Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Ερωτηματικά σε φαρμακοποιούς προκαλεί η αναφορά του ΠΙΣ σε εκατέρωθεν «ακραίες ρητορικές»

    06/02/2026

    EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

    06/02/2026

    ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    06/02/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Ερωτηματικά σε φαρμακοποιούς προκαλεί η αναφορά του ΠΙΣ σε εκατέρωθεν «ακραίες ρητορικές»

      06/02/2026

      EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

      06/02/2026

      ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

      06/02/2026

      Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ

      06/02/2026

      ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος

      06/02/2026
    • Επιστημονικα

      Εμβόλιο HPV: Ανοίγει ο δρόμος για λιγότερα τεστ Παπ

      06/02/2026

      Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι κάτοικοι της Μέσα Μάνης αποτελούν μια μοναδική γενετική «νησίδα» στην Ευρώπη

      04/02/2026

      Η Χειρουργική Ογκολογία ως αιχμή του δόρατος στη μάχη για την επιβίωση

      03/02/2026

      Ισπανία: Ιστορική μεταμόσχευση προσώπου από δωρήτρια που επέλεξε την υποβοηθούμενη ευθανασία

      03/02/2026

      Κληρονομικό Αγγειοοίδημα: Πράσινο φως από την ΕΕ για την πρώτη RNA θεραπεία για την πρόληψη των κρίσεων

      02/02/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Μ. Θεμιστοκλέους: Προχωράμε άμεσα σε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

      06/02/2026

      Ειρ. Αγαπηδάκη: Η πρόληψη σώζει ζωές – Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» αλλάζει τον τρόπο που προστατεύουμε την υγεία μας

      05/02/2026

      Υπουργείο Υγείας: πρόληψη μπροστά, στελέχωση με «ιεράρχηση», φάρμακο σε πιο σφιχτό πλαίσιο

      05/02/2026

      Χαιρετισμός του Ά. Γεωργιάδη σε Ημερίδα του ΕΟΦ – Αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του στη φαρμακευτική πολιτική

      04/02/2026

      Από τον Φάκελο στο Smartphone: Η ψηφιακή «επανάσταση» στην Ογκολογία και οι νέες υποδομές του 2026

      04/02/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Πολιτικη Υγειας » Στην Ολομέλεια το Νομοσχέδιο για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας
    Πολιτικη Υγειας

    Στην Ολομέλεια το Νομοσχέδιο για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας

    02/04/2024Updated:11/07/202410 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    «Πρακτικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα» εισάγει, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, το σχέδιο νόμου «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», που συζητήθηκε εχθές στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Κατά τη διάρκεια της ανάλυσης των τιθέμενων διατάξεων, ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι πριν την ολοκλήρωση νομοθετικής διαδικασίας, θα ζητήσει από τη Βουλή να λάβει εξουσιοδοτική διάταξη προκειμένου, με υπουργική απόφαση, να μπορούν ιδιώτες γιατροί να συνάπτουν σχέση με τα δημόσια νοσοκομεία. Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Γεωργιάδη έγινε με δεδομένο ότι στο νομοσχέδιο έχουν περιληφθεί ήδη διατάξεις για τους όρους και προϋποθέσεις άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών κλάδου ΕΣΥ. Στο ίδιο νομοσχέδιο έχει περιληφθεί και άρθρο για τον τρόπο που θα αμείβονται οι γιατροί για τα απογευματινά χειρουργεία που γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία.

