Close Menu
Dailypharmanews

    Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

    Μάθετε τα τελευταία νέα για την υγεία.

    Σημαντικοτερα νεα

    «MedWatch»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στη μάχη κατά των παράνομων ιατρικών διαφημίσεων

    18/09/2026

    Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις

    18/09/2026

    Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

    18/09/2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dailypharmanews
    ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    • Αρχικη
    • Nεα

      «MedWatch»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στη μάχη κατά των παράνομων ιατρικών διαφημίσεων

      18/09/2026

      Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις

      18/09/2026

      Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

      18/09/2026

      Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

      18/09/2026

      Καρκίνος ωοθηκών: Ο «σιωπηλός» εχθρός που δεν προειδοποιεί εγκαίρως – Πώς να προστατεύεται η γυναίκα

      18/09/2026
    • Επιστημονικα

      Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

      18/09/2026

      Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

      18/09/2026

      Κύπρος, Ελλάδα και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις για τις αιμοσφαιρινοπάθειες: Γεννιέται το πρώτο μεσογειακό δίκτυο συνεργασίας

      17/09/2026

      Πολλαπλούν μυέλωμα: Η νέα θεραπεία που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ με ελληνική «υπογραφή»

      17/09/2026

      Θ. Δημόπουλος: Τι είναι η θεραπευτική πλασμαφαίρεση και σε ποια νοσήματα εφαρμόζεται

      16/09/2026
    • Πολιτικη Υγειας

      Άδ.Γεωργιάδης: Οι πολίτες θα γνωρίζουν μέσω app τι μπορεί να κάνει και τι όχι κάποιος γιατρός στο ιατρείο του

      14/09/2026

      Μ. Θεμιστοκλέους: Επιπλέον 1.000 νοσηλευτές θα έχουν πιάσει δουλειά στο ΕΣΥ έως τα μέσα Νοεμβρίου

      09/09/2026

      Ε. Αγαπηδάκη: Νέα «ασπίδα» πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος – Τι είπε για ΚΟΜΥ και παιδική παχυσαρκία

      08/09/2026

      ΔΕΘ: Ο χάρτης Μητσοτάκη για την Υγεία έως το 2031 – Πρόληψη, Dental Pass και φροντίδα ηλικιωμένων

      06/09/2026

      Τσίπρας: Αυξήσεις 500 ευρώ τον μήνα σε γιατρούς και νοσηλευτές – «Δεν υπάρχει ΕΣΥ χωρίς τους ανθρώπους του»

      03/09/2026
    • Ασθενεις

      Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αμέριστη στήριξη στον Σύλλογο «ΜΙΤΟΣ» – άμεση λύση για τη λειτουργία της Δομής για τον Αυτισμό στην Πάτρα

      30/07/2026

      Χρόνια νοσήματα στις διακοπές, ο ασθενής δεν κάνει διάλειμμα από τη θεραπεία του

      24/07/2026

      Σαλμονέλα: Πώς θα καταλάβω ότι έχω μολυνθεί

      24/07/2026

      Χρόνια δυσκοιλιότητα: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή της μέσω της διατροφής

      14/12/2025

      Triplex καρδιάς: Πότε είναι αναγκαίο – Ποια καρδιακά προβλήματα εντοπίζει

      29/11/2025
    • Καινοτομια

      Hepatrat: Ευρωπαϊκή πατέντα για τη συμβολή του σε ασθενείς με λιπώδες ήπαρ

      04/02/2026

      Στρατηγική συνεργασία LAMDA Development- Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου Healthcare Park

      18/12/2025

      BeeAutism: Οι Μέλισσες δημιουργούν για ένα γλυκό σκοπό

      16/12/2025

      Από τους εμφυτεύσιμους καταγραφείς καρδιακού ρυθμού στα wearables

      05/11/2025

      Νέα έκδοχα – νέος ορίζοντας: Τα «αόρατα» συστατικά που μπορεί να απογειώσουν την καινοτομία στα φάρμακα

