Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

    06/02/2026

    ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    06/02/2026

    Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ

    06/02/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

      06/02/2026

      ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

      06/02/2026

      Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ

      06/02/2026

      ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος

      06/02/2026

      Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική διερεύνηση για τους 15 νεκρούς μετανάστες της Χίου

      06/02/2026
    • Επιστημονικα

      Εμβόλιο HPV: Ανοίγει ο δρόμος για λιγότερα τεστ Παπ

      06/02/2026

      Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι κάτοικοι της Μέσα Μάνης αποτελούν μια μοναδική γενετική «νησίδα» στην Ευρώπη

      04/02/2026

      Η Χειρουργική Ογκολογία ως αιχμή του δόρατος στη μάχη για την επιβίωση

      03/02/2026

      Ισπανία: Ιστορική μεταμόσχευση προσώπου από δωρήτρια που επέλεξε την υποβοηθούμενη ευθανασία

      03/02/2026

      Κληρονομικό Αγγειοοίδημα: Πράσινο φως από την ΕΕ για την πρώτη RNA θεραπεία για την πρόληψη των κρίσεων

      02/02/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Μ. Θεμιστοκλέους: Προχωράμε άμεσα σε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

      06/02/2026

      Ειρ. Αγαπηδάκη: Η πρόληψη σώζει ζωές – Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» αλλάζει τον τρόπο που προστατεύουμε την υγεία μας

      05/02/2026

      Υπουργείο Υγείας: πρόληψη μπροστά, στελέχωση με «ιεράρχηση», φάρμακο σε πιο σφιχτό πλαίσιο

      05/02/2026

      Χαιρετισμός του Ά. Γεωργιάδη σε Ημερίδα του ΕΟΦ – Αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του στη φαρμακευτική πολιτική

      04/02/2026

      Από τον Φάκελο στο Smartphone: Η ψηφιακή «επανάσταση» στην Ογκολογία και οι νέες υποδομές του 2026

      04/02/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Νεα & Θεραπειες » ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες
    Νεα & Θεραπειες

    ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες

    29/04/2024Updated:11/07/20247 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες
    ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Νέα στοιχεία για τις επιδημίες ανά τον κόσμο έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς και τα αναγκαία μέτρα πρόληψης που πρέπει να λάβουν όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν στο άμεσο διάστημα στο εξωτερικό.

    Ιλαρά

    -Ευρωπαϊκή Ένωση

    Από 29 Φεβρουαρίου 2024 έως 10 Απριλίου 2024 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν σε 20 χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ: Αυστρία (125), Βέλγιο (11), Βουλγαρία (1), Τσεχία (3), Εσθονία (1), Γαλλία (25),Γερμανία (76), Ουγγαρία (5), Ιρλανδία (11), Ιταλία (186), Λιθουανία (10), Μάλτα (3), Ολλανδία (33), Πολωνία (25), Πορτογαλία (4), Ρουμανία (4.154), Ισπανία (7), Σουηδία (4) και Νορβηγία (1).

    Το 2024 έχουν δηλωθεί 13 θάνατοι σχετιζόμενοι με ιλαρά στην Ευρωπαϊκή Ένωση (12 στη Ρουμανία και 1 στην Ιρλανδία).

    -Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης / Ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου

    Από 01/01/24 έως τις 11/04/24 δηλώθηκαν 58 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς από την Ελβετία.

    Από 01/10/23 έως τις 11/04/ 2024 δηλώθηκαν 368 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς από το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Από 01/01/24 έως 28/02/24 δηλώθηκαν μέσω του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ Ευρώπης- WHO/EURO, 13.635 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς, από τα οποία τα 13.176 αναφέρθηκαν σε χώρες εκτός ΕΕ και κυρίως στο Καζακστάν (9.510),στη Ρωσία (1.401), στο Κιργιστάν (1.988), στο Ουζμπεκιστάν (136), και στην Αρμενία (50).

    Οδηγίες: Η ιλαρά είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική ιογενής νόσος που μπορεί να προσβάλει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, να οδηγήσει σε επιπλοκές, κυρίως από το πεπτικό, το αναπνευστικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα ακόμα και σε θάνατο. Μεταδίδεται κυρίως αερογενώς και σπανιότερα από μολυσμένες από ρινικές ή φαρυγγικές εκκρίσεις επιφάνειες. Ο χρόνος επώασης της νόσου κυμαίνεται μεταξύ 10-12 ημερών, ενώ από την έκθεση στον ιό μέχρι την εμφάνιση του εξανθήματος μεσολαβούν κατά μέσο όρο 14 ημέρες. Οι ασθενείς μεταδίδουν 4 ημέρες πριν την εμφάνιση του εξανθήματος έως 4 ημέρες μετά. Το μέγιστο της μετάδοσης τοποθετείται από την έναρξη του πρόδρομου σταδίου έως και 3-4 ημέρες μετά την εμφάνιση του εξανθήματος.