    «Για τα απογευματινά χειρουργεία η μόνη κριτική που θα μπορούσε να έχει βάση είναι οι δύο ταχύτητες. Το άρθρο 8 λέει ότι οι έχοντες χειρουργικές ειδικότητες μπορούν να βγάλουν επιπλέον εισόδημα από τα απογευματινά χειρουργεία. Οι έχοντες πάσα άλλη ειδικότητα, που δεν μπορούν να κάνουν απογευματινά χειρουργεία, μπορούν να κάνουν ιδιωτικό έργο. Άρα λύνουμε την ανισορροπία, με αυτόν τον τρόπο», είπε ο υπουργός Υγείας και ενημέρωσε σχετικά την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Γιατροί στο ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στη παροχή ιδιωτικού έργου από τους γιατρούς του ΕΣΥ και τη αντίστοιχη διάταξη που εισάγει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, προέτρεψε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιδρούν, να μελετήσουν τι γίνεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως ειδικότερα επισήμανε «οι περισσότεροι Ευρωπαίοι γιατροί που απασχολούνται σε δημόσια νοσοκομεία επιτρέπεται επίσης να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, και στις κλινικές και στα νοσοκομεία». Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ενδεικτικά ότι «στην Αυστρία και την Ιρλανδία επιτρέπεται γιατροί του δημοσίου να παρέχουν ιδιωτικό έργο. Το 60% των γιατρών του δημοσίου στο Ηνωμένο Βασίλειο ασκούν παράλληλα ιδιωτικό έργο με όριο στο εισόδημα. Ανώτατα όρια στο εισόδημα μπορεί να έχουν γιατροί του δημοσίου που ασκούν ιδιωτικό έργο στη Γαλλία. Στη Φινλανδία οι γιατροί του δημοσίου τομέα παρέχουν τις περισσότερες υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα σε ιδιωτικά ιατρεία, και η ταυτόχρονη εργασία ανάμεσα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι αρκετά συχνή. Στη Σουηδία και τη Νορβηγία επιτρέπεται απολύτως η εργασία των γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα. Σε χώρες του νότου όπως  η Πορτογαλία η παράλληλη απασχόληση επιτρέπεται εδώ και 10 με 15 χρόνια και πάνω από το 70% των γιατρών έχουν ταυτόχρονα ιδιωτικό έργο με το δημόσιο έργο».

    Τα απογευματινά χειρουργεία

    Αλλά και για τα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία επίσης δέχονται μεγάλη κριτική από την αντιπολίτευση, ο υπουργός Υγείας είπε ότι από την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, εδώ και 20 μέρες περίπου, διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό για να γίνουν τα απογευματινά χειρουργεία, και ενώ κάποιοι κίνησαν «σάλπισμα επαναστάσεως», τα νοσοκομεία στα οποία γίνονται απογευματινά χειρουργεία ανέρχονται σε 100 σε σύνολο 125 νοσοκομείων. Στο πνεύμα αυτό, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η μεταρρύθμιση πετυχαίνει, όπως πέτυχε και η μεταρρύθμιση για τα απογευματινά ιατρεία. Επεσήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ είχε θεσπίσει το ιδιωτικό έργο στο ΕΣΥ με τα απογευματινά ιατρεία. Λειτουργία απογευματινών ιατρείων με πληρωμή. Στο σύνολο του έτους 2023, διενεργήθηκαν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ 687.000 ραντεβού σε απογευματινά ιατρεία. Γι’ αυτά τα 687.000 ραντεβού, γιατροί πληρώθηκαν και κάποιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν. Αν υποτίθεται το πρόβλημα σας είναι η μόλυνση του ΕΣΥ, από την πληρωμή ιδιωτικού χρήματος, οι υπεύθυνοι της μολύνσεως είστε το ΠΑΣΟΚ. Εσείς κάνατε το νόμο. Τα απογευματινά ιατρεία μείωσαν πολύ τις αναμονές στα πρωινά ιατρεία, βοηθήθηκε πολύς κόσμος να βρει ραντεβού. Ο μέσος χρόνος αναμονής, πριν τη μεταρρύθμιση του Αλέκου Παπαδόπουλου για ραντεβού στο ΕΣΥ για ιατρεία ήταν 4 μήνες. Σήμερα είναι ένας μήνας η μέση αναμονή, για ραντεβού με γιατρό σε νοσοκομείο του ΕΣΥ».

    Πανστρατιά στην πρόληψη

    Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφερόμενη στις διατάξεις αρμοδιότητας της, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κόστος συνταγογράφησης  στα προγράμματα «Σπύρος Δοξιάδης», στον προσυμπτωματικό έλεγχο, ούτε για ασφαλισμένες ούτε για ανασφάλιστες. Η κ. Αγαπηδάκη είπε ότι το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» έχει ήδη δώσει «καρπούς» και πάνω από 300.000 γυναίκες έχουν κάνει δωρεά μαστογραφία και έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με συμπτώματα χιλιάδες γυναίκες. Επισήμανε επίσης ότι έχει ήδη εκδοθεί η ΚΥΑ που ορίζει πώς θα γίνει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. «Στόχος μας είναι να κάνουμε μια πανστρατιά για την πρόληψη. Ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά, οι θάνατοι που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, δεν αφορούν κόμματα και είναι κάτι που θα μπορούσαμε να έχουμε μια ευρεία συμμαχία», είπε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.   