      28/10/2025
    • Podcasts
    • Αφιερωματα
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Dailypharmanews
    Home » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ – Σιδέρης (ΕΙΝΑΠ): «Μπίζνες και ξεπούλημα»- Αντιδράσεις ΠΙΣ, ΟΕΝΓΕ, ΠΕΕΛΕΧ
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ – Σιδέρης (ΕΙΝΑΠ): «Μπίζνες και ξεπούλημα»- Αντιδράσεις ΠΙΣ, ΟΕΝΓΕ, ΠΕΕΛΕΧ

    19/08/2025Updated:21/08/20257 Mins Read
    Facebook Twitter WhatsApp
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
    Listen to this article

    Αντιδράσεις από τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά προκαλεί η πρόσφατη νομοθεσία που ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη ιδιωτών γιατρών στις δομές του ΕΣΥ. Ο Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Γιώργος Σιδέρης, σε δήλωσή του αναφέρει  ότι πρόκειται για «μπίζνες» που θα επιβαρύνουν εκ νέου τους ασθενείς, οι οποίοι «έχουν πληρώσει με χίλιους τρόπους» και «τώρα θα έχουν την “ελευθερία” να ξαναπληρώσουν για ιατρικές πράξεις, διαγνώσεις, φάρμακα, χειρουργεία». Επιπλέον, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 τόνισε: «Η θέση μας είναι κάθετη. Πρέπει να υπάρχει ένα δημόσιο, αποκλειστικά δωρεάν σύστημα υγείας για όλους και να στελεχωθούν τα νοσοκομεία ώστε να μπορεί ο κόσμος να βρει δωρεάν περίθαλψη.»

    Σχολιάζοντας την ΚΥΑ που επιτρέπει σε ιδιώτες γιατρούς να χρησιμοποιούν τις υποδομές των νοσοκομείων για χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία και άλλες πράξεις, ο κ. Σιδέρης σημείωσε: «Ο γιατρός θα μπορεί να νοικιάζει τις υποδομές του νοσοκομείου προκειμένου να παρακολουθεί εκεί τον ασθενή του, με τα έξοδα να επιβαρύνουν τον ίδιο τον νοσηλευόμενο. Είναι ένα ξεπούλημα, ένα νοίκιασμα των δομών του δημόσιου Συστήματος Υγείας στον ιδιωτικό τομέα.»

    Πρόσθεσε ότι η ρύθμιση δημιουργεί αρρυθμίες στις δημόσιες δομές, αφού η ευθύνη παραμένει στο προσωπικό του νοσοκομείου για την παρακολούθηση ασθενών με «υπεύθυνο στα χαρτιά» ιδιώτη γιατρό, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, αντί να ενισχύσει τις προσλήψεις στα νοσοκομεία, ενδιαφέρεται μόνο για εξοικονόμηση πόρων μέσω αυτοχρηματοδότησης των δημόσιων δομών. Για τα κίνητρα κάλυψης κενών ιατρικών θέσεων στην περιφέρεια, τόνισε ότι «πρέπει να είναι συνδυαστικά, με χρηματική και επιστημονική διάσταση».

    Μέλη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), από τη μεριά τους, χαρακτηρίζουν τη ρύθμιση «ατελή» και επισημαίνουν ότι περιλαμβάνει περισσότερα αντικίνητρα παρά κίνητρα. Παρά το γεγονός ότι περίμεναν σχεδόν ένα χρόνο τη δυνατότητα συνεργασίας με το ΕΣΥ, εκτιμούν ότι οι συγκεκριμένοι όροι δεν θα προσελκύσουν μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως σημειώνουν, οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα για χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες πράξεις είναι ελεύθερες, ενώ η συνεργασία με το ΕΣΥ προσφέρει συγκεκριμένες αμοιβές χαμηλότερες από αυτές που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα.

    Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ υπογραμμίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας, που στόχευαν στην παροχή κινήτρων για να στηριχθεί το ΕΣΥ, όπως η δυνατότητα ιδιωτικού έργου γιατρών, κίνητρα για άγονες περιοχές και παράταση παραμονής των γιατρών έως τα 70 έτη διατηρώντας τις διοικητικές τους θέσεις, «δεν έχουν τον αναμενόμενο αντίκτυπο».

