Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Απ. Βαλτάς για νέο τοπίο στις διανυκτερεύσεις: Ένα ακόμη χρόνιο αίτημα των φαρμακοποιών, ιδίως της επαρχίας, έγινε πράξη

    13/07/2026

    Η A.i αποκαλύπτει την «αόρατη βλάβη» που προκαλεί η υπέρταση, ανοίγοντας δρόμο για εξατομικευμένη πρόληψη των καρδιαγγειακών

    13/07/2026

    Διασωληνωμένος, σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου ο τετράχρονος που έπεσε σε πισίνα στην Καστοριά

    13/07/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Απ. Βαλτάς για νέο τοπίο στις διανυκτερεύσεις: Ένα ακόμη χρόνιο αίτημα των φαρμακοποιών, ιδίως της επαρχίας, έγινε πράξη

      13/07/2026

      Η A.i αποκαλύπτει την «αόρατη βλάβη» που προκαλεί η υπέρταση, ανοίγοντας δρόμο για εξατομικευμένη πρόληψη των καρδιαγγειακών

      13/07/2026

      Διασωληνωμένος, σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου ο τετράχρονος που έπεσε σε πισίνα στην Καστοριά

      13/07/2026

      Συνάντηση του ΠτΔ Κων. Τασούλα με το ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

      13/07/2026

      Ψωρίαση: Η ψυχολογική υποστήριξη αλλάζει ζωές

      13/07/2026
    • Επιστημονικα

      Η A.i αποκαλύπτει την «αόρατη βλάβη» που προκαλεί η υπέρταση, ανοίγοντας δρόμο για εξατομικευμένη πρόληψη των καρδιαγγειακών

      13/07/2026

      Τα οφέλη για την ψυχική υγεία από τη μεσογειακή διατροφή

      07/07/2026

      Η «ακτινογραφία» της Ιατρικής Ακριβείας: Γιατί οι βιοδείκτες είναι το κλειδί για την επιβίωση των ογκολογικών ασθενών

      06/07/2026

      Υψηλές δόσεις ενδοφλέβιας βιταμίνης C μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου και σήψης σε ασθενείς με τραύματα

      02/07/2026

      Καρκίνος του μαστού: Νέα δεδομένα για την απόλυτα εξατομικευμένη θεραπεία

      02/07/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Δημόσια υγεία και διαχείριση κλινών: Πώς το «Αττικόν» απαντά για τη λειτουργία της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων

      10/07/2026

      Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Η χώρα έχει ξεκινήσει να αντιστρέφει την αρνητική εικόνα που είχαν οι γιατροί για το ΕΣΥ»

      30/06/2026

      Ο απολογισμός της μεταρρύθμισης στα απογευματινά χειρουργεία: Μειώθηκαν οι αναμονές ή έμειναν κενά; 

      29/06/2026

      Κυβερνητικός απολογισμός: Ψηφιοποίηση, πρόληψη και ενίσχυση του ΕΣΥ την επταετία 2019 – 2026

      29/06/2026

      Το στοίχημα των προσλήψεων στα νησιά, η θωράκιση των Ψαρών και η απάντηση για το νοσοκομείο Νίκαιας

      18/06/2026
    • Ασθενεις

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » Φαρμακειο » Απ. Βαλτάς για κατ’ οίκον διανομή ΦΥΚ: Δεν αντιδρούμε συντεχνιακά – Υπάρχει φαρμακευτική αρχή και πρακτική
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Απ. Βαλτάς για κατ’ οίκον διανομή ΦΥΚ: Δεν αντιδρούμε συντεχνιακά – Υπάρχει φαρμακευτική αρχή και πρακτική

    23/06/20267 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    φυκ πφσ
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

    Λίγες μέρες πριν τις εκλογές για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και οι φαρμακοποιοί φαίνεται να βρίσκονται στην ανάγκη καθημερινά να δίνουν εξηγήσεις και να υπερασπίζονται βασικές θέσεις του κλάδου σχετικά με κομβικής σημασίας ζητήματα, όπως το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων, τον τρόπο διάθεσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ).