    Τα κόμματα

    Στη συνεδρίαση της επιτροπής, την προηγούμενη εβδομάδα η οποία διακόπηκε με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Βρεττάκος είπε ότι το νομοσχέδιο λύνει σημαντικά ζητήματα.

    Σε τρία κυρίως άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας επικεντρώνεται μεγάλο μέρος της κριτικής της αντιπολίτευσης:

    -το άρθρο 7 που αναφέρεται στους όρους και προϋποθέσεις άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών κλάδου ΕΣΥ

    -το άρθρο 12 που αναφέρεται στις αμοιβές των ιατρών του ΕΣΥ και των πανεπιστημιακών γιατρών από τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων ή άλλων επεμβατικών πράξεων που απαιτούν την παραμονή στα νοσοκομεία, πέραν της ημερήσιας νοσηλείας, κατά την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων

    -στο άρθρο 25 για την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και σε κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς. 

    «Βλέπουμε να έρχεται το τέταρτο νομοσχέδιο για την υγεία, αλλά καμιά μεγάλη μεταρρύθμιση δεν βλέπουμε προς όφελος του λαού», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγόπουλος και κατήγγειλε ότι «δεν υπάρχουν ρυθμίσεις που να ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Απεναντίας εισάγονται ρυθμίσεις που αποδυναμώνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό έτι περαιτέρω». Στο πνεύμα αυτό, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε λέγοντας: «Όπως και σε όλα τα άλλα πεδία πολιτικής έτσι και στην υγεία η «νεοδεξιά» Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη επιβάλλει μια κουλτούρα άμεσων πληρωμών. Θέλεις να είσαι υγιής; Θα πληρώσεις και αυτό παρά την υπέρμετρη φορολογία, αλλά και τις υψηλότατες ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουν κάθε μήνα οι πολίτες της χώρας. Η Κυβέρνηση, νομοθετεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ιδιωτών της υγείας, εις βάρος των νοικοκυριών και της οικονομικής κατάστασης τους. Παγιώνει, μια κουλτούρα άμεσων πληρωμών και στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της υγείας, η οποία απευθύνεται στους έχοντες και κατέχοντες».

    «Θεωρείτε ως μια κανονικότητα να πληρώνουν οι ασθενείς του ΕΣΥ και από τις δύο τσέπες του παντελονιού τους και μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και από την απευθείας στο γιατρό στο χειρουργείο ή στη φαρμακευτική δαπάνη, ως κυρίαρχο μέτρο αντιμετώπισης της υγείας;», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Τσίμαρης και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «προτείνετε ένα υβριδικό σύστημα, με την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε κυρίαρχο ρόλο. Έχετε χρέος, λοιπόν, απέναντι στους πολίτες της χώρας, να τους και να μας ενημερώσετε, με βάση ποια μελέτη το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα μεταμορφωθεί και τι θα αλλάξει στην προσβασιμότητα των πολιτών».

    Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης είπε ότι το περιεχόμενο και η κατεύθυνση του νομοσχεδίου βρίσκονται σε πλήρη διάσταση με τον τίτλο του, δηλαδή, σε διάσταση με την «ενίσχυση του ΕΣΥ», υπό το πρίσμα των αναγκών και των ασθενών και των γιατρών και νοσηλευτών. Εισάγονται όπως μέτρα αντιλαϊκά και αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, με καθοριστικό μέτρο την παντός είδους άσκηση ιδιωτικού επιχειρηματικού έργου των γιατρών των δημόσιων μονάδων υγείας. «Πρόκειται για μέτρα που συμπληρώνουν την εικόνα ενός κατ’ επίφαση δημόσιου συστήματος υγείας», είπε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ και προειδοποίησε ότι ολοένα και μεγαλύτερο έργο του ΕΣΥ θα εξαρτάται από την άμεση πληρωμή των ασθενών.

    Η ειδική αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου είπε ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει, με κάθε τρόπο, ότι δεν ενδιαφέρεται για την παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας , παρά μόνο επιδιώκει, με μεθοδικές ενέργειες, τη συστηματική υποβάθμιση του δημοσίου τομέα υγείας, υποκαθιστώντας αυτόν με τον ιδιωτικό τομέα και ωθεί τους πολίτες στους ιδιώτες.