    Αυτό το μέτρο δεν είναι «βελτίωση» ούτε «αναβάθμιση». Είναι ξεκάθαρα άλλο ένα βήμα στη μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα και των ασθενών σε πελάτες. Είναι το επόμενο βήμα σε ένα σύστημα που στην ταμπέλα θα γράφει δημόσιο αλλά κατά βάση θα είναι ιδιωτικό και μέσα του θα αλωνίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κέρδη τους», δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Γιάννης Γαλανόπουλος.

    «Μπάλωμα» στις υπάρχουσες ελλείψεις, χαρακτηρίζει το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Χειρουργών (ΠΕΕΛΕΧ) την απόφαση του υπουργείου Υγείας να συμμετάσχουν ιδιώτες στα χειρουργεία του ΕΣΥ. Το προεδρείο της Ένωσης Χειρουργών υπογραμμίζει πως με την απόφαση αγνοούνται επιδεικτικά οι ασθενείς και εμπαίζονται για ακόμη μια φορά οι ιδιώτες ιατροί.

    Αφήνει, δε, αιχμές κατά του προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «έκπληκτοι, λάβαμε ιδιαίτερα χαρούμενο μήνυμα από τον ΙΣΑ, ότι μετά από αγώνα κατάφεραν να βάλουν τους ιδιώτες ιατρούς στο ΕΣΥ»…

    Στον αντίποδα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με δήλωση του Προέδρου Γ. Πατούλη, χαιρέτισε τη ρύθμιση ως «κατάκτηση που διασφαλίζει την ισότιμη μεταχείριση όλων των ιατρών, ένα πάγιο αίτημα του ΙΣΑ», προσθέτοντας ότι η ρύθμιση θα συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και θα προσφέρει περισσότερες και ποιοτικότερες επιλογές στον ασθενή.

    Η νέα νομοθεσία προβλέπει ότι δικαίωμα συνεργασίας έχουν όλοι οι ενεργοί ιατροί, μέλη Ιατρικού Συλλόγου, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ειδικότητα σε ισχύ. Το αντικείμενο συνεργασίας περιλαμβάνει διάγνωση, θεραπεία, επεμβατικές και χειρουργικές πράξεις, καθώς και συμμετοχή σε εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες. Η άδεια συνεργασίας χορηγείται από τη Διοίκηση του νοσοκομείου και έχει διάρκεια δύο ετών με δυνατότητα ανανέωσης, ενώ προβλέπονται διαδικασίες διακοπής ή ανάκλησης και κυρώσεις σε περίπτωση παραβάσεων. Οι αμοιβές καθορίζονται ανάλογα με την πράξη και καταβάλλονται από τον ασθενή ή μέσω του νοσοκομείου, ενώ η χρήση υποδομών και εξοπλισμού προβλέπει πρόσθετη χρέωση υπέρ του νοσοκομείου.

    Οι Ιδιώτες Γιατροί στο ΕΣΥ

    Η πρόσφατη νομοθεσία ανοίγει το δρόμο για τη συνεργασία ιδιωτών ιατρών με τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), μια εξέλιξη που φιλοδοξεί να ενισχύσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Η εγκύκλιος που δόθηκε στη δημοσιότητα καθορίζει με λεπτομέρεια τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες αυτής της συνεργασίας. Ας δούμε τα βασικά σημεία αυτής της σημαντικής αλλαγής.

    Διαδικασία Ένταξης και Προϋποθέσεις

    Ο κάθε ιδιώτης γιατρός που επιθυμεί να συνεργαστεί με κάποιο νοσοκομείο του ΕΣΥ, πρέπει πρώτα να υποβάλει σχετική αίτηση στην αρμόδια Διοικητική Υπηρεσία του νοσοκομείου. Στη συνέχεια, ο Διοικητής ή ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, έχοντας λάβει υπόψη του την εισήγηση του Διευθυντή της αντίστοιχης κλινικής, αποφασίζει για την αποδοχή ή μη της αίτησης.