    Έτσι, μία μέρα μετά (τη Δευτέρα 22 Ιουνίου) από την αντίδραση του ανώτατου οργάνου εκπροσώπησης των φαρμακοποιών στην επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης (στις 19 Ιουνίου) ο βουλευτής Ηρακλείου Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Χ. Χάρης Μαμουλάκης με την υπογραφή άλλων 12 βουλευτών του κόμματος, όπου μεταξύ των άλλων, προτείνεται η αλλαγή του πλαισίου ώστε να διευκολυνθεί η ελεύθερη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ και σε άλλα κανάλια διανομής πλην του φαρμακείου, ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς κλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega να μιλήσει για το θέμα των ΦΥΚ και να εξηγήσει γιατί αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στο μέτρο της κατ’ οίκον διανομής.

    Ο κ. Βαλτάς στην ουσία κλήθηκε να «απολογηθεί» και να εξηγήσει τη στάση των φαρμακοποιών αφού, όπως είπε ο δημοσιογράφος παρουσιαστής της εκπομπής   απευθυνόμενος προς τον προσκεκλημένο του, κ. Στέλιο Λιναρδάκη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Εταιρείας Μεταφορών Φαρμάκων που έχει αναλάβει με σύμβαση που έχει υπογράψει με τον ΕΟΠΥΥ την κατ’ οίκον διάθεση, «με τη λύση που δώσατε και που έδωσε και το Υπουργείο (σ.σ. Υγείας) εξυπηρετήθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι, καταλαβαίνουμε όμως ότι υπάρχουν αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς».

    Τη στιγμή άλλωστε που ξεκίνησε να μιλά ο κ. Βαλτάς η εικόνα έδειχνε ως κεντρική θέση του κ. Λιναρδάκη πάνω στην οποία έπρεπε να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος του ΠΦΣ το ότι βρίσκεται «στον αέρα η δημοφιλής μεταρρύθμιση της κατ’ οίκον παράδοσης φαρμάκων – Βάζουν φρένο οι φαρμακοποιοί» με τον δημοσιογράφο να λέει ότι «δεν θέλουν οι φαρμακοποιοί να πηγαίνουν τα φάρμακα, τα ακριβά φάρμακα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

    Ο κ. Βαλτάς λοιπόν απευθυνόμενος προς τους παρουσιαστές της εκπομπής σημείωσε πως «καταρχάς δεν είναι ακριβώς έτσι όπως το βάλατε το θέμα». Κι εξήγησε πως η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατ’ οίκον παράδοση διακινεί πλέον τα ΦΥΚ και μέσα από τα ιδιωτικά φαρμακεία. «Δηλαδή αυτή τη στιγμή αυτό που κάνει διανέμοντας τα φάρμακα με την κατ’ οίκον διανομή –και δεν είναι μόνο γι’ αυτό- διανέμει και συγκεκριμένες θεραπευτικές κατηγορίες από τα φαρμακεία τα ιδιωτικά»

    Και συνέχισε δίνοντας ένα πολύ σύντομο ιστορικό του τι έχει συμβεί από το 2012 μέχρι σήμερα με τα ΦΥΚ που διακινούνται στην ελληνική αγορά.

    Όπως είπε το 2012 διακόσια εκατομμύρια φάρμακα διατίθεντο από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Κάποια στιγμή αποφασίστηκε αυτά να διανεμηθούν από τα 37 σημεία – φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα οποία πραγματικά, όπως είπε, δημιούργησαν μία διαδικασία ταλαιπωρίας. Σε ό,τι αφορά την αξία των συνταγών αυτών των φαρμάκων που διακινούνται στην ελληνική αγορά από τα 200 εκατομμύρια του 2012 σήμερα έχει φτάσει πλέον στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας ακόμη και την αξία όλων των υπόλοιπων φαρμάκων που διανέμονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία.    