    Ο ειδικός αγορητής της Νέας Αριστεράς Οζκιούρ Φερχάτ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ιδεοληπτική εμμονή για λιγότερο κράτος και περισσότερη αγορά στην υγεία. Μίλησε για διαλυτική κατάσταση στο ΕΣΥ και επισήμανε πως αντί η κυβέρνηση να επενδύσει στη στήριξη και τη στελέχωση του, νομοθετεί τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών του ΕΣΥ, «χτυπάει δηλαδή απευθείας στην καρδιά του ΕΣΥ, αφού καταργεί το δομικό στοιχείο του ΕΣΥ, που είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ».

    Ο ειδικός αγορητής των «Σπαρτιατών» Μιχάλης Γαυγιωτάκης είπε ότι με το νομοσχέδιο αλλάζει όλη η φιλοσοφία του ΕΣΥ και δημιουργούνται ανισότητες με τελικό αποδέκτη τους ίδιους τους ασθενείς. Οδηγεί, όπως είπε, σε πλήρη υποβάθμιση τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και στην παραπέρα ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας.

    Ο ειδικός αγορητής της «Νίκης» Νίκος Παπαδόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ εν μια νυχτί, αύξησε τους μισθούς των υπουργών και των υφυπουργών και των διοικητών των οργανισμών, έδωσε στο γιατρό που κάνει 24ωρο 20 ευρώ. Ο ειδικός αγορητής της «Νίκης» χαρακτήρισε «άθλιο» το νομοσχέδιο και δήλωσε ότι το κόμμα του θα το καταψηφίσει.

    Η ειδική αγορήτρια της Πλεύσης Ελευθερίας Γεωργία Κεφαλά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνείται να στηρίξει ουσιαστικά το ΕΣΥ, ότι δεν δίνει λύση στην υποστέλεχωση των δημόσιων νοσοκομείων, δε δίνει λύσεις στις ελλείψεις ειδικοτήτων. «Το νομοσχέδιο δύσκολα θα δώσει τα ίδια κίνητρα στους γιατρούς της πρώτης γραμμής, με τις αμέτρητες εφημερίες, στα μεγάλα νοσοκομεία», είπε η κ. Κεφαλά και υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να αναγράφονται πιο συγκεκριμένα οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των γιατρών, και ο μέγιστος και ελάχιστος αριθμός υπερωριών τους. Κυρίως το νομοσχέδιο επιβάλλει και άλλα έξοδα με τα οποία θα επιβαρυνθούν οι ασθενείς, είπε η ειδική αγορήτρια της Πλεύσης Ελευθερίας.

    Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας έχουν περιληφθεί οι διατάξεις με τις οποίες:

    – Διευρύνεται η ηλικιακή ομάδα των ωφελούμενων, από τη δράση δημόσιας υγείας «Προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις μαστογραφίας κατά του καρκίνου» συμπεριλαμβάνοντας δικαιούχους από σαράντα πέντε (45) έως εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, αντί για πενήντα (50) έως εξήντα εννέα (69) ετών που ισχύει σήμερα.

    – Προβλέπεται, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ», η υλοποίηση των εξής νέων δράσεων : α) «Προαγωγή Υγείας Οικογένειας και Παιδιού», και β) «Λειτουργικός Εκσυγχρονισμός του Συστήματος Δημόσιας Υγείας», οι οποίες χρηματοδοτούνται από πόρους του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής των Κινητών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την αποτελεσματική υλοποίηση των προγραμμάτων δημόσιας υγείας σε δράσεις πρόληψης του προαναφερόμενου προγράμματος.

    – Επανακαθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών ΕΣΥ που υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι οι εν λόγω ιατροί δύνανται, σε χρόνο εκτός του τακτικού ωραρίου τους και των εφημεριών, κατόπιν σχετικής άδειας, να ασκούν ιδιωτικό έργο, υπό την προϋπόθεση ότι αναλαμβάνουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Επίσης καταργείται ο ισχύων σήμερα χρονικός περιορισμός για την άσκηση του εν λόγω έργου (έως δύο φορές την εβδομάδα).

