Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    Η εξαγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για ενεργή συμμετοχή σε δράσεις πρόληψης, γίνεται πράξη

    04/12/2025

    Ο ρόλος των φαρμακοποιών δίπλα σε ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα για απώλεια βάρους

    04/12/2025

    Η ψυχική υγεία στα σωφρονιστικά ιδρύματα περνά στο ΕΣΥ: Μία θεσμική τομή με επίκεντρο τον άνθρωπο

    04/12/2025
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      Μαλάρια: Νέα όπλα σώζουν ζωές – αλλά η ανθεκτικότητα στα φάρμακα απειλεί να ανατρέψει την πρόοδο

      04/12/2025

      ΠΟΥ: Οι θάνατοι από ελονοσία αυξήθηκαν το 2024 και οι μειώσεις στη χρηματοδότηση ενέχουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της νόσου

      04/12/2025

      Πρωταθλητές στην υπερεργασία οι Έλληνες νέοι γιατροί σύμφωνα με ευρωπαϊκή μελέτη

      04/12/2025

      Πενήντα εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους και σε περιφέρειες για την αντιμετώπιση της ευλογιάς

      04/12/2025

      Γεωργιάδης: «Βαθμολογία 4,2 στο ΕΣΥ από ασθενείς – Έρχονται νέες υπηρεσίες στο MyHealth app»

      04/12/2025
    • Επιστημονικα

      Οι χάρτες των ανθρώπινων γονιδίων στερούνται παγκόσμιας εκπροσώπησης

      04/12/2025

      Αλτσχάιμερ: Εξέταση αίματος δείχνει ότι η παχυσαρκία επιταχύνει την ανάπτυξη της νόσου

      04/12/2025

      Φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Γιατί δεν μπορούν να τα πάρουν όλοι, τι συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

      03/12/2025

      Διατροφική Καθοδήγηση: Άνθρωπος ή ChatGPT;

      03/12/2025

      Νέο πειραματικό φάρμακο ανοίγει το «παράθυρο» θεραπείας του εγκεφαλικού έως και 12 ώρες

      03/12/2025
    • Πολιτικη Υγειας

      Η ψυχική υγεία στα σωφρονιστικά ιδρύματα περνά στο ΕΣΥ: Μία θεσμική τομή με επίκεντρο τον άνθρωπο

      04/12/2025

      ΕΟΠΥΥ: Μηδενίστηκε το clawback για τα διαγνωστικά τον Αύγουστο – Ικανοποίηση Γεωργιάδη

      01/12/2025

      Σε όλη τη χώρα οι Κινητές Ομάδες Υγείας-Ποιες υπηρεσίες καλύπτουν και πώς κλείνετε ραντεβού

      17/11/2025

      Μητσοτάκης: Οι ΚΟΜΥ αλλάζουν την πρόληψη στον τομέα της υγείας

      17/11/2025

      Σαμαράς: «Απαιτείται γενναία οικονομική στήριξη του νοσηλευτικού προσωπικού»

      10/11/2025
    • Ασθενεις

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025

      Παιδικός διαβήτης: Σε ποια ηλικία εμφανίζεται – Ποια συμπτώματα εκδηλώνει

      23/11/2025

      Πεπτικό έλκος: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα – Πότε γίνεται επικίνδυνο

      22/11/2025

      Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Σε ποιες περιπτώσεις τη συστήνουν οι γιατροί

      15/11/2025

      Σαλμονέλα: Πως θα καταλάβω ότι έχω μολυνθεί

      15/11/2025
    • Καινοτομια

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025

      Νέα ιατρική εποχή: Εμφυτεύσιμος αισθητήρας στο παρόν- Καθρέφτης που θα σκανάρει το σώμα στο μέλλον

      12/10/2025

      Νέο φάρμακο κατά της σχιζοφρένειας αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Βρετανία από την BMS