    Βασικές προϋποθέσεις για την έγκριση είναι:

    • Ο ιατρός να είναι ενεργό μέλος του οικείου Ιατρικού Συλλόγου, να διαθέτει άδεια άσκησης επαγγέλματος και τίτλο ειδικότητας σε ισχύ.
    • Να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερος.
    • Να έχει συνάψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο αστικής επαγγελματικής ευθύνης με ελάχιστο όριο αποζημίωσης 100.000 € ανά περιστατικό.
    • Η συνεργασία του να μην διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, το πρόγραμμα εφημεριών και το έργο των ιατρών του ΕΣΥ.

    Αν η αίτηση εγκριθεί, ο ιατρός και το νοσοκομείο συνάπτουν σύμβαση συνεργασίας διετούς διάρκειας, η οποία μπορεί να ανανεωθεί.

    Πώς Λειτουργούν

    Οι ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να συμμετέχουν στη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, να πραγματοποιούν διαγνωστικές, θεραπευτικές και επεμβατικές πράξεις, καθώς και χειρουργικές επεμβάσεις, πέραν του τακτικού ωραρίου του νοσοκομείου. Αυτό σημαίνει ότι θα εργάζονται κυρίως τα απογεύματα και τις βραδινές ώρες, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.

    Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο ιατρός:

    • Είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση και την κατάσταση της υγείας του ασθενούς του, από την εισαγωγή μέχρι την έξοδό του από το νοσοκομείο.
    • Υποχρεούται να συνεργάζεται αρμονικά με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.
    • Έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε εκπαιδευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις της κλινικής.

    Πληρωμές και Αποζημιώσεις

    Ο τρόπος πληρωμής αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της νέας ρύθμισης.

    • Αποζημίωση των ιατρών: Οι αμοιβές των ιδιωτών ιατρών καταβάλλονται απευθείας από τους ασθενείς μέσω του νοσοκομείου. Στην περίπτωση παθολογικών νοσημάτων με νοσηλεία, η αποζημίωση καθορίζεται ανάλογα με την κατηγορία βαρύτητας του νοσήματος (DRG), με τα ποσά να κυμαίνονται από 250€ έως 600€, όπως αναφέρεται στο παράρτημα της εγκυκλίου. Για χειρουργικές επεμβάσεις, οι αμοιβές αντιστοιχούν στο ποσό που προβλέπεται για Συντονιστή Διευθυντή/Καθηγητή του ΕΣΥ.
    • Πληρωμή του νοσοκομείου: Ο ιδιώτης ιατρός είναι ατομικά υπεύθυνος να αποζημιώνει το νοσοκομείο για τη χρήση των υποδομών (χειρουργεία, κλίνες, εξοπλισμός) και την αποζημίωση του προσωπικού (νοσηλευτές, κλπ.). Η αποζημίωση αυτή ορίζεται σε ποσοστό 20% επιπλέον των αμοιβών του ιατρού και παρακρατείται απευθείας από το νοσοκομείο.
    • Διαδικασία καταβολής: Όλα τα ποσά, τόσο οι αμοιβές των ιατρών όσο και η αποζημίωση του νοσοκομείου, εισπράττονται αρχικά από το νοσοκομείο. Στη συνέχεια, το νοσοκομείο εκκαθαρίζει και αποδίδει το ποσό που αναλογεί στον ιατρό ανά τρίμηνο.

    Έλεγχος και Κυρώσεις

    Για την εύρυθμη λειτουργία και την τήρηση των όρων της συνεργασίας, προβλέπονται αυστηροί μηχανισμοί ελέγχου και κυρώσεων.

    • Αρμόδιες αρχές: Ο έλεγχος διενεργείται από τον Διοικητή του νοσοκομείου και τον Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας. Οι έλεγχοι μπορεί να είναι τακτικοί, έκτακτοι, ή κατόπιν καταγγελίας.
    • Κυρώσεις: Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων της σύμβασης, ο ιατρός αντιμετωπίζει σοβαρές κυρώσεις:
      • Ανάκληση της άδειας συνεργασίας και καταγγελία της σύμβασης.
      • Απαγόρευση υποβολής νέας αίτησης για διάστημα τουλάχιστον ενός (1) έτους.
      • Σε περίπτωση υποτροπής, η απαγόρευση μπορεί να επεκταθεί σε δύο (2) έτη.
      • Σε δεύτερη υποτροπή, επέρχεται οριστική απώλεια του δικαιώματος συνεργασίας με οποιοδήποτε νοσοκομείο του ΕΣΥ.