     Μπαίνοντας στη συνέχεια στα περί της διαδικασίας διάθεσης εξήγησε ότι για να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο κόσμος λειτούργησαν 67 σημεία διανομής σε όλη την Ελλάδα για τη διανομή αυτών των φαρμάκων. Ωστόσο, όπως είπε αυτή τη στιγμή η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατ’ οίκον διανομή δεν πρέπει να εξυπηρετήσει μόνο τις κάποιες εκατοντάδες (700-800) συνταγές που πρέπει να αποσταλούν κα’ οίκον αλλά και συνταγές τις οποίες πολίτες για να λάβουν τα φάρμακά τους πρέπει να κάνουν σε πολλές περιπτώσεις πάρα πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν σε αυτά τα 67 περιφερειακά σημεία του ΕΟΠΥΥ. Παίρνουν δε τα φάρμακα αυτά από ανθρώπους – υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που, όπως τόνισε, δεν είναι φαρμακοποιοί και ούτε καν έχουν γνώσεις φαρμακευτικής.

    Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στο θέμα της προσφυγής των κοινοτικών φαρμακοποιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της κατ’ οίκον διάθεσης –έχει εκδικαστεί η υπόθεση και αναμένεται η απόφαση- αυτών των φαρμάκων με τον κ. Βαλτά να καλείται να εξηγήσει γιατί ο κλάδος διαφωνεί ριζικά με την κατ’ οίκον διάθεση.

    Ως επιχείρημα επικαλέστηκε το μεγάλο δίκτυο των 10.700 φαρμακείων σε όλη τη χώρα που διασφαλίζει, όπως είπε, το «δια χειρός φαρμακοποιού» και τη φαρμακευτική ασφάλεια του φαρμάκου. Σημείωσε δε ότι κάποιος που μένει σ’ ένα χωριό θα μπορεί να πάρει μαζί με τα φάρμακά του και το ΦΥΚ το οποίο όμως απαιτεί φαρμακευτική οδηγία.

    Όπως εξήγησε η προσφυγή έγινε γιατί ακυρώνει το «δια χειρός φαρμακοποιού», θέμα πολύ σημαντικό όχι μόνο για τους Έλληνες φαρμακοποιούς αλλά για τον κλάδο σε διεθνές επίπεδο. Μάλιστα ανέφερε ότι οι ευρωπαίοι φαρμακοποιοί έχουν πει ότι για το θέμα πρέπει να υπάρξει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς το ελληνικό μοντέλο της κατ’ οίκον διάθεσης είναι μία παγκόσμια πρωτοτυπία.

    Πάνω σε αυτό ωστόσο ο κ. Λιναρδάκης ανέφερε ότι διαθέτει «ενδεικτικά τις πιστοποιήσεις από τις Πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών, όπου αυτό γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια σε πολύ μικρότερο βαθμό, γίνεται η διανομή κατ’ οίκον, ειδικά των φαρμάκων υψηλού κόστους».

    Ο κ. Βαλτάς ανταπάντησε πως αυτό γίνεται «στη Σουηδία όπου το ένα φαρμακείο από το άλλο απέχει 1000-1500 χιλιόμετρα» και μάλιστα «δεν το διανέμει η εταιρεία». Έθεσε δε κι ένα ερώτημα προς τον κ. Λιναρδάκη: «Μπορείτε να μου εγγυηθείτε ότι ένα φάρμακο το οποίο δίνεται σ’ έναν υπεργολάβο ο οποίος δεν θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο το δικό σας που πάει με ψυχρή αλυσίδα (σ.σ. με ειδικό εξοπλισμό για την ασφαλή μεταφορά φαρμάκων για τα οποία πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας) και πάει σ’ ένα  απομονωμένο χωριό και το δίνετε μέσω μιας εταιρείας κούριερ –ξέρετε τι εννοώ, στα χωριά τα διανέμετε με κούριερ- μπορείτε να μου εγγυηθείτε την ασφάλεια αυτού του φαρμάκου που θα φτάσει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ασθενούς;».