      22/09/2025

      Ζώντας το χειρουργείο πριν το πτυχίο: Η νέα εμπειρία μάθησης στο ΑΠΘ

      17/09/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Η πολιτική του Τραμπ περί ισότητας, που καταργεί την πολιτική ισότητας…
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η πολιτική του Τραμπ περί ισότητας, που καταργεί την πολιτική ισότητας…

    01/04/2025Updated:02/04/20257 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Τραμπ-πολιτική-ισότητας
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Γράφει η Κατερίνα Βουρλάκη

    Η διοίκηση Τραμπ προειδοποίησε τους προμηθευτές των αμερικανικών πρεσβειών και προξενείων, καθώς και των ληπτών επιχορηγήσεων των ΗΠΑ παγκοσμίως, ότι πρέπει να συμμορφωθούν με την απαγόρευση των πολιτικών για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την συμπερίληψη (DEI aka Diversity, Equality, Inclusivity), ισότητας και ένταξης (DEI) διαφορετικά θα απειλούνται με πάγωμα των πληρωμών.

    Οι προμηθευτές των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών έχουν λάβει ήδη οδηγίες για να επιβεβαιώσουν τη συμμόρφωσή τους με την απαγόρευση στην DEI μέσω ενός ερωτηματολογίου με τίτλο «Πιστοποίηση αναφορικά με τη συμμόρφωση με τους ισχύοντες ομοσπονδιακούς νόμους κατά των διακρίσεων», σύμφωνα έγγραφο το οποίο έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters.

    Ταυτόχρονα, επιστολή που εστάλη στις εταιρείες, προειδοποιεί ότι η αποτυχία υποβολής των απαιτούμενων πληροφοριών και η επιβεβαίωση της συμμόρφωσης τους με τους νέους κανονισμούς, θα έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή πληρωμών, όπως δήλωσε Ισπανός αξιωματούχος.

    Η προειδοποίηση αντικατοπτρίζει τον στόχο του προεδρικού Τραμπ να επεκτείνει έξω από τις ΗΠΑ την εκτελεστική εντολή του Ιανουαρίου, που κατεύθυνε τους επικεφαλής των αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών να παγώσουν κάθε πολιτική ισότητας, ενσωμάτωσης και συμπερίληψης και να επεκτείνουν αυτές τις οδηγίες και στους συνεργαζόμενους φορείς, εργολάβους αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.  

    Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αμερικανικές εταιρείες να βρίσκονται σε νομικό αδιέξοδο εντός της χώρας, εφόσον όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν υιοθετήσει τις αντίστοιχες πολιτικές θέτοντας συγκεκριμένους στόχους στις προσλήψεις παρακολουθώντας δεδομένα φυλής, εθνότητας αλλά και άλλες εταιρικές πρακτικές.

    Οδηγία που εστάλη στις 11 Φεβρουαρίου σε όλες τις αμερικανικές αποστολές παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, υπαγόρευε σε όλους να απαιτήσουν από τους προμηθευτές τους πιστοποίηση ότι συμμορφώνονται απόλυτα με την απαγόρευση του Τραμπ και ότι δεν θα δαπανήσουν αμερικανικά κεφάλαια «για οποιαδήποτε πρωτοβουλία ή πρόγραμμα» που δεν συμμορφώνεται με αυτή την οδηγία.

    Σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων στον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Tammy Bruce, ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι οι ειδοποιήσεις αυτές ήταν μέρος «μια προσπάθειας να συμμορφωθούν με την εκτελεστική εντολή του προέδρου, και μια ουσιαστικά δήλωση-πιστοποίηση προς τα προξενεία και τις πρεσβείες».

    Ακόμα σύμφωνα πάντα με το Reuters, δεν υπάρχει σαφής αριθμός του πόσες εταιρείες έχουν συμμορφωθεί με αυτούς τους κανονισμούς, ωστόσο η πίεση που ασκεί η Ουάσιγκτον κατά της DEI, αναδεικνύει την πιθανή επίδραση της συγκεκριμένης αμερικανικής πολιτικής και στις ευρωπαϊκές εταιρικές πρακτικές.

