Από την έναρξή της λειτουργίας του έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 1.230 ασθενείς.
Ανακούφιση σε χιλιάδες ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιο πόνο προσφέρει τα τελευταία τρία χρόνια το Ιατρείο Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Η Παρηγορική Φροντίδα, προσφέρει σφαιρική προσέγγιση με στόχο την αποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο και από άλλα συνοδά συμπτώματα, είτε αυτά οφείλονται στη νόσο είτε στη θεραπεία που εφαρμόζεται για την αντιμετώπισή της, καθώς και την ανακούφιση από το άγχος που προκαλεί ένα χρόνιο ή ένα απειλητικό για τη ζωή νόσημα.
Το Ιατρείο Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, από την έναρξή της λειτουργίας του έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 1.230 ασθενείς, προσφέροντας δωρεάν θεραπείες, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους και εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές ανακούφισης πόνου, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης.
Ο Διευθυντής ΕΣΥ Αναισθησιολογίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής , Γιάννης Χρονάκης αναλύοντας το σημαντικό έργο του Ιατρείου και τις σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζονται και οι οποίες εστιάζουν τόσο στη σωματική όσο στην ψυχολογική ευεξία των ασθενών αναφέρει ότι, « εδώ, στο Ιατρείο Πόνου, εφαρμόζονται δυο τύποι νευρόλυσης με παλμικές ραδιοσυχνότητες, οι οποίοι ανακουφίζουν την πάσχουσα περιοχή από το οξειδωτικό στρες. Στόχος του Ιατρείου Πόνου είναι η ανακούφιση του πόνου, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και η επαναφορά τους στις καθημερινές δραστηριότητές του»
Η ευεργετική επίδραση της Φαρμακευτικής Κάνναβης
Στην ευεργετική επίδραση της φαρμακευτικής κάνναβης αναφέρεται η Ιωάννα Σιαφάκα, Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας και Θεραπείας Πόνου της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Πρόεδρος ΠΑΡΗΣΥΑ λέγοντας ότι, «η χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης έχει αποδειχθεί ευεργετική για ανακούφιση από τον πόνο και την αντιμετώπιση βασανιστικών συμπτωμάτων σοβαρών παθήσεων ή θεραπειών. Η φαρμακευτική κάνναβη συντελεί στη διαχείριση δύσκολων περιστατικών με μηχανισμό νευροπάθειας και μπορεί επίσης να βοηθήσει ασθενείς με καρκίνο».
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου Ελένη Μόκα τόνισε τη σημασία ακόμα και της πιο απλής παρέμβασης για την ανακούφιση των ασθενών, συμβάλλοντας στην επιστροφή τους σε μια δραστήρια και ποιοτική ζωή.