    Oι ταξιδιώτες, παιδιά και ενήλικες, σε χώρες με έξαρση κρουσμάτων συστήνεται να επιβεβαιώνουν τον πλήρη εμβολιασμό τους με δύο δόσεις του μικτού εμβολίου ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) πριν το ταξίδι. Σε ότι αφορά στην Ευρώπη ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στους ταξιδιώτες στην Ρουμανία.

    Πηγή: ΕΔΩ

    COVID-19

    Μετά την ανακοίνωση από τον ΠΟΥ στις 5 Μαΐου 2023, σχετικά με την λήξη της κατάστασης  έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο και τη μετάβαση της πανδημίας σε νέα φάση διαχείρισης, προτεραιότητα για τους ταξιδιώτες αποτελεί η τήρηση των βασικών μέτρων πρόληψης μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος  όπως:

    -η συχνή εφαρμογή της υγιεινής των χεριών,

    -η αναπνευστική υγιεινή (κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντηλο κατά το βήχα ή το φτέρνισμα, αποφυγή επαφής των χεριών με στόμα, μύτη ή μάτια),

    -η αποφυγή επαφής με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα.

    Επιπρόσθετα συστήνονται:

    -ο ετήσιος εμβολιασμός για COVID-19,

    -η αναβολή του ταξιδιού στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων συμβατών με COVID-19, όπως επίσης στην περίπτωση αναμονής αποτελέσματος ή επί θετικού αποτελέσματος σε ταχεία δοκιμασία αντιγόνου ή μοριακό έλεγχο με RT-PCR,

    -η εφαρμογή μάσκας, η παραμονή στο χώρο διαμονής και η αναζήτηση ιατρικής βοήθειας στην περίπτωση νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού,

    -η αναζήτηση ιατρικής βοήθειας στην περίπτωση εμφάνισης πυρετού ή/και συμπτωμάτων από το αναπνευστικό σύστημα έως και 5 ημέρες μετά την επιστροφή.

    Η χρήση μάσκας στους δημόσιους κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους σε συνθήκες συνωστισμού, συστήνεται από άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

    Χολέρα

    Από την 1η Ιανουαρίου έως  τις 29η  Φεβρουαρίου του 2024, έχουν αναφερθεί 66.530 νέα κρούσματα χολέρας, συμπεριλαμβανομένων 946 νέων θανάτων, παγκοσμίως. Οι χώρες που αναφέρουν τα περισσότερα κρούσματα είναι η Ζάμπια , το Αφγανιστάν, η Ζιμπάμπουε, η Μοζαμβίκη  το Πακιστάν, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η Σομαλία.

    Επίσης, νέα κρούσματα έχουν αναφερθεί στο Μπουρούντι, στο Καμερούν, στις Κομόρες, στην Αιθιοπία, στην Αϊτή, στην Κένυα, στο Μαλάουι, στη Νιγηρία, στην Ουγκάντα και στην Ενωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας.

    Στις Κομόρες η χολέρα έχει κηρυχτεί επίσημα ενδημική νόσος από τις 2 Φεβρουαρίου του 2024 και έχουν καταγραφεί συνολικά και στα τρία νησιά,  655 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 16 θανάτων από τις αρχές του 2024. Πριν το έτος 2024 δεν είχε καταγραφεί στην περιοχή κρούσμα χολέρας από το 2000.

    Οδηγίες: Οι ταξιδιώτες συστήνεται να τηρούν αυστηρά τα προληπτικά μέτρα για την ασφαλή κατανάλωση τροφίμων και ποτών. Στην περίπτωση μακράς παραμονής σε ενδημικές περιοχές, όπως τα μέλη ανθρωπιστικών αποστολών, συνιστάται ο εμβολιασμός.