    «Κατάφορη παραβίαση των νόμων», λέει η Ισπανία

    Οι οδηγίες έχουν σταλεί σε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών, όπως δήλωσε ο Ισπανός

    αξιωματούχος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προμηθεύουν τα σπίτια του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας με νερό, αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, μέχρι και στις εφημερίδες στις οποίες εγγράφονται οι άνθρωποι των πρεσβειών ακόμη και οι προμηθευτές catering!

    Το Υπουργείο Εργασίας της Ισπανίας δήλωσε ότι η αμερικανική οδηγία ήταν μια «κραυγαλέα παραβίαση» των αυστηρών νόμων κατά των διακρίσεων της Ισπανίας, και οι εταιρείες που θα προσπαθήσουν να συμμορφωθούν με αυτούς τους κανονισμούς θα αντιμετωπίσουν έρευνα από την Επιθεώρηση Εργασίας.

    Η American Space Barcelona, που εδρεύει στη δημοτική βιβλιοθήκη του Σαν Αντρέου στη Βαρκελώνη, είναι μία από τις ισπανικές οργανώσεις που έχει λάβει την επιστολή, καθώς «τρέχει» ένα έργο που χρηματοδοτείται από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Το έργο παρέχει εκπαίδευση στην αγγλική γλώσσα, πολιτιστικά προγράμματα, εκπαιδευτική καθοδήγηση και πληροφορίες σχετικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Δηλώσεις για το θέμα πραγματοποίησε και ο Δήμαρχος της Βαρκελώνης, Jaume Collboni, ο οποίος είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι η επιστολή που απεστάλη στις εταιρείες αποτελεί μέρος της «αντεπίθεσης» που προωθείται από την κυβέρνηση Τραμπ «κατά της Ευρώπης και των δημοκρατικών της αξιών».

    Την ίδια επιστολή έχει λάβει και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW από την αμερικανική πρεσβεία στη Βουλγαρία, την οποία προμηθεύει με οχήματα, ζητώντας της να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με την πολιτική DEI της. Σε απάντηση αυτού η BMW τονίζει για το θέμα ότι «οι ποικίλες προοπτικές και τα ταλέντα ενισχύουν την εταιρεία και συμβάλλουν στην αύξηση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητάς μας. Διακρίσεις οποιασδήποτε μορφής δεν έχουν θέση στην εταιρεία μας. Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας σε θέματα ESG (περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης) όπως έχουμε προγραμματίσει. Δεν ακολουθούμε βραχυπρόθεσμες τάσεις σε αυτούς τους τομείς, αλλά ακολουθούμε ένα σαφές σχέδιο με μετριοπάθεια και σορροπία».

    Η αντίστοιχη επιστολή «συμμόρφωσης» με την απαγόρευση DEI του Τραμπ, έχει σταλεί και σε ορισμένες γαλλικές εταιρείες οι οποίες έχουν συμβόλαια με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. «Η αμερικανική παρέμβαση στις πολιτικές  των γαλλικών εταιρειών, μαζί με τις απειλές για αδικαιολόγητους δασμούς, είναι απαράδεκτη», δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικού & Εμπορίου της Γαλλίας στο Πρακτορείο Reuters την προηγούμενη εβδομάδα.

    Η σημασία της πολιτικής Τραμπ για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τις φυλετικές διακρίσεις

    Είναι δεδομένο ότι οι πολιτικές ισότητας που χαράχτηκαν τα προηγούμενα χρόνια, τόσο από τις κυβερνήσεις, όσο και από τις επιχειρήσεις, αποδείχθηκαν σημαντικός πυλώνας στον αγώνα για τα δικαιώματα και την ευημερία μειονοτικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

    Μέσα από ποικίλα μηνύματα που πέρασαν στην κοινωνία, σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, άρχισε δειλά να διαφαίνεται αποδοχή και ενσωμάτωση για αυτούς τους ανθρώπους που υφίστανται διάκριση και περιθωριοποίηση σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

    Από το 2020 ο Ντόναλντ Τραμπ έχει στην ατζέντα του την κατάργηση των προγραμμάτων και της χρηματοδότησης των προγραμμάτων DEI και τη δέσμευση ότι οι ομοσποδιακές υπηρεσίες δεν θα καταβάλλουν χρηατοδότηση για εκπαίδευση υπαλλήλων σε θέματα ισότητας και ενσωμάτωσης.

