 του ΕΟΦ σταδιακά εκεί που ήταν «στο κόκκινο», δεν τα έβρισκαν ούτε για δείγμα, σταδιακά άρχισαν να βρίσκονται.

    «Εκεί που δεν μπορούσαμε να βρούμε ούτε ένα κουτί, σταδιακά μπορούμε να βρούμε όχι τόσα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας αλλά σίγουρα τόσα ώστε να πιστέψουμε ότι θα ομαλοποηθεί η αγορά. Αρχίζουμε να καλύπτουμε σταδιακά τις ανάγκες των ασθενών που προσέρχονται στο φαρμακείο οι οποίοι διαφορετικά ήταν υποχρεωμένοι να γυρνάν από φαρμακείο σε φαρμακείο και να εκλιπαρούν να βρουν το απαραίτητο φάρμακο για να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν τη θεραπεία τους» αναφέρει ο κ. Βαλτάς ο οποίος τονίζει ότι «σίγουρα δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα. Αυτό θέλει πολλή δουλειά. Θα πρέπει να ηρεμήσει η αγορά του φαρμάκου», ωστόσο φαίνεται ότι κάτι ήδη κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Έτσι για παράδειγμα σταδιακά οι εταιρείες –κάτι που το βλέπει ο ΠΦΣ και από τις συναντήσεις που έκανε και κάνει με τους εκπροσώπους τους- αρχίζουν να νιώθουν μία σιγουριά ότι τα σκευάσματά τους που εισάγονται στη χώρα μας για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς δεν θα βρεθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου κάποιοι να κερδίσουν από τη διαφορά τιμής, χάνοντας οι ίδιες πωλήσεις που προφανώς θα μπορούσαν να κάνουν απευθείας οι ίδιες σε αυτές τις αγορές.

    Τη σιγουριά αυτή οι φαρμακοποιοί τη βλέπουν πλέον, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Βαλτάς «δεν αρνούνται ακόμη και για έναν φαρμακοποιό που πρέπει να του καλύψουν μία συνταγή σ΄ ένα δυσεύρετο φάρμακο, να το κάνουν. Αυτό δεν γινόταν πριν».

    Δικαιωμένος επίσης θεωρείται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου κ. Μανόλη Κατσαράκη για τη στήριξη που παρείχε τόσο στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την επέκταση της λίστας απαγόρευσης των εξαγωγών και για άλλα φάρμακα τον Ιούλιο, όσο και στον ΕΟΦ με την παροχή στοιχείων.

    Με βάση τα όσα έχουν πει οι φαρμακοποιοί κατά διαστήματα τόσο σε συνεντεύξεις Τύπου όσο και σε δηλώσεις τους σε ΜΜΕ είναι προφανές ότι υπάρχουν δύο σημεία στην απόφαση του ΣτΕ για τα οποία σήμερα θα αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι.

    Το πρώτο σημείο έχει να κάνει με το αίτημά τους για επ’ αόριστο απαγόρευση των εξαγωγών για τα φάρμακα εκείνα που αποδεδειγμένα είναι ελλειπτικά στην ελληνική αγορά.

    Όπως λέει η απόφαση του ΣτΕ «Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, σκοπός του οποίου είναι η προστασία της δημόσιας υγείας με την διασφάλιση επαρκούς εφοδιασμού της αγοράς με τα κατάλληλα φαρμακευτικά προϊόντα, είναι αρμόδιος να λαμβάνει κάθε νόμιμο και προσήκον προληπτικό ή κατασταλτικό μέτρο για τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς και την αποφυγή ελλείψεων, προκειμένου να αποτρέπεται ο κίνδυνος αδυναμίας πρόσβασης των ασθενών στην ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή. Ειδικότερα, παρέχεται στον ΕΟΦ η δυνατότητα, κατ’ εκτίμηση των δεδομένων για τις συνθήκες εφοδιασμού της ελληνικής επικράτειας, να επιβάλλει για περιορισμένο χρονικό διάστημα απαγόρευση των εξαγωγών συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική επικράτεια είτε προς τρίτες χώρες είτε και στο πλαίσιο της “ενδοκοινοτικής διακίνησης”. Τα μέτρα επιβάλλονται όταν διαπιστώνεται αιτιολογημένα ότι το παράλληλο εξαγωγικό εμπόριο ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τον σταθερό, ασφαλή και με τα απαιτούμενα ποιοτικά εχέγγυα εφοδιασμό του πληθυσμού με τα αναγκαία φάρμακα. Τέτοια περίπτωση συντρέχει, ιδίως, όταν διαπιστώνεται θεραπευτικό κενό. Ενόψει της αρχής της προφύλαξης, ο ΕΟΦ δύναται να λαμβάνει το μέτρο τούτο όχι μόνο όταν αποδεδειγμένα παρατηρείται ήδη έλλειψη των προϊόντων ή είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει έλλειψη, αλλά και όταν προκύπτει τεκμηριωμένα ενδεχόμενο διακινδύνευσης της ασφάλειας και της ποιότητας εφοδιασμού με φάρμακα. Το μέτρο της απαγόρευσης εξαγωγών λαμβάνεται για να αντιμετωπισθεί έλλειψη στην ελληνική επικράτεια, ανεξαρτήτως της αιτίας στην οποία οφείλεται η έλλειψη αυτή και είναι αυτοτελές σε σχέση με τις κυρώσεις ή άλλα συναφή μέτρα που δύναται να λαμβάνει η Διοίκηση για τον έλεγχο της ορθής διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων. Δεν απαιτείται να καθορίζεται στην απόφαση επιβολής της απαγόρευσης ο συγκεκριμένος χρόνος ισχύος της· ο προσωρινός χαρακτήρας του μέτρου έχει την έννοια ότι ο ΕΟΦ παρακολουθεί την πορεία της διαθεσιμότητας των φαρμακευτικών προϊόντων και των αναγκών της ελληνικής αγοράς και, εφόσον διαπιστώνει ότι τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί εκδίδει αντίστοιχες επικαιροποιημένες αποφάσεις. Κατά την επιβολή, πάντως, του προσωρινού περιοριστικού αυτού μέτρου πρέπει να μην παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας και δεν επιτρέπεται να εισάγονται αδικαιολόγητες δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος των επιχειρηματικών φορέων, κατά παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού. Ο περιορισμός πρέπει επίσης να αιτιολογείται δεόντως από τη Διοίκηση, ώστε να καθίσταται δυνατός ο δικαστικός έλεγχος της συνδρομής των νομίμων προϋποθέσεων».