    Πάνω σε αυτό ο κ. Λιναρδάκης αντέτεινε ότι οι εταιρείες κούριερ υπήρχαν πάντα και συμμετέχουν σ’ ένα πολύ μικρό ποσοστό του έργου κατ’ εξαίρεση. «Δεν είναι αυτοί οι βασικοί υπεργολάβοι οι οποίοι εκτελούν όλο το έργο».

    Από την πλευρά του ο κ. Βαλτάς επέμεινε στο ρόλο που επιτελεί ο φαρμακοποιός ο οποίος μπορεί δίνοντας το φάρμακο στον ασθενή έχει την ευθύνη ως επαγγελματίας υγείας και γνώστης του φαρμάκου να τον διαβεβαιώσει ότι το φάρμακο που λαμβάνει είναι σε άριστη κατάσταση, να του δώσει συμβουλές. «Σε μένα κ. Λιναρδάκη θα φέρετε το φάρμακο, εγώ θα ελέγξων την ασφάλεια του φαρμάκου, τις συνθήκες που μου το στείλατε και μετά θα σκεφτώ εάν θα το δώσω στον ασθενή. Ο ασθενής τα γνωρίζει αυτά όταν πάτε να δώσετε το φάρμακο».  

    Ξεκαθάρισε δε πως η αντίδραση του κλάδου δεν έχει να κάνει με κάποιο οικονομικό όφελος. «Δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι θέμα αρχής», τόνισε καθώς ο φαρμακοποιός είναι αυτός που θα δει το φάρμακο σε τι κατάσταση το παραλαμβάνει ο ασθενής εξηγώντας του παράλληλα πράγματα σχετικά με τη χρήση του, τις όποιες παρενέργειες, τις αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα που τυχόν λαμβάνει κτλ.

    Στο μεγάλο ζήτημα για το πρέπει να γίνει με όσους έχουν ουσιαστικό πρόβλημα (π.χ. κάποια αναπηρία) και τους διευκολύνει η κατ’ οίκον διάθεση, είπε ότι έχει λύση και ότι συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ «για να βρούμε την καλύτερη λύση για να εξυπηρετείται ο Έλληνας ασθενής».

    Κλείνοντας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα συντεχνίας. «Συντεχνία οι φαρμακοποιοί που έχουν αποδείξει μέσα στην πανδημία ότι έβαλαν πλάτη; Δεν υπάρχει καθόλου συντεχνία. Υπάρχει φαρμακευτική αρχή και φαρμακευτική πρακτική. Για όνομα του Θεού. Επειδή έκαναν αυτή τη στιγμή οι φαρμακοποιοί το αυτονόητο να περιφρουρήσουν το επάγγελμά τους απέναντι σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία;» Πάνω σε αυτό το θέμα μάλιστα υπενθύμισε ότι «όταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας που εξελέγη το 2019 μου ζήτησε να δώσουμε εμείς τα φάρμακα αυτά, τα δώσαμε δωρεάν».    

    Δείτε το σχετικό βίντεο  

    Διαβάστε επίσης:

    • ΜΗΣΥΦΑ: Για πολιτική επιλογή υπέρ της εμπορευματοποίησης του φαρμάκου κατηγορεί ο ΠΦΣ τον ΣΥΡΙΖΑ
    • Η μετάβαση στη Νέα Πύλη ΚΜΕΣ: Οι ενέργειες του ΠΦΣ, η διαχείριση των ΦΥΚ και οι επιπτώσεις στη λειτουργία των Φαρμακείων
    • Μαν. Κατσαράκης για ιδιοκτησιακό φαρμακείων: Το 33% ήταν απόλυτά επιτυχημένη και κομβική μεταρρύθμιση
    Φαρμακοποιοί ΦΥΚ
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Απ. Βαλτάς για νέο τοπίο στις διανυκτερεύσεις: Ένα ακόμη χρόνιο αίτημα των φαρμακοποιών, ιδίως της επαρχίας, έγινε πράξη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η A.i αποκαλύπτει την «αόρατη βλάβη» που προκαλεί η υπέρταση, ανοίγοντας δρόμο για εξατομικευμένη πρόληψη των καρδιαγγειακών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Διασωληνωμένος, σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου ο τετράχρονος που έπεσε σε πισίνα στην Καστοριά