    Ο Τραμπ επανειλημμένα έχει δηλώσει σε δημόσιες ομιλίες ότι οι DEI πολιτικές προκαλούν διχασμό και διαφωνία στην κοινωνία. Χαρακτήρισε δε αυτές τις πολιτικές ως «πολιτική διορθώσεων», υπογραμμίζοντας ότι πιστεύει πως αποσκοπούν στην υποβάθμιση της Αμερικής και δεν προάγουν την «ενότητα» ή τη «διαφορετικότητα» με θετικό τρόπο.

    Σύμφωνά με τη δική του πολιτική, αυτές οι εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες προάγουν την «φυλετική κατωτερότητα» και την «ιδεολογία της φυλής».

    Υποστηρίζει ουσιαστικά ότι το να δημιουργείς μία πολιτική βασισμένη στη σεξουαλική ταυτότητα ενός ανθρώπου ή στην φυλετική του ταυτότητα, αυτό από μόνο του αποτελεί ένα είδος διάκρισης.

    Ωστόσο, η αμφισβήτηση ή η ακύρωση των DEI πολιτικών μπορεί να στείλει ένα μήνυμα ότι η κοινωνία αποδέχεται ή ακόμα και ενθαρρύνει διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα περιστατικά βίας, παρενόχλησης και διακρίσεων, καθώς οι άνθρωποι ενδέχεται να νιώσουν ελεύθεροι να εκφράσουν ομοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις χωρίς τον φόβο των αντιδράσεων που μπορεί να προκαλέσουν, ενώ ταυτόχρονα οργανισμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί ενδέχεται να μην είναι πλέον υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν πολιτικές που ενισχύουν την ενσωμάτωση. Συνεπώς, η διάκριση, μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτή.

    Ταυτόχρονα, οι αλλαγή της πολιτικής DEI, φαίνεται να έχει άμεσες επιπτώσεις στην πρόσβαση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων σε κοινωνικές υπηρεσίες και προγράμματα στήριξης, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς τους οργανισμούς συχνά εξαρτώνται από χρηματοδότηση που συνδέεται με πολιτικές DEI.

    Αυτή η εξέλιξη θα καταστήσει ακόμα πιο ευάλωτη την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα με τις όποιες αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό, για την ψυχική και σωματική τους ευημερία,.

    Οι επιπτώσεις της DEI ατζέντας και οι αντιδράσεις

    Οι επιπτώσεις αυτών των αλλαγών ενδέχεται να παραμείνουν στο επίκεντρο της πολιτικής και κοινωνικής συζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα επόμενα χρόνια, καθότι οι οργανισμοί και οι κοινότητες αναζητούν τρόπους να προασπίσουν τα δικαιώματα και την ισότητα τους στα πλαίσια ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου πολιτικού τοπίου.

    Φαίνεται όμως ξεκάθαρα ότι, η πρόθεση της κυβέρνησης Τραμπ είναι να επηρεάσει τις πολιτικές DEI διεθνώς και όχι μόνο εντός των ΗΠΑ. Η εξάπλωση της διακήρυξής του κατά των πολιτικών ισότητας, ενσωμάτωσης και συμπερίληψης, παίρνουν απειλητικό χαρακτήρα, εφόσον εμπλέκει και άλλες χώρες σε αυτό, με απειλητικούς οικονομικούς όρους, όπως το πάγωμα των πληρωμών.

    Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να παρακολουθεί στενά αυτού του είδους τις πρακτικές, που απειλούν τα δικαιώματα σημαντικής μερίδας ανθρώπων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

    ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμπερίληψη
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    Μαλάρια: Νέα όπλα σώζουν ζωές – αλλά η ανθεκτικότητα στα φάρμακα απειλεί να ανατρέψει την πρόοδο

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΠΟΥ: Οι θάνατοι από ελονοσία αυξήθηκαν το 2024 και οι μειώσεις στη χρηματοδότηση ενέχουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της νόσου

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πρωταθλητές στην υπερεργασία οι Έλληνες νέοι γιατροί σύμφωνα με ευρωπαϊκή μελέτη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πενήντα εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους και σε περιφέρειες για την αντιμετώπιση της ευλογιάς

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Γεωργιάδης: «Βαθμολογία 4,2 στο ΕΣΥ από ασθενείς – Έρχονται νέες υπηρεσίες στο MyHealth app»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Χαρτογραφήθηκε για πρώτη φορά ο Εθελοντισμός στην Ελλάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η «σιωπηλή κρίση» στην παιδική υγεία: Παγκόσμια αύξηση θανάτων μετά τις περικοπές διεθνούς βοήθειας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Η Γαλλία σχεδιάζει να καταργήσει τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για τους ξένους συνταξιούχους

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Φάμελλος: Ευθύνη μας μια ισχυρή Πολιτεία χωρίς αποκλεισμούς για τους ανθρώπους με αναπηρία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί» 

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ποιοι θα πάρουν sms για δωρεάν φάρμακα κατά της παχυσαρκίας-Τι ισχύει με τα παραπεμπτικά

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Αντ. Παπαδημητρίου: Η τεχνητή νοημοσύνη ήδη αλλάζει την υγεία, την εκπαίδευση και την εργασία στην Ελλάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ο δήμος του Σαν Φρανσίσκο ζητά αποζημίωση από μεγάλες εταιρίες τροφίμων, κατηγορώντας τις ότι προκάλεσαν “κρίση δημόσιας υγείας”

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Όμιλος ΙΜΙΤΗΕΑ: Συμμετοχή στην εκδήλωση που οργανώνει το υπ. Εργασίας στη Ν. Υόρκη, για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για την επισφαλή λειτουργία της Νευρολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Χανίων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σε υψηλό επίπεδο ανέρχεται το ποσοστό ασφάλειας των τροφίμων στην Ελλάδα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    Φαρμακειο

    Η εξαγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για ενεργή συμμετοχή σε δράσεις πρόληψης, γίνεται πράξη

    04/12/20256 Mins Read
    Ήταν 19 Μαϊου 2025 όταν υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

    Ο ρόλος των φαρμακοποιών δίπλα σε ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα για απώλεια βάρους

    04/12/2025

    Η ψυχική υγεία στα σωφρονιστικά ιδρύματα περνά στο ΕΣΥ: Μία θεσμική τομή με επίκεντρο τον άνθρωπο

    04/12/2025

    Μαλάρια: Νέα όπλα σώζουν ζωές – αλλά η ανθεκτικότητα στα φάρμακα απειλεί να ανατρέψει την πρόοδο

    04/12/2025
    Ροη Ειδησεων
    • Η εξαγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για ενεργή συμμετοχή σε δράσεις πρόληψης, γίνεται πράξη
    • Ο ρόλος των φαρμακοποιών δίπλα σε ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα για απώλεια βάρους
    • Η ψυχική υγεία στα σωφρονιστικά ιδρύματα περνά στο ΕΣΥ: Μία θεσμική τομή με επίκεντρο τον άνθρωπο
    • Μαλάρια: Νέα όπλα σώζουν ζωές – αλλά η ανθεκτικότητα στα φάρμακα απειλεί να ανατρέψει την πρόοδο
    • ΠΟΥ: Οι θάνατοι από ελονοσία αυξήθηκαν το 2024 και οι μειώσεις στη χρηματοδότηση ενέχουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της νόσου
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Vimeo
    • LinkedIn
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2025 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.