    Από τα παραπάνω δε το ΣτΕ καταλήγει στο ότι «Υπό την ανωτέρω έννοια, οι διατάξεις του του ν. 1316/1983 δεν αντίκεινται ούτε στο Σύνταγμα ούτε στο δίκαιο της ΕΕ.», στοιχείο στο οποίο επίσης επέμεναν οι φαρμακοποιοί τονίζοντας ότι πάνω απ’ όλα αυτό που μετράει είναι η διασφάλιση της επάρκειας της ελληνικής αγοράς.

    Ο κ. Βαλτάς τόνισε πως: «Στη φάση που βρισκόμαστε, έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα με δεδομένο ότι θα υπάρξει η πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής για την παρακολούθηση των ελλείψεων, όταν έχουμε μπροστά μας έναν χειμώνα που δεν ξέρουμε πως θα κινηθεί από πλευράς νοσηρότητας, δεν μπορεί να σκεφτεί, κατά την άποψή μου κανείς, ότι μπορεί να άρει την απαγόρευση των εξαγωγών. Θα υπήρχε προσωπική ευθύνη του καθενός που θα μπορούσε να πάρει απόφαση γι’ αυτό. Πολύ περισσότερο μετά από την απόφαση αυτή του ΣτΕ».

    ΕΟΦ ΠΣΦ ΣτΕ
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ για την παχυσαρκία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Θ. Κουτσούκης: «Είναι άδικο ένας φαρμακοποιός να χάνει χρήματα επειδή έτυχε να μη δει μία ειδοποίηση στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Από τη Λισαβόνα στην Αθήνα: Το μεγάλο στοίχημα της αποκεντρωμένης διάθεσης των Νοσοκομειακών Φαρμάκων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σ. Κλοκώνη: Ευκαιρία για τους φαρμακοποιούς η εγγραφή στο Επαγγελματικό Ταμείο μέχρι τον Δεκέμβριο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ο θάνατος ενός αγαπημένου καλλιτέχνη αποκαλύπτει ένα κενό στο σύστημα υγείας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Θ. Μέντας: Οι κίνδυνοι πίσω από «αθώες» θεραπείες ευεξίας – Τι έχει επισημάνει ο πρόεδρος του ΕΟΦ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τι προτείνουν οι φαρμακοποιοί (και γιατί) στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με το πρόγραμμα για την παχυσαρκία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κίνηση για την υγεία μας: Πώς 8 λεπτά άσκησης προστατεύουν καρδιά και εγκέφαλο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μέχρι τις 14/9 η πληρωμή των οφειλών στα φαρμακεία για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ για την παχυσαρκία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Φάρμακα «με το σταγονόμετρο» στην αγορά – 287 σκευάσματα σε περιορισμένη διαθεσιμότητα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Νέες οδηγίες της FIP στους φαρμακοποιούς σχετικά με τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα νοσοκομεία: Δεν έχουμε ενημέρωση λένε οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, τι απαντά η ΗΔΙΚΑ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τι γίνεται με την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τη Διαχείριση Οικιακών Φαρμακευτικών Αποβλήτων στην Ελλάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Προσωπικός Γιατρός: Ξεμπλοκάρει η πληρωμή των φαρμακείων μετά από δυόμισι χρόνια

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΦΣ για παράνομες «ενδοφλέβιες θεραπείες» που προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΦΣ: Τα συχνότερα λάθη που «μπλοκάρουν» την προκαταβολή 95% στα φαρμακεία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΦΣ: Υποχρεωτική η απασχόληση αδειούχων φαρμακοποιών στα φαρμακεία πολυϊδιοκτησίας που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    «MedWatch»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στη μάχη κατά των παράνομων ιατρικών διαφημίσεων

    18/09/20266 Mins Read
    «MedWatch», είναι ένα νέο ψηφιακό σύστημα που αξιοποιεί την ΤΝ για να εντοπίζει παραπλανητικές διαφημίσεις ιατρικών και αισθητικών υπηρεσιών

    Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις

    18/09/2026

    Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

    18/09/2026

    Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

    18/09/2026
    Ροη Ειδησεων
    • «MedWatch»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στη μάχη κατά των παράνομων ιατρικών διαφημίσεων
    • Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις
    • Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας
    • Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού
    • Καρκίνος ωοθηκών: Ο «σιωπηλός» εχθρός που δεν προειδοποιεί εγκαίρως – Πώς να προστατεύεται η γυναίκα
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.