Έχεις ένα ωραίο, σταθερό αυτοκίνητο που σε πηγαίνει κάθε μέρα με ασφάλεια στον προορισμό σου. Ένα πρωί σου χτυπούν την πόρτα και σου λένε: Θέλεις να το αλλάξεις με ένα πιο όμορφο, πιο γρήγορο, μοντέρνο, που οι περισσότεροι διάσημοι έχουν;….αλλά θα πρέπει να δώσεις περισσότερα χρήματα, θα καίει περισσότερο και δεν θα είναι τόσο ασφαλές όσο το προηγούμενο.
Κι εσύ, σκέφτεσαι γρήγορα και λες ναι, γιατί θέλεις να είσαι trendy ….κι ας μην γελιόμαστε: είναι στη φύση μας να μας μαγνητίζει το καινούριο.
☝Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στη διατροφή μας τα τελευταία χρόνια, όπου έχουμε απεμπολήσει παραδοσιακά, νόστιμα και θρεπτικά φαγητά και τα αντικαταστήσαμε με ξενόφερτα trends, νόστιμα μεν, λιγότερα ωφέλιμα και πιο θερμοδογονα δε….μόνο και μόνο γιατί η βιομηχανία του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας τα έχει κάνει κυρίαρχα.
☝Σκοπός λοιπόν αυτής της στήλης: Παραδοση vs Trend, είναι να αναδείξει τα “ξεχασμένα” λιγότερα δημοφιλή παραδοσιακά μας τρόφιμα.
✅ Το ρυζόγαλο έχει πολύ λιγότερες θερμίδες απο το trendy tiramisou.
✅ Αποτελεί ένα απόλυτα ισορροπημένο και θρεπτικό γεύμα καθώς μας δίνει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λιπαρά στις σναλογίες που τα χρειαζόμαστε.
✅ Σε αντίθεση με το tiramisou που περισσότερες από τις μισές θερμίδες του, προέρχονται από λιπαρά και μάλιστα κορεσμένα (λόγω του μασκαρπόνε, της κρέμας γάλακτος και της κουβερτουρας).που εχουν συσχετίσθεί με αυξημένο καρδιαγγειακο κίνδυνο.
✅Το ρυζόγαλο εντάσσεται πολύ εύκολα και σε ένα προγραμμα ελέγχου βάρους, καθώς αποτελεί εξαιρετική επιλογή ως επιδόρπιο, αλλά κι ως πρωινό ή και σνακ!
Επιστροφή στις ρίζες λοιπόν !