    Πηγές: ΕΔΩ

    ΕΔΩ

    Δάγκειος πυρετός

    Από τις αρχές Ιανουάριου του 2024, περισσότερα από 2 εκατομμύρια κρούσματα δάγκειου πυρετού και περισσότεροι από 500 σχετιζόμενοι θάνατοι αναφέρθηκαν παγκοσμίως.

    Η Βραζιλία έχει αναφέρει πάνω από 1,5 εκατομμύριο κρούσματα το 2024, και 278 θανάτους. Επίσης στη Βραζιλία ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του δάγκειου πυρετού.

    Τα περισσότερα  κρούσματα αναφέρθηκαν στην περιοχή PAHO του ΠΟΥ (Βόρειος/Νότιος/ Λατινική Αμερική, ΗΠΑ, Καναδάς, Καραϊβική) έως τις 7 Μαρτίου του 2024, παρουσιάζοντας αύξηση 249% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

    Στην Αφρική έχουν αναφερθεί 5.427 κρούσματα (2.686 επιβεβαιωμένα και 2.741 ύποπτα), από το  Μαυρίκιο (2. 433 κρούσματα και 2 θάνατοι),  την Αιθιοπία (1.621 κρούσματα και 2 θάνατοι), το Μάλι (1 349 κρούσματα),  τη Σενεγάλη (25 κρούσματα) και το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε (9 κρούσματα).

    Πυρετός Chikungunya (CHIKVD)

    Το 2024 έως τις 29 Φεβρουαρίου , έχουν αναφερθεί περίπου 70.000 κρούσματα CHIKVD και 15 σχετιζόμενοι θάνατοι σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνολικά δεκαέξι χώρες ανέφεραν κρούσματα CHIKVD από την Αμερική (11), την Ασία (4) και την Αφρική(1). Οι χώρες που αναφέρουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων είναι η Βραζιλία (71.487), η Παραγουάη(2.270), η Αργεντινή(156) και η Βολιβία(126).

    Εκτός της Αμερικής, κρούσματα CHIKVD έχουν αναφερθεί στην Ασία από το Ανατολικό Τιμόρ (195), την Ταϊλάνδη(139),το Πακιστάν (26), τη Μαλαισία (6) και στην Αφρική από τη Σενεγάλη(3).

    Δεν έχουν αναφερθεί αυτόχθονα κρούσματα της νόσου του ιού Chikungunya στην Ευρώπη μέχρι σήμερα.

    Το έτος 2023, αναφέρθηκαν περίπου 500.000 κρούσματα πυρετού Chikungunya και περισσότεροι από 400 σχετικοί θάνατοι παγκοσμίως.

    Οδηγίες: Ο Δάγκειος πυρετός και ο πυρετός Chikungunya μεταδίδονται μέσω τσιμπήματος μολυσμένου κουνουπιού και συνεπώς συνιστάται η τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία από τα έντομα. Δεν υπάρχει εμβόλιο για την προφύλαξη και οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από ενδημικές περιοχές συνιστάται να παρακολουθούν την υγεία τους για 2 εβδομάδες μετά την επιστροφή τους. Επιπρόσθετα συστήνεται να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια για δύο (2) εβδομάδες μετά την άφιξη/επιστροφή τους από ενδημική χώρα, όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανεξάρτητα από την παρουσία ή μη συμπτωμάτων, με στόχο την αποτροπή της πιθανής τοπικής μετάδοσης της νόσου στα κουνούπια.

    Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε ότι αφορά στο εμπόριο και στις διεθνείς μετακινήσεις.

    Πηγή: ΕΔΩ

    Πολιομυελίτιδα

    Το έτος 224 έχουν καταγραφεί δύο νέα κρούσματα οξείας χαλαρής παράλυσης(AFP)  οφειλόμενα στον τύπο WPV1 της πολυομυελίτιδας στο Πακιστάν.

    Από 1 Ιανουαρίου 2023 έως 20 Φεβρουαρίου 2024 καταγράφηκαν 133 περιστατικά οξείας χαλαρής παράλυσης οφειλόμενα στον τύπο cVPDV1 της νόσου, από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (105), από τη Μαδαγασκάρη (24) και τη Μοζαμβίκη (4).

    Το 2023 έως τις 20 Φεβρουαρίου του 2024 καταγράφηκαν 389 περιστατικά οξείας χαλαρής παράλυσης οφειλόμενα στον cVPDV2 τύπο της νόσου από 22 χώρες. Η πλειονότητα των περιστατικών καταγράφηκε στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (118), στη Νιγηρία (87), στο Τσαντ (54) και στη Γουινέα (47).Το 2023 και το  2024, δεν αναφέρθηκαν περιπτώσεις AFP που προκλήθηκαν από τον τύπο cVDPV3.

    Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης/ Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου είναι ελεύθερες πολυομυελίτιδας από το 2002.

    Οδηγίες: Ο ιός της πολιομυελίτιδας μεταδίδεται από άτομο σε άτομο κυρίως μέσω της κοπρανο-στοματικής οδού και σπανιότερα μέσω της στοματο-στοματικής οδού, σε συνθήκες χαμηλού υγειονομικού επιπέδου. Ο ιός ανιχνεύεται πιο εύκολα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα κόπρανα, από ότι σε φαρυγγικές εκκρίσεις. Σε σπάνιες περιπτώσεις, το γάλα, άλλες τροφές και αντικείμενα μολυσμένα με κόπρανα έχουν ενοχοποιηθεί ως αγωγοί μετάδοσης. Δεν υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξεις μετάδοσης μέσω εντόμων. Το νερό και τα λύματα ενοχοποιούνται σπανίως.

    Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εμφανίζονται συμπτώματα, ενώ τη σοβαρή παραλυτική μορφή της νόσου εκδηλώνει λιγότερο από 1% όσων μολύνονται από τον ιό. Η πολιομυελίτιδα είναι νόσημα που προλαμβάνεται με εμβολιασμό. Συστήνεται ο εμβολιασμός όλων των ταξιδιωτών, από και προς χώρες στις οποίες η νόσος ενδημεί, καθώς και η καταγραφή του εμβολιασμού στο Διεθνές Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

    Πηγή: ΕΔΩ

    ΕΟΔΥ Προλη[τικά μέτρα ταξιδιώτες
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΟΔΥ: 649 νέες εισαγωγές και 12 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Επιτήρηση Αναπνευστικών Λοιμώξεων: Σε υψηλά επίπεδα η γρίπη – Σταθεροποίηση για την COVID-19 και άνοδος του RSV

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    O ΕΟΔΥ αναβαθμίζει την επιδημιολογική επιτήρηση: νέα εργαλεία, έγκαιρη ανίχνευση και ενεργή συμμετοχή των πολιτών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δημόσια Υγεία: Ο ΕΟΔΥ ανασχεδιάζει τον Εθνικό Μηχανισμό Επιτήρησης

    Πολιτικη Υγειας

    ΕΟΔΥ: 613 νέες εισαγωγές, 23 νέα σοβαρά κρούσματα και 7 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΟΔΥ: 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, 15 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 8 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παραιτήθηκε από τον ΕΟΔΥ ο Σ. Πουλής μετά την πλήρη δικαίωσή του – Κλείνει ο κύκλος απολύσεων στο πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Που θα κάνετε δωρεάν, γρήγορα και ανώνυμα τεστ για ΣΜΝ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΟΔΥ: 104 νέες εισαγωγές COVID19 και 7 νέοι θάνατοι την τελευταία εβδομάδα – Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΟΔΥ 138 νέες εισαγωγές COVID19 και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση για HIV και ΣΜΝ στο ΑΠΘ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΚΟΜΥ σε πλήρη ανάπτυξη: 900 περιοχές, 5.000 πολίτες και 1.300 κατ’ οίκον επισκέψεις μόνο σε 15 ημέρες

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΟΔΥ: Τέσσερις θάνατοι από COVID-19 και 162 νέες εισαγωγές

    Uncategorized

    ΕΟΔΥ – Γραφείο για τα fake news: Ο τρόπος λειτουργίας και το πρώτο δελτίο τον Δεκέμβριο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΟΔΥ: 6 νέοι θάνατοι από Covid-19 και ένας από γρίπη, την τελευταία εβδομάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πανελλαδική ανάπτυξη των ΚΟΜΥ σε 900 σημεία – Στόχος η εξυπηρέτηση 500.000 πολιτών ετησίως

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δύο θάνατοι από covid-19 κι ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

    06/02/20264 Mins Read
    Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ευλογιά σύμφωνα με την EFSA – Περίπλοκη η ελληνική περίπτωση

    ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    06/02/2026

    Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ

    06/02/2026

    ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος

    06/02/2026
    Ροη Ειδησεων
    • EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης
    • ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα
    • Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ
    • ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος
    • Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική διερεύνηση για τους 15 νεκρούς μετανάστες της Χίου
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.