    – Συμπεριλαμβάνονται στα εισοδήματα που θεωρούνται ότι προέρχονται από άσκηση ιδιωτικού έργου και φορολογούνται σύμφωνα με την οριζόμενη νομοθεσία, οι αμοιβές των ιατρών του Ε.Σ.Υ. και των πανεπιστημιακών ιατρών από τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων ή άλλων επεμβατικών πράξεων που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο πέραν της ημερήσιας νοσηλείας.

    – Παρέχεται δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από τους προσωπικούς ιατρούς.

    – Οι δικαιούχοι περίθαλψης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καταβάλλουν από την 1η.4.2024 στα συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς ένα (1) ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών και τρία (3) ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δημόσια Υγεία νομοσχέδιο Ολομέλεια
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Μ. Θεμιστοκλέους: Προχωράμε άμεσα σε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ειρ. Αγαπηδάκη: Η πρόληψη σώζει ζωές – Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» αλλάζει τον τρόπο που προστατεύουμε την υγεία μας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Υπουργείο Υγείας: πρόληψη μπροστά, στελέχωση με «ιεράρχηση», φάρμακο σε πιο σφιχτό πλαίσιο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Χαιρετισμός του Ά. Γεωργιάδη σε Ημερίδα του ΕΟΦ – Αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του στη φαρμακευτική πολιτική

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Από τον Φάκελο στο Smartphone: Η ψηφιακή «επανάσταση» στην Ογκολογία και οι νέες υποδομές του 2026

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρέμβαση Γεωργιάδη για το Καθηκοντολόγιο Μαιών μετά τις αντιδράσεις του κλάδου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»: Θωρακίζεται η νεφρική λειτουργία των πολιτών – Στην «αντεπίθεση» κατά της παχυσαρκίας το υπουργείο Υγείας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Συμφωνία υπουργείου Παιδείας και ΠΕΦ για την πρώτη δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα του φαρμάκου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Εννέα στους δέκα πολίτες κρίνουν απαραίτητα και ωφέλιμα τα προγράμματα πρόληψης του Υπ. Υγείας σύμφωνα με έρευνα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    «Στροφή στην πρόληψη στην Υγεία: SMS για νεφρική δυσλειτουργία και 5.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλεiτουργία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δ. Βαρτζόπουλος: Η Ελλάδα υλοποιεί μια βαθιά μεταρρύθμιση στον τομέα της ψυχικής υγείας

    Πολιτικη Υγειας

    Μητσοτάκης στο TikTok: Νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία – Αφορά 1,5 εκατ. πολίτες

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΣΥ: «Ανάσα» σε Παθολογία και Γενική Ιατρική – Πώς το κίνητρο των 40.000€ αλλάζει τον χάρτη των ειδικοτήτων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δημόσια Υγεία: Ο ΕΟΔΥ ανασχεδιάζει τον Εθνικό Μηχανισμό Επιτήρησης

    Πολιτικη Υγειας

    Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση ακολουθεί αυτό που λένε οι ειδικοί -Δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μ. Θεμιστοκλέους: Πετύχαμε να έχουμε χαμηλότερους χρόνους αναμονής, ακόμα και από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Άδωνις Γεωργιάδης: Το «ιταλικό μοντέλο» στα φάρμακα και η μεγάλη ανατροπή στις αμοιβές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ερωτηματικά σε φαρμακοποιούς προκαλεί η αναφορά του ΠΙΣ σε εκατέρωθεν «ακραίες ρητορικές»

    06/02/20263 Mins Read
    Ξεκάθαρη θέση για «Μη επιθυμητές πολιτικές υγείας» που κατά καιρούς επηρεάζουν τις σχέσεις ιατρών-φαρμακοποιών πήρε ο ΠΙΣ μέσα από δελτίο Τύπου

    EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

    06/02/2026

    ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

    06/02/2026

    Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ

    06/02/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Ερωτηματικά σε φαρμακοποιούς προκαλεί η αναφορά του ΠΙΣ σε εκατέρωθεν «ακραίες ρητορικές»
    • EFSA για ευλογιά: Δεν υπάρχουν εμβόλια εγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης
    • ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι από COVID-19 και 9 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα
    • Άμεση Προκήρυξη Θέσης Θωρακοχειρουργού στο Νοσοκομείο Θριάσιο ζητά η ΕΙΝΑΠ
    • ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.