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Συνάντηση του ΠτΔ Κων. Τασούλα με το ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ψωρίαση: Η ψυχολογική υποστήριξη αλλάζει ζωές

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Βραχνάδα στη φωνή: Πότε χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο;

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η Γερμανία αυξάνει το rebate στο 15,5%: Η αρχή μιας νέας εποχής για το φάρμακο στην Ευρώπη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η μαύρη τρύπα της ασφάλειας στα δημόσια νοσοκομεία: Από τα τυφλά χτυπήματα βίας στο θρίλερ του Σισμανογλείου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Φαρμακευτική καινοτομία: Μία επένδυση με πενταπλάσια απόδοση για την κοινωνία και την οικονομία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για 315 μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία και φορείς υγείας – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ε. Φουστέρης: Η παχυσαρκία είναι νόσος – Με τη διακοπή της θεραπείας, επανεμφανίζεται

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Στο full η προσπάθεια ενημέρωσης των φαρμακοποιών για το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δημόσια υγεία και διαχείριση κλινών: Πώς το «Αττικόν» απαντά για τη λειτουργία της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η επόμενη ημέρα στην ογκολογία: Η ανάγκη για ολιστική φροντίδα και διατομεακές πολιτικές για τις γυναίκες με καρκίνο στην Ελλάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Απάντηση Πανελληνίου Συλλόγου Οπτικών Οπτομετρών (ΠΣΟΟ)-ΝΠΔΔ στο Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Βενεζουέλα: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αύξηση των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα-Από 1,06 σε 1,29 εκατ. οι καταγεγραμμένοι ασθενείς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ρόδος: Κατέληξε το 10 μηνών βρέφος που είχε υποστεί πνιγμονή

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Απ. Βαλτάς για νέο τοπίο στις διανυκτερεύσεις: Ένα ακόμη χρόνιο αίτημα των φαρμακοποιών, ιδίως της επαρχίας, έγινε πράξη

    13/07/20264 Mins Read
    Άρθρο που μπήκε ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης καθορίζει τα προϊόντα που τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεούνται να διαθέτουν στο κοινό

    Η A.i αποκαλύπτει την «αόρατη βλάβη» που προκαλεί η υπέρταση, ανοίγοντας δρόμο για εξατομικευμένη πρόληψη των καρδιαγγειακών

    13/07/2026

    Διασωληνωμένος, σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου ο τετράχρονος που έπεσε σε πισίνα στην Καστοριά

    13/07/2026

    Συνάντηση του ΠτΔ Κων. Τασούλα με το ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

    13/07/2026
    Ροη Ειδησεων
    • Απ. Βαλτάς για νέο τοπίο στις διανυκτερεύσεις: Ένα ακόμη χρόνιο αίτημα των φαρμακοποιών, ιδίως της επαρχίας, έγινε πράξη
    • Η A.i αποκαλύπτει την «αόρατη βλάβη» που προκαλεί η υπέρταση, ανοίγοντας δρόμο για εξατομικευμένη πρόληψη των καρδιαγγειακών
    • Διασωληνωμένος, σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου ο τετράχρονος που έπεσε σε πισίνα στην Καστοριά
    • Συνάντηση του ΠτΔ Κων. Τασούλα με το ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
    • Ψωρίαση: Η ψυχολογική υποστήριξη αλλάζει ζωές
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.