    Αυτές οι νέες διατάξεις σηματοδοτούν μια σημαντική αλλαγή στο δημόσιο σύστημα υγείας, εισάγοντας ένα μοντέλο συνεργασίας που, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα ενισχύσει την ποιότητα των υπηρεσιών και θα προσφέρει περισσότερες επιλογές στους ασθενείς, πάντα μέσα από ένα πλαίσιο αυστηρών κανόνων και ελέγχων.

    ΕΙΝΑΠ ΕΣΥ Ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ ΙΣΑ ΟΕΝΓΕ ΠΙΣ
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    προσφατα αρθρα

    «MedWatch»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στη μάχη κατά των παράνομων ιατρικών διαφημίσεων

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Καρκίνος ωοθηκών: Ο «σιωπηλός» εχθρός που δεν προειδοποιεί εγκαίρως – Πώς να προστατεύεται η γυναίκα

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση δόθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    ΕΑΔ: Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Νέο θεσμικό πλαίσιο για την ψυχική υγεία και την αναβάθμιση του ΕΣΥ 

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για το Eva Intima Ovasil

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Eurostat: Οι 13 περιφέρειες της Ελλάδας εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά ανικανοποίητων ιατρικών αναγκών στην ΕΕ

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ για την παχυσαρκία

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ποιος θα ελέγχει την Υγεία όταν η γνώση περάσει στους αλγορίθμους;

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ασφάλεια ασθενών: Το κενό στους ελέγχους που η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ζητά να κλείσει

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    1ο Συμπόσιο «Μικρές Ιφιγένειες – Γυναίκες αντιμέτωπες με τους σιωπηλούς καρκίνους»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Επιστροφή στη ρουτίνα: Ο ρόλος του σιδήρου και της βιταμίνης D

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    «Γνωριμία με τα Ρευματικά Νοσήματα, σε πόλεις της Ελλάδας – Κέρκυρα»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κύπρος, Ελλάδα και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις για τις αιμοσφαιρινοπάθειες: Γεννιέται το πρώτο μεσογειακό δίκτυο συνεργασίας

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πολλαπλούν μυέλωμα: Η νέα θεραπεία που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ με ελληνική «υπογραφή»

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Μη χασετε
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    «MedWatch»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στη μάχη κατά των παράνομων ιατρικών διαφημίσεων

    18/09/20266 Mins Read
    «MedWatch», είναι ένα νέο ψηφιακό σύστημα που αξιοποιεί την ΤΝ για να εντοπίζει παραπλανητικές διαφημίσεις ιατρικών και αισθητικών υπηρεσιών

    Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις

    18/09/2026

    Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας

    18/09/2026

    Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

    18/09/2026
    Ροη Ειδησεων
    • «MedWatch»: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στη μάχη κατά των παράνομων ιατρικών διαφημίσεων
    • Α. Βαλτάς: Τα προβλήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος παραμένουν σοβαρά και απαιτούν καθαρές αποφάσεις
    • Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας
    • Όταν το αίμα «προβλέπει» το μέλλον του όγκου: Νέα εποχή στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού
    • Καρκίνος ωοθηκών: Ο «σιωπηλός» εχθρός που δεν προειδοποιεί εγκαίρως – Πώς να προστατεύεται η γυναίκα
    Αναζητηση
    Μεινετε σε επαφη
    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Ταυτοτητα
    Ταυτοτητα

    Menu
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία
    © 2026 Dailypharmanews. Designed by Dailypharmanews.
    • Αρχική
    • Όροι χρήσης
    • Πολιτική cookies
    • Πολιτική απορρήτου
    • Πνευματική Ιδιοκτησία
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.